Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bebeğinizi -emzirerek, sağıp biberonla vererek, ya da mamayla farketmez- ne şekilde besliyorsunuz. Yani "ağlamayan çocuğa meme verilmez" sözündeki gibi bebeğiniz istediğinde mi, yoksa istemese de belli saatlerde mi?
canım benim bebeğim pek acıkan bir bebek değil,mama için ağladığı çok az olmuştur...bu yüzden mama saatini ben belirliyorum.... eskiden 4 saate bir mama verirdim ama artık o süre bile acıkması için az geliyor 5 saatte bir yiyor şimdi...yani sabahtan akşama kadar 3 yada 4 öğün yiyor,ara öğün yok bizde...
Ben emziriyorum canım.2 saatte bir emziriyorum. Açlıktan ağlamıyor yani. Mama sadece ilkon gün yenidoğan sarılığını atlatana kadar verdim sonra bıraktım tamamen. Şimdi sadece anne sütü alıyor. 6 ay bitene kadarda ane sütüyle devam. Şimdiye kadar sağıp biberonla vermedim dışarı çıkmadığım sürece. Ama ay sonu iş başı yapıcam mecbur biberondan alacak..
Kızım beni hiç emmedi,6 ay dolu dolu sağıp verdim ben.Günde 2 kerede mama veriyordum.
Ben en fazla 3 saatte bir beslerdim.3 saatte bir 6.aya kadar benim kızım 120-150 lik içerdi.bu ikisi arasında gider gelirdi doktorumuzda yeterli derdi.
ben de bebeğimi 3 satte bir besliyorum..sabah 7 de mamayla başlayıp,3'er saatte bir mama ve bir öğün sebze çorbası eşliğinde akşamda kaşık mamasıyla besliyorum. kuzeyim 6 aylık