çocuğum falan yok ama çok iyi bir halayım :) 4 aylık canim yegenim için bu günlerde hep yiyeceklerle ilgili kitaplar okuyorum. bu bilgiyi mutlaka paylaşmak istedim.
Gıda mühendisi bir arkadaşımla konuşurken bana öyle şeyler anlattı ki hazır gıdalarla ve hazırlanma sekilleri ile ilgili olmaz artık dedım.
her ne koşulda olusa olsun kesinlikle cocugunuza 2 yasından sonra bıle çok güzel görünen, aroma kokulu yumusak jelatinli renkli şekerlerden yedirmeyin, neredeyse içerisinde yüzde yüz kimsallardan yapılıormus. bir cisim yediğiniz doğru ama ne yediğiniz belli değil cocugunuza.kola gibi gazlı icecekere de damagını alıstırmayın. yemek alıskanlıkları cok kucuk yaslarda oturuyormus cunkı.bırde margarınle yapılmıs yemeklerden kesınlıkle uzak durun hele hele bebeklerde. tereyag(yuksek oranda b vıtamını)) yada zetınyagı kullanılmalı(mucıze e vıtamını) kemık gelısımı ıcın.
hangı marka olursa olsun, ne kada rmasum gorunurse gorunsun dıs paketleri, her agladıgında elıne bıskuvı verme alıskanlığından da kurtulunmalı dıyor bır de uzmanlar. ıclerınde yuksek oranda katı yag ve uzerlerıne yazmasalarda raf omurlerını uzatmak ıcın bır takım maddeler konuluyormuş.
İnsallah işinize yarar bu bılgıler
2 yasında dıyabete yakalanan cocukların sayısı o kadar artmıskı, yada 8 yasında adet goren kız cocukları.. hep yediklerimiz hormon dengemızı alt ust ettigi için yazdım. Bir de çocuklardan cep telefonlarını uzak tutmalıyız. Oyuncak gibi dakikalarca ellerinde oynamalarına hatta konuşmalarına bile izin vermemeliyiz. Yaydığı dalgalar minik bedenlerini en önemlisi beyinlerini yetişkinlere göre 8 kat daha fazla etkiliyor.
Allah bizlerin ve mınıklerimize saglıklı omurler versın ınsallah :)
Aslının Halası :)