• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeginizin dis temizligi ??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kayaninannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2010
75
-2
96
Almanya
selam kizlar.benim oglusum 16 aylik oldu.6 tanede disimiz war.ama ben hic fircalamadim simdiye kadar.cevreden duydumki daha kücük bebeklerin anneleri fircaliyorlarmis sasirdim.bebek dis macunu sürsem nasil gargara yapip tükürücek cocuk.macunsuz yapmak istesem bile agzini actiramiyorum hic.kitliyor cenesini resmen.ne yapmam gerek simdi.siz ne yapiyosunuz ??

benim de kızm 16 aylık . ona uygun bir diş frçası aldım. ona gösteriyorum nasıl kullanacağını. ben de yardımcı oluyorum. ama diş macunu daha kullanma . tükürmeyi bilmedikleri için 2 yaşından sonra kullanılıyor.:25:

biz ilk disi ciktigindan beri fircaliyoruz disimizi suan 16 aylik olmak uzere..cocuk dis macunlarindan cok az surup fircalayin cok kopurmuyor zaten daha sonra su iciriyorum hicbir problem olmadi simdiye kada..fircala alistirmak icin fircali eline verin oynasin sizde kendi fircanizi alin disinizi fircaliyormus gibi yapin oda kendi kendine ogrenir ve yapmaya calisir

benim kızım da fırçalatmıyo dişini..fırçasını oyuncak sanıyo..ben de gazlı bezi ıslayıp dişlerini siliyorum..oyun yaparak,,kendinizce hoşlanıcağı bi oyun yapın temizlerken..

kızım 13 aylık sadece alt 2 dişi var ama üsttekiler de yarılmış geliyorlar. ben 3 aydır diş fırçası kullanıyorum. hem demir ilacından dolayı olan kararma gitti, hem de jel sürüyorum ağrıyı azaltan azcık, kızım da bayılıyor kendisi fırçalıyor.alıştı bile. kaşıyor ya dişini fırça, hoşuna gidiyor.arada jel sürüyorum ama genelde sadeve fırça kullanıyorum.macun kullanmıyorum.

Cevaplariniz tesekkürler hanimlar..bugün firca deneyimimize basladik.dis fircasini oyuncak sandi.agzini acmadi hic bi süre.ben artik zorla actirdim ancak 1 dk.falan sürebilmisimdir ortaligi yikti walla..böyle nasil fircalicam günde iki kez bilmiyorum.

bence öncelikle siz dişinizi fırçalarken sizi izlemesini sağlayın ve bu sırada ona da fırçayı verin oynasın.. kendi taklit etmeye başlayınca yardımcı olmaya çalışın izin verirse. ama bence zorlamayın çünkü sonra tamamen nefret edebilir. 1 yıl bile sürse yavaş yavaş alışacaktır. telaş etmeye gerek yok hangimiz bebekken dişini fırçaladı ki?

Back