Bebek Beslenmesi Bebek ağlamasının anlamları - videolu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kedicikler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2013
1.627
0
46
İstanbul
ACIKTIM AĞLAMASI
Ağlamasında dikkatimizi çekecek ses: NNNN, NEH
Neh diyebilir, na diyebilir, annnnn diyebilir, hatta anne gibi sesler çıkarabilir.
Örnek: şu videoda 03:49 da başlıyor
Baby Language Lesson 1 part 1 - YouTube

YORULDUM / UYKUM VAR AĞLAMASI
Esneme şeklinde ağzını açışından anlıyoruz, ağzı/dili oval oluyor. Sesi genizden geliyor daha çok.
Ağğğğ diyebilir avvvv diyebilir
Örnek şu videoda 05:52 de başlıyor

GAZIM VAR SESİ
Emdikten sonra olması gerekmez, herhangi bir zaman bu sesi çıkarabilir, üst tarafta gazı var demektir.
Ağzından çıkarıcaz.
Duyacağımız ses EH
Örnek şu videoda 08:46 da başlıyor

GAZIM VAR AĞLAMASI (BAĞIRSAKLARDA)
EH sesine benziyor ama biraz daha farklı. Eeeeaaah gibi birşey :) Bazen de ıkınma gibi. Eminim duyar duymaz aaa evet bunu biliyorum diceksiniz
Örnek şu videoda 01:12 de başlıyor
Baby Language Lesson 2 - YouTube

RAHATSIZIM SESİ (ÜŞÜDÜM/TERLEDİM/ALTIM KİRLİ/POZİSYONUM RAHAT DEĞİL)
HEH, HEEEEH, HEEEE, HIIII, HMMMMM gibi sesler çıkarıyor.
Örnek şu videoda 03:22 de başlıyor

Burda da anneler bebişleriyle seminere gelmişler, abla da anlatıyor :)
07:49 da başlıyor

* Birkaç sesi birden yapıyorsa baskın olan sesi dinlicez
neh neh neh eh neh diyorsa baskın olan neh sesidir, onu dikkate alıcaz gibi.

* Sesi zor anlıyosak pozisyonunu değiştiricez bebişin, tekrar dinlicez ne diyo diye.

Umarım işinize yarar. Bazılarını çözmüştüm iyice anlamamı sağladı faydalı oldu :)

Keşke daha önce haberim olsaydı. Artık 4 aylık oldu ve daha çok konuşma ve inleme şeklinde ses çıkartıyor. Artık 2. çocukta dikkat edeceğim buna. Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…