• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeim basmyor, ltfen yardm edin:((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

zulalkumsal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2008
55
0
86
İstanbul
bebeğim 1 yaşında ve basmıyor.5 saniye ayakta durduktan sonra hemen oturmak istiyor ve basarken de basışı sağlam değil gevşek.bugün doktorumuz 1 yaşındaki bir bebek yürüyemese bile sağlam basabilmeli dedi.kontrol etti ve ortopedik bir durum olduğunu zannetmiyorum dedi.nörolojik olabilirmiş.canım çok sıkkın.bir sürü test verdi ve sonuçlar çıkınca bir de nöroloji doktoru bakacak.inşallah bir sorun yoktur.aranızda bebişi aynı durumda olan var mı?

canım bi sakin ol ya beni de korkuttun, yanıltmak istemem ama ben olsam o testlere şu an hiç gerek görmezdim, yaptırmazdım, daha açıklayıcı anlat canım. bebeğin daha küçük, her bebek farklı zamanda yürür benim oğlum 6 gün sonra 13 aylık olacak, koltuk kenarlarıda yürüyo tutunarak, elinden tutuyoruz yürüyo, ama kendi başına ayakta duramıyo, sağlam basmıyo farkındayım çünkü ilgisi oraya buraya gidiyo, tam herşey, keşfetme zamanı... taytay duramıyo kendi başına, kardeşim dr, abla 14 aylık yürür bence dedi.. beni de korkuttun canım ya ne testi:(

yürümek elbet farklı zamanlarda olur ama biryere tutunup kalkma tutunarak ayakta oynama sıralama vs nin 1 yaşda olması gerek diye biliyorum. bizimkide geç basmaya başladı yürümüyor ama bunları yapıyor 3-5 dk tutunmadan ayakta duruyor.bir adımlık mesafeleri tutunmadan geçiyor.5 sn dediğin sadece bıraktığınızdamı hiçbir yere tutunmadan ki durumu? eğer sıralıyorsa sadece duramıyorsa tutunmadan geç değil yeni keşfedecektir.
bence genede testleri yaptır için rahat eder.nörolojik bişeyler olsa kafayıda geç tutması gerekirdi diye düşünüyorum bide.
geçmiş olsun.

canım ben 15 aylıkken yürümüşüm.ozamana kadar hiç basmamışım.çok korkuyomuşum annem öyle dedi.sonra bi anda kalkıp yürümüşüm.belki seninkide böyledir.korkma içini ferah tut.umarım sonuçlar temiz çıkacaktır..

canım konunu yeni gördüm peki bebeğin sıralıyor mu tutunup koltuk kenarlarna kalkıyormı oralarda yürümeye çalışıyor mu

Canım bence senin kız tembel ya da evde yerde böcek görmüş. kafamçokkarıştı Merak etme bişi çıkmayacak.

koltuklara tutunup yürümüyor delikız.daha yeni yeni asker gibi yerde sürünmeye başladı.zeynep,mayalihamur,caycan,delikız,nurseer cevaplarınız için çok teşekkür ederim,sağolun.bebişlerinizle birlikte nice sağlıklı,mutlu günler dileğiyle...

canım tabiki her bebek farkılı gelişir ama yinede az çok durabilmesi veya sıralaması lazım bence.
sen testleri yaptır yinede ihmal etme enazından için rahat etmiş olur.sağlığı yerinde olsunda 6 ay geç yürüsün sorun değil.

koltuklara tutunup yürümüyor delikız.daha yeni yeni asker gibi yerde sürünmeye başladı.zeynep,mayalihamur,caycan,delikız,nurseer cevaplarınız için çok teşekkür ederim,sağolun.bebişlerinizle birlikte nice sağlıklı,mutlu günler dileğiyle...

anladım canım inşallah kötü bir sorun değildir herbebeğin gelişimi birbirinden çok farklı olabiliyor onun için endişelenme ama herihtimale karşı yine de çok ii bir doktora göster

bu arada bebeğinin doğum günü sanırım takvimin öyle gösteriyor nie yıllara canım hep mutlu olsun minik kuşun

evet canım 5 ağustos doğum günümüzdü.haftasonu kutlayacağız inşallah.çok sağol canım ; herkesin bebişine Allah sağlıklı,mutlu,huzurlu yıllar nasip etsin. sizin doğum gününüze de az kalmış.ikimiz de ağustos annesiyiz demek :)

Arkadaşlar testlerde herhangi bir şey çıkmadı çok şükür.beyin ultrasyonumuzda da her şey normal.dr.muz bir ay daha bekleyelim,bir ay sonra durumu tekrar değerlendiririz dedi.gerçi bu aralar bayağı hareketlendi,sürünmesi hızladı.koltuğun üzerinde ilgisini çeken şeyler olursa koltuğa dayalı olarak 2-3 dk. ayakta duruyor.bakalım sabırla bekleyeceğiz.cevaplarınız için tekrar çok teşekkürler arkadaşlar...

canım koltuğun yanında ayakta duruyorsa bence endişelenmene gerek kalmadı sanırım bizimkiler de sadece koltuğun yanında ayakta duruyor şuan

Back