Bebeğiyle metroya sığındı

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
İstanbul'da tipi şeklindeki kar yağışı, Suriyeli mültecilerin yaşamını daha da zorlaştırdı. Bir anne bebeğiyle metroya sığındı.

RADİKAL - İstanbul 'da iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı ile birlikte sokakta yaşayan Suriyeliler zor koşullar altında alternatif yerler bulmaya çalışıyor.

Yenikapı-Hacıosman durakları arasında metroya binen ve içerideki sıcaktan yararlanan bir aile , seferler sırasında hiçbir durakta inmedi ve adeta metroya sığındı.

Metro yolcularının dikkatini çeken Suriyeli anne, sıcak ortamda bebeği ile ilgilendi.

DHA-UĞUR CAN

Off ne acı... Rabbim tüm evsizlerin memleketinden zorunlu bir şekilde ayrılanların yardımcısı olsun inşallah

ay kıyamam ben o yavruya. onların işleri çok zor. biz evimizde sıcacık yaşıyoruz, yağan karın fotoğrafını çekip çocukları oynamaları için dışarı çıkartıyoruz ama onlar yağmasın diye dua ediyorlar.

Onlar savaştan kaçtı, Türkiye´ye sığınsınlar diye bir taraflarını yırttılar.
Ama sahip çıkamadılar, çıkamıyorlar..
Yağmurdan kaçarlarken doluya tutuldular resmen.
Çok yazık bu insanlara. Bizde Müslümanız diye geçiniyoruz.

Katılıyorum.Marmaray'ın proje bölümünde çalışıyorum.Dün de testimiz vardı Ayrılıkçeşme istanyonunda.Suriyeli aileler konuşlanmış .İki küçük kız ayaklarında terlik var.Bu soğukta terlik.Ve güvenlik görevlileri iki kzı dışarı çıkarmaya çalışıyorlardı.Neymiş yolcuları rahatsız ediyorlarmış.İspanyol proje müdürü kızıp bağırınca bıraktılar.Bu soğukta dayanamadım.Allahtan evim yakındı evde ne var ne yok kalın kullanmadığım battaniye çorap kazak ne varsa kaptım geldim.Marketten çorap kraker kek aldım.Gittiğimde kızlar yoktu terbiyesiz güvenlik müsfettesi kenara çekmiş kızlara bağırıyordu.Biri 6 biri 10 yaşında.Kim ister dilenmeyi hangi cocuk ister bu soğukta beklesin.Evet madem aldılar ülkeye bakmak zorunda DEVLET(!) Abla şükran diyip boynuma sarılması vardı ki ağladım.Eve gelirken de beni bekleyen kedilere mama alıp her aksam beslediğim gibi besledim.Dua ettim ne olur kar dursun diye.Kar bize güzel.Dısarıda çalışmak zorunda olanlara kedilere köpeklere değil.Sizde kapınızın önüne bi tas artık yemek koyup ,çantanızda fazladan bir kek bisküvi koyun.Bu dünyaya gelme amacımız bizden düşkünlere yardım etmek.

Mülteci alan ülkeler mülteci kampı kurar ve bu kamplara ilaç, gıda vb.. yardımlar yapar. Fakat biz mültecileri aldık ve sokağa saldık. Yazık insanlara, hem onlara yazık hem bize yazık.

Helal olsun size ve sizin gibi insanlara. Çok üzülüyorum o çocuklara. Şu karda kışta sokakta kalmaları içimi acıtıyor.

Mülteci alan ülkeler mülteci kampı kurar ve bu kamplara ilaç, gıda vb.. yardımlar yapar. Fakat biz mültecileri aldık ve sokağa saldık. Yazık insanlara, hem onlara yazık hem bize yazık.
Aslında yanlış düşünüyorsunuz.Biz mültecileri aldık ama sokağa atmadık.Türkiyenin belirli kentlerinde mülteci kampları var fakat bu insanlar orada yaşamak istemiyor.Çünkü insani şartların altında,sadece devletin sağladığı bir kuru ekmek bir çadır şeklinde kalıyorlar.Çalışma izinleri olmadığı için çalışmaları yasak bu yüzden de İstanbul Ankara gibi bibi büyük şehirlerde dileniyorlar.Maalesef kendi cocuklarıın bu durumda olmalarının asıl sebebi anne ve babalar.Maşallah benim ülkemde savaş var çocuk yapmıyım dememişler birde 7-8 tane yapmışlar.Ama onlar bebek çocuk bu soğukta bu karda biz sıcacık evlerimizde otururken dışarıda avuç açmayı istemezler.Keske evime alıp sıcacık yatırsam hepsini birer sıcak çorba verebilsem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…