Bebek Beslenmesi Bebeğinizi katı gıdalara nasıl alıştırdınız??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sebul43

Guru
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
266
1
318
Arkadaşlar bebeğim blenderla hazırlamış olduğum sebze ve meyve pürelerini sorunsuz yutuyor, ancak kaşık veya çatalla ezmiş olduğum gıdaları yutamıyor çıkarıyor ağzından, yemek istemiyor, sizce nasıl alıştırabilirim posalı, ezilmiş pürelere?

biz masada yemek yerken genelde o da mama sandalyesinde bizi izler.sofra kurulunca mamma diye kendi uzanır zaten.ben genelde her yediğimizden küçük lokmalar şeklinde verdim çiğne derim ona sürekli ve ben ona göstererek çiğnedim hep.öyle öyle alıştı şimdi o küçük lokmalar daha büyüdü.bir de en sevdiği çorbasının içine sebzeleri hep rendeledim kıymayı koydum blendırlamadım.tadını sevdiği için ağzına gelen parççaları da yuttu.tabi ilk başlarda zorlandı.birkaç kez kusacak gibi yaptı ilgisini dağıttım eline birşeyler vererek.sonra daha koyu kıvamlı yaptım çorbalarını.öyle öyle alıştı.ama tadını sevmediği birşeyi pütürlü yapınca yememek için pütürü bahane edip kusmak istiyor o ayrı

bu arda bebeğiniz kaç aylık bir de hazır oluş durumları var o çok önemli.mesala benimki 7-8 aylığa kadar pütürlüyü kabul etmiyordu.dişi çıkınca başladık yavaş yavaş.birden değil.

ben ara ara haslanmis pirinc tanesi veriyorum cok hafif ezip.Dikkatlice gozlemleyerek cigneyip yutmasini bekliyorum,ona oyun gibi geliyor.Onun disinda illa puturlu yesin kaygim yok,cogunlukla blendirdan geciriyorum.

arkadaşlar tam benim soracağım bir soru tşk ederim konu açan arkadaşa aynı dert bendede var oğlum 7 aylık dişlerimiz henüz çıkmadı pütürlü bişey gelince ağzına kusacak gibi yapıyor eğer midesi doluysa yeni başlamadıysak yemeğe kusamıyor ama yemişsse son 1-2 kaşıkta ne yediyse çıkarıyor çok üzülüyorum o yüzden tel süzgüden geçiriyorum sebze yemeklerini ama dr.umuz çatalla ezip ver demiştide yemiyorki acaba dişleri çıkınca yermi alıştırmaya çalışıcam genede pes etmek yok...:26:

Konuyu açan arkadaşımızın bebeği kaç aylık bilmiyorum ama genel birşeyler yazmak gerekirse pütürlü vermekte pek geç kalmamak gerekiyor. Bir arkadşaım bebeğine 2 yaşına kadar püre vermişti.
Ben oğlum dört ayını doldurduğunda meyve ile ek gıdaya başladım. İlk gün meyveyi cam rendeden geçirip sadece suyunu içirdim kaşıkla. Ertesi gün de öyle. Üçüncü gün bol meyve suyu ile birlikte minicik pütürler aldım kaşığın ucuna. Ertesi gn daha da artırdım. Sebzeye çorbalara geçince de hiçbirşeyi blendırdan geçirmedim. Birkez kıyması sert olmuştu onu geçirdim ama sadece kıymayı ve sadece o sert olduğu gün. Şimdi çatalın kaşığın ucu ile hafifçe ezdiğim herşeyi yiyor oğlum. Eline meyve dilimi verdiğimde (tabi ki yalnız ve yalnız gözlem altındayken) ucumda emiyor, kemiriyor.
Size de tavsiyem sevdiği kıvamdaki yiyeceğin içine, kaşığın ucuna aldığınız minik parçalarla başlamanız. İlk önce hissetmeyeceği kadar az ve küçük verin, sonra gün gün artırın.
Ha bir de taneli şeyleri hafif parmak uçlarınızda ezip elinizle yedirin, onu da çok seviyor bebekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…