• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğinizin burçları, davranışları ve sorunları :))

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
448
42
merhaba arkadaşlar. benim bebeğim şuan 5 aylık başak burcu, uyanık olduğu tüm zamanı söylenerek geçiriyor. :95: uykuları düzenli ama anne sütü dışında hiçbirşeyi ağzına koymuyor.. :50: bir sürü mama denedik hiçbirini almadı, 1-2 kere meyve verdim en tatlı meyvede bile iğrenç bişeymiş gibi irkiliyor. :120:

sizin bebeklerinizin burçları ve davranış ve sıkıntıları neler?

yaaaa sorma harpycım guzel konu anlatmakla bitmez benım kızımda 6 ayına 1 haftamız var sarkılar bağırmalar durduğu yerde durmuyo anlamıyorum bu aylarda böyle haraketlı olan varmı 4 bucuk aylıktı döndüğünde kolunu altında kalıyodu çeke çeke cıkarıyodu sımdı zaten yuvarlanıyo resmen bide bu konuda müzdaripim babasını yada reklamları görsun dıye göğsumde emerken kalkıyo bacaklarımın arasına uzatıyo kendını öyle hem bakıcak hem emıcekmıs yatarak kolumda emzırmek 1 kac aydır hayal oldu sırf odada rahat olım diğer odalara gıttığım zaman dıye sepet besğı kucuk gelıyodu park yatakk aldım ne hacet kızıma ancak topsahası lazım park yataktanda tutunarak kalkmaya calısıyo üstelık kızım ASLAN BURCU rol yeteneğı yuksek bır burç bakalım nolcek halimiz :emir_bebek:

merhaba arkadaşlar. benim bebeğim şuan 5 aylık başak burcu, uyanık olduğu tüm zamanı söylenerek geçiriyor. :95: uykuları düzenli ama anne sütü dışında hiçbirşeyi ağzına koymuyor.. :50: bir sürü mama denedik hiçbirini almadı, 1-2 kere meyve verdim en tatlı meyvede bile iğrenç bişeymiş gibi irkiliyor. :120:

sizin bebeklerinizin burçları ve davranış ve sıkıntıları neler?

büyük kızım başak,muhtemelen çalışkan,kendi dediğinde fazlasıyla ısrarcı,sebat sahibi bir insan olacaktır...

küçük kızım terazi,henüz çok küçük gitgide karekteri çıkacaktır ortaya...

en nefret ettigim 2 burc vardir biri yay digeri de ikizler....
ben yayim,kizim da ikizler :52:
bir yerde durdugu yok,hiperaktifff bir kiz)) cok miz miz....gulmesiyle aglamasi arasinda yarim saniye var ...kahkahayla gulerken birden aglayabiliyor...cok cekicem ben bu kizdan belli...

yaaaa sorma harpycım guzel konu anlatmakla bitmez benım kızımda 6 ayına 1 haftamız var sarkılar bağırmalar durduğu yerde durmuyo anlamıyorum bu aylarda böyle haraketlı olan varmı 4 bucuk aylıktı döndüğünde kolunu altında kalıyodu çeke çeke cıkarıyodu sımdı zaten yuvarlanıyo resmen bide bu konuda müzdaripim babasını yada reklamları görsun dıye göğsumde emerken kalkıyo bacaklarımın arasına uzatıyo kendını öyle hem bakıcak hem emıcekmıs yatarak kolumda emzırmek 1 kac aydır hayal oldu sırf odada rahat olım diğer odalara gıttığım zaman dıye sepet besğı kucuk gelıyodu park yatakk aldım ne hacet kızıma ancak topsahası lazım park yataktanda tutunarak kalkmaya calısıyo üstelık kızım ASLAN BURCU rol yeteneğı yuksek bır burç bakalım nolcek halimiz :emir_bebek:

canım seninkinin maşallahı varmış. yok benimki o kadar hareketli değil. bi ses duyunca bizimki de memeyi bırakıp bakınıyor ama sonra geri dönüyor :) bi arkadaşımın oğlu da aslan burcuydu, o da kendini sevdirmeye bayılırdı. sen onu sev mıncıkla o da yatsın mest olsun :)

büyük kızım başak,muhtemelen çalışkan,kendi dediğinde fazlasıyla ısrarcı,sebat sahibi bir insan olacaktır...

küçük kızım terazi,henüz çok küçük gitgide karekteri çıkacaktır ortaya...

çalışkan olurmuş başaklar amasabır konusunda aynışeyi söyleyemicem bizim ufaklık için. bu arada yazmayı unutmuşum bizimki birde acayip korkak azıcık yüksek sesle konuş yarım saat ağlasın :55:

bir yerde durdugu yok,hiperaktifff bir kiz)) cok miz miz....gulmesiyle aglamasi arasinda yarim saniye var ...kahkahayla gulerken birden aglayabiliyor...cok cekicem ben bu kizdan belli...

benim ikizler bi arkadaşım vardı beni acayip güldürürdü :D dediğin gibi en mutlu anında birden en kötü şey gelirdi aklına ve neşesi anında kaçar ve tasalanmaya başlardı. ama yine de başka bir arkadaşımın yanında o kadar eğlendiğimi hatırlamıyorum...

benim oğlumda 5 aylık basak burcu özelliklerini tasıyormu bilmem ama herifim cok hareketlı 3 aylık oturmaya donmeye basladık ama dr yasakladığı ıcın oturtamıyoruz 6aya kadar..ve adam resmen benle kavga ediyor yatırıyorum hop otururken buluyorum destek varsa tabı..sanıye yatmak ıstemıyor sırtı yere değmeyecek ayrıca acaıp uykusuz uyumuyor dırenıyor gozleri kapanıyor ama o zorla acıyor en sonunda resmen bayılıyor artık...ıstedığı nerneyse bazen mama bazen oyuncak bazen kucak anında yapılmazsa dersinizki çocuğa ıskence yapıyorlar öyle ağlama..çişini bile yapsa bezı anında değişsin ıstıyor hala gunde 10dan fazla bez değiştiriyorum.hep ilgilenilsin ıstıyor bazen tuvalete gıtmeyı unutturuyor bana.ne oyunparkı ne ana kucağı işe yaramıyor illa serbest bol boş alan olacak oyun battanıyesine yere bırakıyorum 5 dk snra geri gelıyorumkı herif koltuğun kenarına yuvarlanmış elınde oyuncak onla kavga ediyor..bıran once su 6.ay gelsın oturtayım yada bıranonce yurusunki kendi kendine oynar belkı dıye dusunuyorum sonrada ben sımdı basa cıkamıyorken ozaman nasıl basacıkıcam dıye karakara dusunmuyor değilim...

çalışkan olurmuş başaklar amasabır konusunda aynışeyi söyleyemicem bizim ufaklık için. bu arada yazmayı unutmuşum bizimki birde acayip korkak azıcık yüksek sesle konuş yarım saat ağlasın :55:

ben sabır konusunda bişey demedim ki...çok ısrarcıdır,ve sebat sahibidir dedim...yani istediği şeyler için herşeyi yapar demek istedim...kolay vazgeçiremessiniz...

ben sabır konusunda bişey demedim ki...çok ısrarcıdır,ve sebat sahibidir dedim...yani istediği şeyler için herşeyi yapar demek istedim...kolay vazgeçiremessiniz...

pardon ben onu sabır olarak algılamışım.

Akrep bebeklerinin manyetik bir özellikleri vardır, doğdukları andan itibaren bütün ilgiyi üzerlerine çekerler ve bu uzun süre böyle devam eder.

Neşeli, hareketli, enerjik, renkli bir dünyası vardır. Zekası sayesinde her şeyi çabuk kavrar. Onun için eğitilmesi de zor değildir. Tam aksine bu çocuk problemlerden, zorluklardan hoşlanır ve bunları ortadan kaldırmak ister. Onun için derslerinde de başarılı olur.

Eli çabuktur ve yorulmak bilmeden çalışabilir. Büyük enerjileri ve güçleri nedeniyle, onlara yapıcı ve yıkıcı gücün farkı anlatılmalıdır ve dikkatle yönlendirilmelidir ki bu büyük enerjileri yaratıcı bir aktiviteye dönüşsün. Enerjisini sarf etmesi için ona ortam hazırlamak gerekir.

Akıllıdır ve etrafındaki şeylerin tam olarak istediği gibi olmasına önem verir. Anne-babası dahil herkesin onun programına uymasını bekler ve bunu sağlamayı da başarır. Savaşmayı sever. İstediği olmadığı zaman çabuk öfkelenir. Ona patronun kim olduğunu şefkatle şımartmadan göstermek gerekir.

Akrep bebeğiniz ağladığında, nedenini öğrenmek sonsuza kadar sürebilir! Ki genellikle asıl neden çok daha derinlerdedir. Bunu öğrenebilmek için ilk önce onların güvenini kazanmalısınız.

Gizlilikten hoşlanır ve biraz da sinsi bir tiptir. Kendisine verilmeyen şeyi hileye kaçarak elde etmeyi ister. Buna da yine fazla zeki ve cesur olması yol açar. İşte çocuğun bu zeka ve cesaretini uygun alanlara yöneltmek gereklidir. Bu şekilde hislerini daha kolay açıklar ve gizli işlere de kalkışmazlar.

Ona haşinlik, çekingenlik ve içine kapanmanın doğru olmadığını öğretirken büyük bir sevgi ve şefkat göstermelisiniz. Ayrıca, göstereceği anlayış karşılığında, aynı şekilde anlayış ve şefkat göreceğini de öğretmelisiniz. Çocuk sevildiğini anlayınca, kendisine de size de güvenir ve bu sayede mutlu olur.

Akrep bebeği kirli çocuk bezinde yatmaktan nefret eder! İş beslenmeye gelince de, zamanında karnını doyurmak en uygun davranıştır!

Sevdiklerine ve arkadaşlarına bağlıdır. Hoşlanmadığı insanlara ise soğuk davranır. Azarlamalar ve bazı şakalar onda olumsuz etki yapabilir.

birebir aynı benim oglum yaa

benim oglumda aslan burcu dedigim dedik hele bi dedigi olmasin kopuyo kiyametler.benimkide 4aylik donmeye basldi kolunu altinda cekiyo 1 haftadir surunuyo ama tam manasiyla degil sirt ustu yaitoken once yuzustu donuyo sonra ppoposunu kaldiriyo bacaklarini altina cekiyo ama kollar kalkmiyo kendin ileri dogru itiyo sonra duruyo yine aynisini yapiyo boyle yapa yapa bir metre filan gidiyo.:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

tek derdi varoda uymamak sirti asla yere gelmicek oturmaya bile tahammulu yok beni bile oturtmuyo ayakda emziriyorum oglumu cok inatci.

esime diyorumki biz bunu 2 gun kucagimiza almasak bu yurumeyi ogrenir gercekden de oyle:1::1::1:

:))) benim kızımda yay burcu. daha 2 aylık ama felaket.. (bana göre tabi) ilk bebeğim! sürekli ayakta gezsin istiyo hanımefendi ne anlıyosa bir karışlık boyuyla??? ayağımdan indirip biryere yatırdımmı hemen uyanıveriyo... bütüngün koltukta sallıyorum uyusun diye... umarım biraz büyüyünce düzelir. ama babası gibi inatçı bir çocuk olucak belli. eşimde yay burcu ve dediğim dediktir :((( ha birde sırtüstü yatarken ayaklarını kaldırıyo havaya, top gibi yan döndürüyo kendini normalmi sizce?

Son düzenleme:
benim bebeğimde terazi burcu.4 aylık.bir yerde duymuştum terazi bebekleri kararsız olurlar,oyuncaklarını oynamasalar bile gözünün önünde olsun isterler.Anne ve babalarını paylaşamazlar.bakalım daha bişey yok bunlarla ilgili ortada.Bizimki iyi şimdilik Allahtan çok huysuz değil yoks aklım onda kalırdı ,sabah okula gidiyorum,öğlen 1 de geliyorum,ama çok yorgun hissediyorum kendimi acaba ne yapsam bunun için .Bir bilginiz var mı acaba

benim oglumda aslan burcu dedigim dedik hele bi dedigi olmasin kopuyo kiyametler.benimkide 4aylik donmeye basldi kolunu altinda cekiyo 1 haftadir surunuyo ama tam manasiyla degil sirt ustu yaitoken once yuzustu donuyo sonra ppoposunu kaldiriyo bacaklarini altina cekiyo ama kollar kalkmiyo kendin ileri dogru itiyo sonra duruyo yine aynisini yapiyo boyle yapa yapa bir metre filan gidiyo.:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

tek derdi varoda uymamak sirti asla yere gelmicek oturmaya bile tahammulu yok beni bile oturtmuyo ayakda emziriyorum oglumu cok inatci.

esime diyorumki biz bunu 2 gun kucagimiza almasak bu yurumeyi ogrenir gercekden de oyle:1::1::1:

kuzum vallahı burçlara inanmıcak olsam bu benzerlıkle ınanırım aynen kesınlıkle herseylerı tıpa tıpa hatta bu sırtın yere gelmesı meselesı espırı oldu bızde hastaneden cıkınca ılk eve geldığımızde ben dus alırken eşım ağlayarak konusmus kızmızla sırtın yere gelmesın bahtın acık olsun demıs annem duymus bende laf altından sordum espırı yaptım dıyokı ben o anlamda demek ıstemedım sırtın yere gelmesın derken şansın bol olsun demek ıstedım dıyo hala guluyoruz bende 6 aylık oldu hala inadı tutunca ayakta emzırmek zorunda kalıyorum yada bacaklarımın arasında durcak kafa dık bakıcak hem emıcek

:))) benim kızımda yay burcu. daha 2 aylık ama felaket.. (bana göre tabi) ilk bebeğim! sürekli ayakta gezsin istiyo hanımefendi ne anlıyosa bir karışlık boyuyla??? ayağımdan indirip biryere yatırdımmı hemen uyanıveriyo... bütüngün koltukta sallıyorum uyusun diye... umarım biraz büyüyünce düzelir. ama babası gibi inatçı bir çocuk olucak belli. eşimde yay burcu ve dediğim dediktir :((( ha birde sırtüstü yatarken ayaklarını kaldırıyo havaya, top gibi yan döndürüyo kendini normalmi sizce?

benim oğlumda yay burcu ve 40 günlüktü kanepeden düştüğünde 4 aylıkken oturuyordu ve geri geri tüm evi dolanıyordu aynen ayakta gezerek uyurdu ve çok inatçı şimdi 3 yaşında istiyorki sadece onun dediği olsun çok ısrarcı oldunmu somurtuyo kafasına vuruyo artık seni sevmiyorm diyo öte yandan 5 dk sonra seni çok seviyorum diye yanıma geliyo çoğunlukla güler yüzlü herşeyni paylaşır girdiği ortamda herese kendini sevdirir herşeye rağmen yay burcu anneleri çok şanslı çünkü çok dikkatli oluyorlar

benim oğlumda yay burcu ve 40 günlüktü kanepeden düştüğünde 4 aylıkken oturuyordu ve geri geri tüm evi dolanıyordu aynen ayakta gezerek uyurdu ve çok inatçı şimdi 3 yaşında istiyorki sadece onun dediği olsun çok ısrarcı oldunmu somurtuyo kafasına vuruyo artık seni sevmiyorm diyo öte yandan 5 dk sonra seni çok seviyorum diye yanıma geliyo çoğunlukla güler yüzlü herşeyni paylaşır girdiği ortamda herese kendini sevdirir herşeye rağmen yay burcu anneleri çok şanslı çünkü çok dikkatli oluyorlar

canım benim ya.... bizimkide öle olucak galba...

BENIM OGLUMDA BOGA BURCU;ama nasil inatci boga kadar inatci desem yeridir .heleki yemek sirasinda bi inatlasir bagira cagira yer yemegini oda zorla tabi,simdi yine bi oglum olucak oda kova burcu olucak bakalim onun huylari nasil olir

Back