Arkadaşlar 5,5 aylık bir oğlum var, malum herşeyi ağzına sokuyor bu gün plastik olan tüm oyuncaklarını yıkayayım dedim kova gibi bişeye sabun döktüm musluğu açtım su köpürdü oyuncakları içine attım birazda beklettim sonra güzelce duruladım. ancak içinde boncuk olan çıngırakların içine köpüklü su kaçmış...
Sizler nasıl temziliyorsunuz oyuncakları.
hımm güsel bir konu olmuş plastiklere sadece kaynatmamak gerekiyor .temilik konudnda be de ılık suyun altında iice yıkıyorum ılık olması lazım diye biliyorum çok sıcak su plastikte kansorejen yayabiliyor
benim kızımın tüm oyuncakları hep markalı ürünler canım..
ben onları ilk alırken sormuştum nasıl temizliyeyim diye..
kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın sonra temiz suyla durulayın dedi.öyle yapıyorum.
sabun türü şeyler kullanmıyorum kimyasal madde ve malum ağzına sokuyor.
Kaynar su yeterliyse bende öyle temizliyeyim. Çok zor dikkat etmek ya bi bakıyosun yere fırlatmış,
ya da sen farkına varmadan yanındaki herhangi bişeyi direk ağzına sokmaya çalışıyor, kumada delisi oldu çıktı yanında unutmaya gör.
Bulaşık makinasına sıralayıp soğuk suda yıkama yaptırabilirsin ben öyle temizlemiştim. Yine aynı yöntemle temizlemeyi düşünüyorum. Kızım var 22 aylık. Ağzına almıyor ama en azından temizlendi derim.