• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

yeliznehir06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2019
2
0
1
Merhaba hanımlar.5 aylık kızım var.Uyku problemimiz birtürlü düzene girmedi.Sadece anne sütü alıyor.Gecelerimiz kabus oldu.Ayakta sallanmadan uyumuyor.Dalınca yatağa ya da beşiğe koyuyorum 10-15 dk sonra uyanıyor.Eşimle nöbetleşe uyuyoruz.Akşam 7 - 8 - en gec 8.30 da gece uykusuna yatırıyorum.Saat başı uyanıyor emerken uyuya kalıyor ayağımda sallayıp yice dalmasını sağlıyorum fakat artık böyle gitmeyeceğine karar verdim.Böyle problemi olan varmı? varsa nasıl başettiniz? gündüz uyuturkende aynı en fazla 1 1,5 saat uyanık kalabılıyor geri ayağımda uyutuyorum.Yatağa koyduğum an uyanıyor.Gündüz enfazla yarım saat kırkbeş dk uyuyor.Ne zaman uykularımız düzene girecek :110:

5.5 aylik benimki.anne sutu aliyorsa emerek uyumaya alisabilir aslinda.yani emzirirken uyuyakalinca hic sallamadan direk yatagina koyun.uyanirsa da emzik takin agzina. aksam uyku vakti erken gelmis olabilir.bizdeki uyku saati aksam 9bucuk 10 civari.daha once uyutmaya calisirsam uyumuyor.gunduz kisa kisa uykular uyuyorsa aksam dedigim saatlerde yatirmaya calisin bi. belki saat ona uygun gelmedigi icin de uyumak istemiyor olabilir.aksam yatmadan odaya gecip gece lambasi isiginda emzirince sessiz ortamda uykuya daliyor aksam 10 sabah 6 bucuk arasi uyuyor. onemli olan bebegin uykuya ihtiyac duydugu saati tespit edip ortami yavasca sakinlestirip karanlikta emzirmek. www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/2018-ekim-anneleri.1050315/page-4720#post-59254384 bu grubu takip edebilirsiniz bu arada.
hicbisey ise yaramazsa da uyku egitimlerini arastirip kendinize uyarlayarak deneyebilirsiniz :)

Emzik almıyorsa nuk kauçuk emzik deneyebilirsiniz, benim kızım plastik emziklerin hiçbirini almadı, ne zaman versem kusacak gibi yapıyordu. Nuk emziği verdiğinim anda aldı.

Omzumda sallayarak uyutuyodum (17 aylik hala oyle uyuyo 😂 ) esimi salona tasidik biz kizimla uyumaya basladik gece uyaninca hic kaldirmadan emziriyodum uyumaya devam ediyodu. 6.aydan sonra gece mamalari var daha uzun sure tok tutuyo onlardan yedirebilirsiniz uykudan once.
Ne zaman gecer sorusu her bebek farkli oldugu icin degisir

Back