Bebegınızn hareketlerını ılk olarak ne zaman hıssettınız ?

handesrgzl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2009
1.404
5
Kızlar merhaba,
ben 17+2 gunluk hamıleyım ve ılk hamılelıgım ama henuz hıssedemedım hareketlerını bebegımın , endıselenıyorum neden hıssedemıyorum dıye, sızce normal mı

mrb handeozf..
benim de ilk hamilaliğim ve ben de geç hissettim die düşünüyorum..
ben 23. haftamdayım ve şu an bile ara ara hissediyorum.. sanırım tecrübesiz olmamızdan kaynaklanıyor.
meraklanma bence..

ben 16. haftamdan hissetmiştim. ama sık sık hissetmiyosun. yani o haftalarda hissettiğin hafif bir kıpırtı günde bi kere oluyo olmuyo. 20. haftadan sonra bende daha sıklaşmıştı. ama bu kişiden kişiye göre değişir. belki de o hareketleri algılayamıyo olabilirsin. bağırsak hareketleri, gaz gibi hissedebilirsin.

bende ilk olarak 21. haftamda hissettim.şimdi 23 haftalık kızım ama arkadaşın dediği gibi arasıra ancak hissediyorum.telaşlanıyorum bide bende ni bi anormallik var diye.

aynen ben de telaşlanıyorum bazen..
ama tam tedirgin olduğumda bir kıpırtı hissediyorum:)
çok mutlu oluyorum..
24. haftadan sonra bebişlerimizin verdiği tepkiler tamamen bilinçli olucakmış..
geçen gün bir internet sayfasında okudum..
çok heyecanlandım şimdiden.. bakalım nelere tepki vericekalkisalkisalkis

ben 19 haftalık hammileyim 3.5 aylıkken azar azar hissediyordum ufak seyirme şeklnde şimdi 19 haftalık daha yoğun hissediyorum benm ilk gebelik genelde ilk gebeliklerde gec duyuluyor tecrübesiziz diye ama endişelenme daha sık dile bebişini bide şöle bi inanç var ben şaht oldm erkek çock çabuk hareketlenir kız daha gec hareket eder ben seyirme kalp atışı gbi günde bi çok defa hissediyorum onla konuş annesi karnına kulaklık daya sana hemn tepki veriyor ben sessiz kaldığında deniyorum hep:):)

22 haftalık hamilelerin hemen hissedebleceğini okumuştum ama ben 25. hafta falan tam anlayabildim zaten ilk önce seyrime gibi oluyor. sonra tekmelemeler sertleşiyor:)

20. haftada hissetmiştim bende ikiz oldukları halde..:)) ilk gebeliğimde otururken karnımda birden birşeylerin kaydığını hissettim çok tuhaf ama güzel bi duyguydu..

ilk 16.haftamda net hissettim ama çok dikkat etmiştim şimdi iyice alıştım artık.sen de yakında hissedersin inşallah.

Kızlar merhaba,
ben 17+2 gunluk hamıleyım ve ılk hamılelıgım ama henuz hıssedemedım hareketlerını bebegımın , endıselenıyorum neden hıssedemıyorum dıye, sızce normal mı

ilk hamileliğimde 19. haftada hissettim, ikinci hamileliğimde 15. haftada hissettim :CüvCüv:. ben de ilk hamileliğimde sizin gibi düşünüp endişelenmiştim, tabi o zamanlar heves de var. doktorum ilk hamileliğim olduğu için normal olduğunu; ikinci hamileliğimde daha erken hissedebileceğimi söylemişti, aynen dediği gibi de olmuştu. şimdi hareketlerle ilgili bir sorun olmaz, bebeğin sağlığı veya stresiyle ilgili sinyaller alamayız bu zamanlarda, ancak doğumun son haftalarına doğru bebeğin hareketlerini takip etmek çok önemli. daha çok zamanınız var, hamileliğinizin tadını çıkartın. tebrik ederim :1hug:

bende 19+4 günlügüm fakat bisiy yok benimde ilk hamileligim...ddoktor normal gec hissetmen dedi bekliyorum bakalim

bende ılk 19 haftalıkken hıssetmıstım gorumcemın 2. cocugu olmasına ragmen 22. haftadan sonra hıssettı benım gec hıssetmem gerekırken o gec hıssettı kılo ıle alakalı olabılırmı hanımlar gorumcem cok kılolu ben zayıfım daha dogrusu zayıftım :)

benim 14 haftada seyirme şeklindeydi şuan 19+1'im ara ara hissediyorum özellikle akşamları içimden bi,şey kayıyormuş gibi oluyor

Kızlar cevaplarınız için cok tesekkur ederim, cok guzel aydınlattınız beni, bende kendi kendimi yiyordum neden hissedemiyorum diye kaydirigubbakcemile3
insallah en yakın zamanda hissederim, öyle çok istiyorum ki ondan gelen hareketleri hissetmeii...

kızlar 16.haftadayım...hissedilen hareketler gaz hareketleriyle karıştırılabilir ama ben farklı olduğunu anlıyorum...yani hareketin gaz mı yoksa bebek mi olduğunu...çünkü bebek hareketi gaz gibi karnın üst bölümünden değil içten içe derinden geliyor...insanın içi bir tuhaf oluyor gıdıklanma gibi...gazda böyle bir durum olmaz tabi...bence birde bu hisle dinleyin ve ayırt etmeye çalışın derim...ben artık bu gelen hareketlerin bebişin olduğundan eminim...

ben 24+5 gunluk hamıleyım ve ılk olarak 13 le 14 hafta arası hıssettım ama bellı olarak 18. haftada hıssetmeye basladım

evet canım ya haklısın bende dıyordum cogu arkadasımız gazdır dedı ama bebek ve gaz ayırt edılebılecek kadar belırgın oluyor bende senınle aynı durumdaydım bebegın hareketlerı o hıssedılenler

bencede bebeğin hareketeleri hissedilenler gaz daha başka oluyor gaz ile bebişlerimizin hareketleri ayırt edilebiliyor

ben bu konuda kendimi şanslı hissediyorum 13. haftada seyirme olarak hissetmeye başaldım. gaz hareketleri ile karıştırlabiliryor ama dikkat edince ayırt etmek kolay.
ama 22. haftaya kadar hissetmemenin normal olduğu da bi gerçek: hele de ilk gebelikse.

sağlıklı hamiş dönemi geçirmeniz dileğiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…