Çocuk Hastalıkları Bebegınızın gozunde capak varsa...!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

dertlisezen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
2.317
11
156
Selamlar kızlar,
Dun bebegımın gozu capaklanmaya basladı.Ama sadece sag gozu.Daha 9 gunluk.Ananesı ıle babannesı gobegı dusmeden yıkıcaz ter kokuyo cocuk dıye tutturdular yıkadılar.O aksam da capaklanma basladı.Iyıce korktum eyvah hasta oldu guzel kızım dedım.Aksam 10da doktorumuza gıttık komsumuz zaten.
"ıykı getırmıssınız,usutmeden degıl bu capak,dogum anında enfeksıyon oluyor,ve bırkac gun sonra kendını gostrıyor,damla verıcem gunde dort kere kullanıp goz pınarına bastırarak masaj yapacaksın "dedı.
Kızlar bebegınızın gozunde capaklanma olursa,sadece usutmeden oldugunu dusunmeyın mutlaka doktora goturun.Tedavı edılmezse amelıyata kadar yolu varmıs.damlayı kullanalı uc gun oldu kızımın gozu duzeldı sukurler olsun

geçmiş olsun...
benim merak ettiğim bu çapaklanma dediğiniz durum tam olarak nasıl?
benim oğlumun sabahları gözlerinde böyle sıvı şeklinde sulu süt gibi bir şey oluyor, ama tam olarak çapaklanma değil, acaba buda bunun gib biişey olabilirmi?

gözyaşı kanalı tıkanıklığı sanırım..birçok bebekte olabiliyormuş..masaj iyi geliyor..ama hemen tedavi ettirmek lazım..

cnm evet dedıgın gıbı. goz pınarında ya da dıger ucunda oluyor.kuruyunca capak oldugu anlasılıyor.cıvık bıraz. her damla sonrası goz pınarının oldugu yere masaj yapıyoruz bız de

biz de damla kullanıyoruz ama hiç 4 kere kullanamadım, huysuzlanıyor damlatmaya çalışınca. gerçi bu kadaına bile geçti. ama doktor geçse bile 4 gün daha kullanın dedi.

bebeklerin başı üşüyünce gözlerinde iltihap gibi birşeyler olurmuş annem dikkat et derdi benim bebeğimde başlık giymeyi sevmiyor nasıl koruyacam bilmiyorum...

arkadaşlar bebeğin gözü çapaklanıyorsa önce bildiğimiz çay ile silin.bir pamuğa az çay dökün ve silin.en sıhhatlisi bu.eğer çapak ve kızarıklık varsa yine bir pamuğa biraz bebe şampuanı sıkın su ile ıslatıp silin.bunu bi hemşire arkadaşım bilfiil kendi çocuğuna uyguluyordu,ona da dr tavsiye etmiş.hemen medikallere sarılmayın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…