Bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz

beril78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
294
1
96
İzmir
merhabalar,

2 yaşını yeni doldurdu kızım.önceleri ayağımda sallayarak yada kucağımda uyuturdum.tabi küçükken sorun olmuyordu.biraz daha büyüyünce o uyuyana kadar bende yanında yatıyordum ve buna alıştı.
şimdi yanında ben olmadan uyumuyor.bende her defasında onu uyutayim de kalkarım diyorum ama bende uyuyakalıyorum onunla :) her işim kalıyor bu durumda.
zaten çalışan bir anneyim akşama kadar görmüyorum o yüzden akşam 8 de yatırmak ta istemiyorum.ama bu seferde geç yatmaya alıştı.
erken yatmayı sevmiyor.kaç kez alışsın diye 9 da girdik yatağa 11 e kadar dönüp duruyoruz.
bu durumda sizler neler yapıyorsunuz ?
biraz daha erken ve kendi kendine uyutmanın yolları nedir acaba?
deneyimli annelerden tavsiye istiyorum :80:

Sanki bizi anlattınız.Aynı durum benim içinde geçerli.Ne yapacağımı şaşırdım.Yatağımda gerile gerile uyumayı özledim:)Ben emmesine bağlıyorum.Şuan tam 25 aylık.Yavaş yavaş emzirmeyi bırakıcam.Belki yanında yatmadan uyumasını sağlayabilirim die umut ediyorum.Allah yardımcımız olsun....

yaaa işte benimde sorunum aynısı . ne yapacağız biz bu çocuklarla. benim kızım 9 aylık ve hiç uyku düzeni yok ancak emzirerek yanım da uyutabiliyorum bu soruna çare bulan varsa hemen paylaşsın bir an önce düzene girelim. artık her sabah tutulalar uyanmaktan bıktım bende sere serpe uyumak isttiyorummmmmm . tabi benimkine uyku denirse. (((

çalışırken bizde aynıydık siz yine 11 de yatıyormuşunuz
biz 1 e kadar ayaktaydık ama bunun nedeni annemin akşam üzeri 5
6 gibi uyutmasıydı şimdi evdeyim gündüz sadece 2 saat uyutuyorum
1-2 ye kadar uyuyor sadece akşamda 9 da ayakta sallanarak uyuyor
şimdilik böyleyiz

canım bende yanına yatarak uyutuyorum geceleri ama gündüz ve akşama doğru yatyor benim oğlumda 1er saat uyuyor bazen 2saat
ben süt veriyorum bibereonuna koyuyorum perdeleri çekyorum hadi oğlum sen kendin uyu benim işim var yada dersim var uyu olur mu diorum oda hıı diyor yani evet
birde böyle denesen bizimkide buna yeni alıştı konusarak halledebilirsin belki benim oğlum 18 aylık daha seninki hayli hayli anlar kolay gelsin canım

tekrardan merhabalar,
bir iki yöntem geliştirdim ama pek işe yaramadı
bunlardan bir tanesi öğlen uykusunu biraz daha erkene çekmek.benimki 2 gibi öğlen uykusuna yatıyordu 4 gibi uyanıyordu.anneme saat 1 gibi uyutmaya çalış bakalım ne olacak dedim bu seferde annemle yatakta oyalanıyor:) saat 2 ye doğru uyuyor.bu deneme başarıszlıkla sonuçlandı.
diğeri akşam yormak :27
iş çıkışı bazen oyun parkına falan gidiyoruz .
kudurdukça kuduruyor o kudurdukça ben ohh oh diyorum
eve geliyoruz pil bitmemiş daha uykum yok benim diyor yatmayalım diyor
gülermisin ağlarmısın
şu pil reklamlarındaki ayıcıklar varya onlar gibi mübarek
aslında işin sebebi benim.akşam yatmaz sabah kalkmaz bir annesi var çocukceğiz ne yapsın

ama uyygaar arkadaşımın taktiğini deneyeceğim.
birkezde böyle deneyelim odada yatsın bakalım biberonuyla neler olacak?
gerçi sonucu tahmin etmek zor değil ama umut işte :)

benim oglumda emerek uyurdu hep çok zor oluyordu ve yemekte yemiyordu memeye yapışmıştı iyice .22 aylıkken memeden kestim yanına yatarak uyutmaya alıştırdım çok zor oldu ama alıştı bir haftadırda kendi odasında uyuyo artık çok mutluyum sabah yedide kalkıyo öglen 12 yada12 buçuk gibi uyuyo 3 gibi uyanıyo akşanmda 9 9.30 arası uyutuyorum .düzene girdi çok şükür .ama ben çalışmıyorum ve hep evde oldugumuz için düzenleyem bildim . çalışanlar için çok zor tabi allah kolaylık versin

bence herkes kendi hayat kosullarina göre bi saat olustursun ve her aksam o saatte cocuklarinizi yataga koyun bütün gece uyanik kalicak hali yok ya elbet bi zaman uyuycak bence once yaninda biri olmadan uyumaya alistirip daha sonra bi saat oturtun ve her aksam rutin seyleri yapin mesela ben oglumu hava güzelse 4 gibi disariya cikaririm eve döndügümüzde biraz daha oyun oynayim yemegini yediririm arkadan disler fircalanir el yüz yikanir ve en gec 7.30da yataginda olur kendi kendine de bir güzel uyur taaa ki sabak 6 -7 ye kadar o uyuduktan sonrada bende isime gücüme bakarim dinlenirim.Valla kizlar anne yüregi biliyorum sizi anliyorum ama öyle gece birlere kadar cocukla yatakta kalip kendinizide mahfetmeyim biraz sizinde kendinize zaman ayirmaya kafanizi dinlemeye ihtiyaciniz var

mrb arkadaslar 16 aylık bı kızım var bende ılk zamanlar ayagımda salladım ama uzun zamandır kızım kendısı uyuyor nasılmı şöle dıyım cogu kımse bunu onermıyor ama bazen ınsanın kendını esınınde dusunmesı gerekıyor benım herzaman salonda yerde bı yastıgım olur callıoyu cok sevıyor aksamları acıorum onu ızlerken uykusu gelmıs oluo zaten ızlerkende uyuya kalıo yada bende yatıcaksam besıgı yanımda hadı kızım uyku vaktı dıorum yatagna koyuyorum bunu alıstırana kadar cok aglattım ama ıyı oldu o sekıldede uyuyor yada kendı ıstedıgım bı dızıyı acıorum bende yere yatıorum gene uykuya kalıo buna cok alıstı hosunada gıdıo kendısı uyumus oluo ınanaın cok rahat edıorum ustelık gunduzde bu sekılde uyuyor
Ama en karsı oldugum sey malesef cocukların 12 1lere kadar ayakta olmaları nolur dıkkat edın anne sutunden sonra uyku gelıyor uyusunda buyusundıye bosuna dememısler hoıscakalın

slm arkadaslar bend hep ayağımda sallayarak uyutuyordum ama salla salla artık halim kalmıyodum bi kaç kere beşiğine koydum gece lambasınıda açtım korkmasın diye bi süre konusuyodu uykusu gelince uyuyodu taki 2 hafta öncesine kadar bi sabah bizden önce uyanmış biz uyuyoruz eşimle saat 8 e geliyo küt diye bi ses geldi bi sıçradık bizimki yere ağlıyo beşikten sarkarak kendini atmış ve kafa üstü düşmüş tabi hemen acile götürdük kan aldılar kafasından röntgen çektiler temiz çıktı ama aksama kadar müşade altında tuttular bu aralar tırmanma duygusu çok fazlalaştı o yüzden artık tekrardan ayağımda sallamaya basladım o yüzden dikkat edin derim arkadaslar

ınanmıyorum sen ne dıyosun ya cok uzuldum benım kızımın besıgı bı boyu kadar var sadece kafasını bıraz kaldıra bılıyor buna nasıl dıkkat etmedın en azından caresı yokya keske mınder koysaydın yanına besıgın cocugunda o ezıyetı cekmezdı saglık olsun napalım cok uzuldum

yok canım dikkat ettiğim halde oldu kenarları zaten dolu beşiğin .bizim beşik modüler mobilya yani oyun parkı filan değil o yüzden beline anca geliyo

herşeyden önce allah bebeklerimize sağlıklı günler versin

normalde saat 8 de uyur ama yaz saati uygulaması oldu ya
bizde çalışıyoruz zaten saat 8 de evde oluyoruz
bizimle oyun felan oynuyor saat 10 gibi uyuyor

ben hiç ayağımda felan sallamıyorum
her akşam oyun oynuyoruz birlikte
bize meyve hazırlıyorum oda yiyo felan
hiç uyuması için zorlamıyorum,uykusunun geldiğini anlayınca
hadi babaya iyi geceler diyelim biz yatalım diyorum babasını öpüyo
odasına gidiyoruz,loş bir oda ne çok karanlık ne çok aydınlık
konuşuyorum yavaşça,yaptıklarımı anlatıyorum;
oda karanlık ama lambayı hiç açmıyorum girince
hadi annecim şimdi eşorfmanlarımızı giyelim çünkü yatarken bunları giyip yatarız felan..
hadi perdelerimizi kapatalım
sonra odasında duvarlarda stickerlar var hayvanlar felan
hadi annecim bak tavşana iyi geceler diyelim uyuyalım diyorum
duvardaki bütün resimleri tek tek gösteriyorum hadi tavşan iyi geceler biz uyuyacaz
hadi kurbağa iyi geceler diye diye sonra yatağına koyuyorum
bizimki emmiyor biberonda sütünü hazırlamış oluyorum
sonra hadi sütümüzü içelim tut diyorum
bende battaniyeni üstüne örteyim diyorum
konuşmaya devam ediyorum bir taraftanda
duvardaki hayvanlarla konuşuyorum mesela
kurbağayı çok seviyoruz kurbağayla konuşuyorum
oğlum yatağında süt içiyor bir taraftanda bana bakıyor
kurbağa biz bugün şunu yaptık işte şunu yedik felan gün boyu neler yaptığımızı
anlatıyorum sonra yine kurbağa diyorum ama bak yorulduk hemde gece oldu artık uyyalım
sende uyu tamamı diyorum
sonra oğlum sütünü bitirmi oluyo boş biberonu bana veriyo
ve arkasını dönüyo üstünü örtüyorum
her ihtimale karşı 1 veya 2 dk bekliyorum
oğlum çoktaaan uyumuş

biz böyle uyuyoruz..
bunun için ekstra hiçbişey yapmadım
bebekliğinden beridir hergün böyle yaptım artık alıştık belkide ondandır bilemiyorum

ama her ne olursa olsun hergün aynı şeyi yapıyorum farklı uyutmaya çalıştığımda dengesi bozuluyor

canım uyutma seklizinize bayıldım vallahi inş benim oğlumda böyle olur ama deniycem bu taktıiği

canım uyutma seklizinize bayıldım vallahi inş benim oğlumda böyle olur ama deniycem bu taktıiği

inşallah canım
sizlerde kolayca uyutursunuz bebeklerinizi

ben oğlum doğduğu günden beridir sürekli konuşuyorum onunla
her konuda bu konuşmanın etkisini çok gördüm diyebilirim
yaptığım herşeyi usanmadan bıkmadan anlatırım ona
mesele yemek yedirirken bile
bak annecim bunun içinde şehriye var tavuk var salça var vs
sonra bunların neye yaradığını felan

bazen eşim bunalıyor ay çok konuşuyorsun aşkım diyor :))
ama napim çocuğum için yapıyorum

yani dediğim gibi yatırırken de dikkatini hep konuşmalarıma vermesini sağlıyorum
beni dinliyor bana güveniyor
çünkü her yaptığımızı konuşarak yapıyoruz ya
konuştuklarımla yaptıklarım arasında bağlantı kuruyor ve söylediklerime inanıyor güveniyor
dolayısıyla hadi annecim yorulduk şimdi uyuyacağız felan deyince
söylediklerimi yapma gereği duyuyor kendince
o saatte yatağında yatması gerektiğini biliyor ve uyuyor

ben böyle düşünüyorum

çok hakslın canım bu hiç aklıma gelmemişti ama bundan sonra bende aynısın yapıcam bide oğlun ne kadarlık benim oğlum 18 aylık

benim bebeğimde 14 aylık emzirerek uyutuyorum doğduğundan beri
sallayarak asla uyumuyor
geceleri 5-7 kere uyanıyor
yanımda yatıyor tabiki
sütten kesildiğinde nasıl uyutacağım ve gece hiç kalkmadan uyuyacak mı çok merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…