• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğinizin eldivenlerini ne zaman çıkardınız????

eylulum81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
142
1
46
İstanbul
2.5 aylık bebeğimin eldivenlerini, çıkarmak istiyorum ama her defasında ya kendini çizio ya elini gözüne sokuyor,ne yapmam gerekir,sizler ne yaptınız lütfen paylaşalım:emir_bebek::emir_bebek:

valla canım aynı sorun ve benimde bebğim iki buçuk aylık annem çıkar dedi zamanla öğrenecek çize çize bende bi tane çıkardım iki gündür iki yerini çizdi ama artık çok götürmüyor kendine kucağğıma alınca benim boynumu çiziyor :) darısı diğer elinin başına :)

bugun tekrar denedim.açtım ellerini.alnına 3 çizgi çekmiş.ve parmağını gözüne soktu yüreği ağzıma geldi yaa napcaz böyle daha fazla zarar veresinden korkuyorum.turnakları kesik ama yıne de çizio işte:emir_bebek:

benimde oğlum 2.5 aylık nerdeyse 1 aydır hiç takmıyorum eldiven tutmayı dokunmayı öğrensin diye. bence çıkarın onların canı o kadar hassas olmuyo bizim içimiz gidiyo sadece. bazen benim tırnağım çiziyo tutarken ooooy diyorum içinim gidiyo bi bakıyorum bu hissetmemiş bile. farklı dokular kumaşlar elletin diyolar bebeğin gelişimi için önemli bence çıkar canım bi an önce.

Benim oğlum 2 aylık.Neredeyse 10 gündür takmıyorum eldiven.
Tırnaklarını sürekli kontrol ediyorum uzadıkça hemen kesiyorum ki çizmesin diye.
Bi bugün çizmiş yanağını hafiften hemen kestim tırnağını .
Ellerinin de hava almaya ihtiyacı var,hem bir yerden duymuştum el kaslarınının gelişmesi için ellerini 2 3 aylıkken açmak gerekmiş.

bebeğim kışım doğmasına rağmen hiç takmadım...sık sık tırnaklarını kestim yüzünü cizmesin die..
elleriyle dünyayı kesfediyorlar doktorumda takma demişti

ne demek canım..hem şimdi cok sıcak yazık bebelere elleriyle yüzlerini vucutlarını kesfedecekler ve bu beyin gelişimi için cok önemli

29 ekimde doğum yaptım sadece 2 ya da 3 gün taktım sonra çıkardım. elleriyle her şeyi keşfediyor sonuçta hissetmesi çok önemli. şapka da hiç kullanmadık.

Ben hic bebegime eldiven takmadim. Sadece hava bir aralar cok soguktu en fazla 2 Sefer kullandik. Cunku eldiven bebegin motor gelisimini engelliyor. Uzmanlar asla tavsiye etmiyor. 40indan once tirnak kesilmez derler. Niye kesilmesin ki! Bebeginiz uyuyunca ona ozel tirnak makasi ile tirnaklarini kesip Birde torpuleyin. Bebeginizde rahat rahat elllerini hissetsin, dokunsun.

cevap veren güzel annelere cok teşekkür ederim.kaç gündür çıkarıyorum eldivenlerini,tırnaklarını da 40 ı olmadan kesmiştik.çizio yüüzünü gözünü sonra bize bakıp ağlıo,ay neyapcam bilmem yaa:((

ben hollandada yasiyorum burda dogum yaptim ,bebegim 17 gun hastahane de kaldi kucuk dogdugu icin,hic eldiven taktirmadilar,bebek kendi yuzune dokunmak istermis ve bu dokunma cok hosuna gidermis,eve gelince de takmadik hic bazen elleri soguk olurdu ama hic birsey olmaz ,yuzunu de cizdi,40 indan once de trinak kestik..tamam bazi seylere bende inaniyorum ve uyguluyorum ama bazilari da safsata geliyo,bizim kasaba yaklasik 50 yil once evin buyukleri lohusalara fazla su icirmezmisler kokarlar diye,bircogu gizli gizli tuvalet cesmesinden icermis ya da susuzluktan olenler olurmus,tam bir vahset,dusunsenize insan emzirirken nasil susuyoo..bazi seyler gercekten cok sacma

aaa duymamıştım bu yazdıklarını vay be neler varmış...şaşırdım.bebeğim kendine zarar verio die takıyorum eldivenlerini.onu da sizden aldığım destekle çıkardım zaten.ama çiziıo danam kendimi ağlıo bas bas.alışacak artık:))

bnmki burnunu çizmiş kabuk tuttu :) buarada saç çekme huyu başldı kendi saçını çekiiyor sonra ağlıyor :D

Back