Bebeginizle uyanikken nasil vakit geciriyorsunuz?

gumushalhal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2017
236
271
43
Yaklasik 3 aylik bir oglum var. Kendi kendini oyalayabileyen, etrafiyla ilgili ve sakin bir bebek. Bu siralar parmagini emerek uyuymayi ogrendi. Bezinin degismesi erektigi ve aciktigi zamanlar disinda cok az agliyor. Sadece aksam uzeri yorgunluktan dolayi biraz daha fazla ilgi istiyor. Onun disinda gunduzleri koltuga ya da anakucagina koyup arada bir yerini degiatirmem yetiyor. Gun icinde muhakkak sarki soyluyorum, konusuyorum, kitap okuyorum, oyuncak tanitiyorum, jimnastik yaptieiyorum ama geri kalan saatlerde kensi badina geçiriyor. Ben de bu sirada kendi işlerimi hallediyorum. Sorum su: bebegim cok sakin olsa bile bazen onu oylece birakmak vicdan azabi hiseettiriyor. Sanki zihinsel gelisimi icin surekli yeni oyunlar bulmam ya da onunla konusmam gerektigi hissi var. Sizler bebeginizle nasil vakit geciriyorsunuz?

Merhaba. Bebeğinizle yaptığınız aktiviteleri bir zamana yığıp günün geri kalanında yalnız bırakmıyorsanız, tüm aktiviteleri güne yayıyorsanız bir sorun yok sanırım. Bebekle geçirdiğiniz zamanları onun en mutlu anlarına denk getirmeye özen gösterin. Sabah uyandığında, emzirdikten sonra, altını açarken, banyoda ve banyo sonrasında. Bu anlar bebeğin en rahat, öğrenmeye en açık olduğu zamanlar.

Benim bebeğime gelirsek. O minik bir koala. Annesi nereye o oraya. Gün içinde toplam bir saat belki bensiz kalıyor. Hep oynatayım, evi gezdirerek keşfe çıkarayım, konuşayım, güldüreyim istiyor minik koalam.

Her bebeğin karakteri ve beklentileri farklı. Bebeği tanıyıp ona uygun tutum geliştirmek her annenin doğasına gizlenmiş bir yetenek olmalı.

5 aylik Yalniz birakmaktan biraz korkuyorum yaninda kimse yoksa ana kucagina koyup mutfak vs yanimda tutuyorum ona sarki soyleyerek isimi yapiyorum kalan zamandada oyun halisiyla veya oyuncaklarla oynuyor sarki soyluyoruz evi geziyoruz camdan bakiyoruz kitap okuyoruz

Bebeğim 2.5 aylık.İkimci çocuğum . Hemen hemen sizin gibi geçiriyoruz günü. Ben bebeğimin ihtiyaçlarını karşılayıp,oyun oynatılan ,daha doğrusu minciklayip sevdikten sonra yatağına koyuyorum.Kendi kendine uykuya geçmeye bu şekilde alistiriyorum.

Onunla uyanikken en cok konusun sarki soyleyin masaj yapin.evi gezdirin cok soguk.bir sehirde degilseniz.balkona parka cikarin renkli kagitlar veya isikli renkli oyincaklar gosterin