bizde 16 haftanın bitiminde öğrendik o zamana kadar ben kesinleşmesi için doktora gitmedim zaten 16 haftayı bekledim. doktor muayene sırasında kız gibi görünüyo dedi sonra cinsel organının dudaklarını gösterdi. bundan sonra değişmez inşallah çünkü bebeğin çoğu şeyini pembe aldık:)
Normalde 3 - 3.5 aylıkken öğrenilir cinsiyet ama doktorlar genelde hemen söylemezler. Arkadaşların dediği gibi bu çocuğun duruşu ve doktorun tecrübesine göre de değişebiliyor. Benim kızım hiç göstermemişti 5.5 aya kadar beklemek zorunda kaldık ( Her doktora gidişimizde heyecanla bugün öğreneceğiz diyorduk eve elimiz boş dönüyorduk. Cinsiyeti önemli değildi bizim için, sadece hazırlıklara başlamak için acele ediyorduk. Er yada geç öğreneceksiniz üzülmeyin :)) :Kızlar genelge göstermiyorlar cinsiyetlerini tecrübeyle sabittir :))) Cinsiyeti ne olursa olsun sağlıklı ve hayırlı olsun evladınız inşallah.
ilk kızımda 7 aya kadar erkek dendi 7 ayımda kız olduğunu öğrendim ki her ay erkek diye inatlaşıyordu dr hemde özel hastanede şimdiki kızım sakladı zibidi açmadı bacak arasını ve 7 ayımızda gösterdi artık kızımız olacagını
Ultrason ile bebeğin cinsiyeti en erken 3. ay bittiğinde yani 13 hafta civarında anlaşılsa da bu her zaman mümkün olmaz genellikle 16-17 haftalarda daha net izlenir. 20. haftaya yaklaştıkça cinsiyet en net şekilde değerlendirilir. Nadiren cinsiyet tespitinde yanılmalar olabilir, bir ay sonraki ultrason incelemesinde cinsiyet farklı görülebilir. Bu durum genellikle erkek bebeğin penisinin izlenmemesi durumunda olur. Yani bebeğin cinsiyeti erkek olarak tespit edilmişse yanılma pek olmaz çünkü penis izlenmiştir. Ancak kız denilen bebeklerde yanılma daha sıktır çünkü penisin görülememesi kız olduğu yanılgısını yaratabilir.
ben de çok sabırsızlanıyorum kızlar.2 haziran için randevu aldım.12. hafta olucak ozaman.etim seyirdi erkek miki, canım ekşi isiyo kız mı ki offff çok heyecan verici valla.allahtan hayırlısı diyelim:)