Bebek Beslenmesi Bebeğinizin Beslenme Tablosu Nasıl?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

eness

Avoncu
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2009
263
10
96
Kocaeli
oglum 8,5 aylık, beslenmesı soyle

9,30 kahvaltı ; yumurta,mılupa tahıllı,pekmez,su ile hazırlıyorum / peynir,milupa sütlü pirinçli,su,bisküv,,ekmek

12,30 sebze yemeği,ekmekle karıstırıyorum yanına yogurt verıyorum

15,30 meyve püresi+bisküvi/ kasık maması

18,00 yogurt

20,00 muhallebi

aralarda uyurken emiyor.yogurt öğünlerinde pınar ılk adım sutu versem mı dıyorum,baska sız neler verıyorsunuz

Bebişim 7,5 aylık. Hala süt emiyor bolca. Onun dısında sabahları bebe bisküvisi+pekmez+yumurta sarısı
Öğle: Meyve püreli muhallebi
Akşam üzeri: Sebze püresi veya tarhana ya da yoğurt çorbası
Akşam: (BAzen) yoğurt
veriyorum. Öğün sayısını arttırmak için erken mi diye merak etmiyor değilim doğrusu...:uhm:

Kızım 8,5 aylıkken şöyle beslenirdi.

Sabah 9-9.30 gibi kahvaltı
11-11:30 ara öğünü meyve yada yoğurt
Öğlen uyumadan önce öğle öğünü
Uyanınca meyve yada yoğurt
Akşam 19:00 gibi akşam öğünü

Yalnız ben muhallebi hiç vermedim. Bu dönemde uyumadan beni emerdi. Gece de 78629734 kere uyanırdı.

benim oğlum 10 aylık sabah kahvaltı sonra meyva ve öğlen çorba uyur uyanır ve yoğurt akşam yemeği yada çorbası yatmadan muhallebi gece hiiç bişey içmez malesef sadece 6 ay emdi

Benimki 8 aylık

sabah cicibebe,pekmez, kayısı püresi, ceviz rendesi, yumurta sarısı, labne.
öğlen, çorba
ikindi yoğurt
akşama doğru meyve püreleri

Kaşık maması kullanmıyorum ama bakıyorum herkes kullanıyor bendemi kullansam acaba demeden edemiyorum doğrusu.

ben kaşık mamasına karşıyım şahsen arkadasım. baktım da paşalar gibi besliyormuşsun maşallah bebişini. yetişemiyor değilsin. boşver kaşık mamasını bence. doğal yöntemlere devam et ... ama dersen ki benim hazırladıgım mamaların içindekiler de doğal-organik degil, derim ki olsun, en azından anneciginin elinden çıkanları yiyor bebişin...sen bilirsin tabi...

Haklısın.opuyorumnanaktan yani en azından besinlerin tek tek tadıdan varır, çocuk hayatı boyunca bulamac yemiyecek ya.vereliniortak

tv'de doktor yoğurt ikindi saatlerinde verilmeli dedi.bizde ek gıdaya başlayacağız ama bunun bir düzeni olmalı diye düşünüyorrum.kendime çizelge hazırlayacağım. siz kahvaltı için saydığınız gıdalrın hepsini karıştırarakmı veriyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…