• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğinizin altını durduk yere mi yoksa kakasını yaptığını anlayınca mı açıyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Biz kakasını yaptığını anlayınca açıyoruz? Eşimle ben bilmeden böyle yapıyoruz acaba doğrumu yapıyoruz? Bezler çişi hemen çekiyor kuru tutuyor diye bildiğimiz için.
2-3 gündür oğlumun kasık kızmında kızarıklık ve kabarıklık oluşmuş( ama pişik değil,poposunda yok pişik) bu neden olmuştur acaba, çişimi tahriş etmiştir, yoksa başka bişeyden mi olmuştur.

cnm öncelikle hayırlı olsun.bebeğine kavuşmuşsun.
sık sık değiştirirsen iyi olur.bezler çekiyor da,elleyince taneciklerin şiştiği belli oluyor.
amaaaaan gerçi seninki yeni bebek,habire kaka yapıyordur emip emip :D
benim kızımın da kasıkları kızarmış,hatta sivilce gibi olmuştu bir kaç gün önce.bezden dedi dr,havalar da sıcak bi de ben kalın giydiriyordum sanırım,soydum şimdi,yıkıyorum bi de sıksık,geçti.

başlarda 2 saate bir temizlerdim.(kaka yapınca hemen) günde 10 bez kullandığım çok oldu.
şimdilerde 3 satte bir temizliyorum(kaka sayımız az zaten)

yeni doğduğunda çok çiş yapıyordu neredeyse saatte bir değiştiriyordum.Şimdi büyüdü günde sekiz kez değiştiriyorum.Her altını açtığında ılık suyla yıkamanı tavsiye ederim..

ya kafama takıldı şimdi, bizim bebeğimiz öyle çok kaka yapmıyor yeni bebek olmasına rağmen, bende duymuştum ilk ay çok yapıyorlarmış diye, günde ancak 4-5 defa değiştiriyoruz, kakasını yaptığını anladığımızda, acaba bir problemmi var ki, çiş ne kadar yaptığını bilmiyorum..

yeni doğan bebeğin kakası 2 ile 4 arası çişi de 4 ile 6 arası idi sanırım...eğer bebek doyuyorsa...
eğer bu miktardan az ise doymuydur....siz sık sık kontrol edi bence...

benim bebeğim hiöbir zaman gunde 3ten fazla yapmadı. ama doyuyor. kilo alıyor yani. doktor bunun normal olduğunu soyledı. 4-5 gun yapmadığı da oluyor. ben bezini elimle yokluyorum şişince değiştiriyorum.

ya kafama takıldı şimdi, bizim bebeğimiz öyle çok kaka yapmıyor yeni bebek olmasına rağmen, bende duymuştum ilk ay çok yapıyorlarmış diye, günde ancak 4-5 defa değiştiriyoruz, kakasını yaptığını anladığımızda, acaba bir problemmi var ki, çiş ne kadar yaptığını bilmiyorum..

benim kızımda ilk hafta çok yaptıydı sonrasında ilk 1 ay günde 5-6 kre ancak yaptı şimdi ise günde 1 kere yapıyor,gelişimi güzelse çok kafana takma canım ,çünki her bebek farklı...

ilk aylarda en fazla 2 saatte bir hatta saat başı değiştiriyorduk
şimdi 13 aylık oldu,3 saatte bir değiştiriyorum yine

ben doğduğundan beri günde 10 bez değiştiriyorum sayı artabiliyor ama azalmıyor çişi bez emer ama benimkine hemen pişik ve sivilce gibi döküntü yapar sık sık değiştir altını ılık suyla yıka yada sil

ben de hala 2 saatte bir deiştiririm.en fazla 3 saatte bir.dışarı çıktığımızda bile mutlaka bir fırsatını bulup değiştirmeye çalışıyorum.belki onun keyfi yerindedir ama ben çok huzursuz oluyorum.kendimi onun yerine koyuyorum da.........:1rolleyes:

İlk dıoğduğu dönemde sık sık kaka yaptığı için yaptıkça değiştiriyordum. Şimdi günde 1 ya da 2 günde 1 yapıyor. O yüzden çişine göre değiştiriyorum. Bazı günler çok yapıyor bezi şişince değiştiriyorum. Ama bu şişme patlama sınırında değil. Sabah-öğlen arası az çiş yapıyor o nedenle 7-8 saat sürüyor. Ama akşamüstü çok yaptığından bir de geceleri 5 st bir değiştiriyorum. Ama arada kaka yaparsa kesinlikle bekletmiyorum 1 st sonra banyo falan ettirmeyeceksem.

biz çok sık değiştiriyrouz altını
ilaki kaka yaptı diye değil çiş yapmıştır diyede değişiyoruz
günde 7-8 kere mutlaka değişiyoruz bezini
geceleri çok sık açmıyorum ama en fazla 2 kere

anne sütü alıyorsa günde 7 de normal 7 günde bir de normal diyor doktorlar
gördüğün gibi herkesin bez değiştirme sıklığı farklı , bu , bebeğin cildinin hassasiyetine , aldığı sıvı miktarına göre değişiyor emin ol sen de yakında bebeğine en uygun değiştirme sıklığını bulacaksın

oğlum 6 aylık , max. 3 saatte bir değiştiririm , seninkinin kızarıklıkları bezden kaynaklanıyor olabilir..
ben ya prima ya huggies kullanıyorum , bi kere babystar yaptım pişik oldu hemen değiştirdim bezi.. birde bez numarasını büyültmen gerekiyosa kızarıyo , bez sıkıyo yani..

bebeğim doğduğundan beri çişli ve kakalı beze tahammülü yok malesef
bazen az kaka yapıyor devamını getireceğini bildiğim için almıyorum
kıyameti koparıyor. çişli bezinin en uzun durduğu süre dört saat oda uykusunda
yada dışarıdayken filan

Back