Bebek Beslenmesi Bebeğinizi doyurduktan ne kadar süre sonra yatırıyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Dumaaam

Can oğlum...
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2011
937
607
333
Arkadaşlar bebeğim 40 günlük ve bende acayip bir kusma fobisi olmaya başladı. Bu arada bebeğim öyle kusan bir bebek değil ama ben sürekli "ya kusarsa boğazına kaçarsa" gibi bir paranoya içine girdim. İçim hiç rahat değil.

Anne sütünü biberonla veriyorum. Gazını çıkarttıktan sonra bi 20 dk daha kucağımda dik tutuyorum sonra yatırıyorum ama korkumu bir türlü yenemiyorum arkadaşlar.
Zaten yan yatırıyorum.

Bir sorum daha var arkadaşlar bu kusma ve yan yatırma durumları kaçıncı aya kadar devam edecek? Ne zamandan sonra artık rahat rahat sırtüstü yatırıp bu paranoyadan kurtulabileceğim?

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

benimde 5 aylık bir oğlum var. aynısı bendede vardı o annelik iç güdüsü seni çok ii anlıyorum. ben gece uyumazdım düşün yani sabaha kadar oturuyordum bebeğinin kusma problemi yoksa gönlünü rahat tut allahın izniyle hiç birşey olmaz.

kızım 5,5 aylık ve daha yeni yeni sırt üstü yatırabiliyorum ek besinlere başladığımızdan beri kusma hafifledi ama günde 15 geçik kustuğumuzu biliyorum hep yan yatırırdım ilk 2 ay o uyudu ben başında bekledim kıpırdamadan ama dr dediği gibi zamanla düzelicek bizim o zamanlarımız 6 ayı buldu hala gündüz yemekten sonra oynaşalım hopp kusmuklar üstümüzde artık tiksinmiyorumda zaten ağzıma burnuma kustu seninde bebğin biraz daha büyüsün rahat edersin o zamanda başka korkular başlıyor şimdi eli kolu kıpırdıyo ya gece yüzünü örterde havasız kalır korkusu sarıyo offf off anne olmak çok zormuş anneciğimin kıymetini kat kat anladım

Biri beni mi tarif etti?

Bazen benim kız emerken tıkanıp öksürmeye başlıyordu, ama boğulacak gibi. Sütümü sağıp eşimin eline tutuşturuyordum ve merdivenlere kaçıp uzaktan izliyordum beslenmesini. Her zaman değil elbet ama sanki ona kendi ellerimle zarar verecekmiş gibi hissediyordum. Zamanla o korku azaldı, kızım 3 buçuk aylık. Evet hala tıkanıp öksürüyor ama bunun normal olduğunu biliyorum. SIrtına vurmadan öksürüp rahatlatıyor kendini zaten. Zamanla korkunu yeneceksin arkadaşım, içini rahat tut. Sen elinden geleni yaptıktan sonra Allah korur onları. Kusma sorunu için hafif yan yatırmanı tavsiye ederim. Ben bi kolunun altına örtüyü kabartıp sıkıştırdım hep. Ama yüzüstü dönebilecek kadar yan değil. Zaten muhtemelen yakınında yatırdığın için sürekli kontrol ediyorsundur.

ben bu kusma yüzünden lohusayken sinir krizi geçirdim annemin gittiği bi akşam her halde 2-3 haftalık kızım emziriyorum memede boğulmaya başladı korktum sonra eşime git annemi al gel dedim derken kızım hem emiyo hem uyuyorken bidaha boğulmaya başladı sütü yutmamış ağzında iyice salyalanmış yapış yapış ne yutabiliyo nede çıkarabiliyo yüz üstü tutup hafif sırtına vurup salladım ağzından salyayla beraber döküldü çocuğumun kollaımda öyle nefessiz kalması delirtti beni o gece ağlama krizleri geçirdim bida emzirmiycem karnını doyurmuycam ben bu çocuğa bakamıyorum anneme vericem yanına taşınıcam neler düşündüm eşim hastaneye götürücekti sırf iğne yapmasınlar diye hıçkıra hıçkıra sakinleştim bütün gece sıçrayarak uyumumusum ayy hatırlayınca ne zor bi geceymiş çok şükür rabbime düzeldim

Evet canım, sürekli bi tedirginlik oluyor işte. Sürekli kontrol etme gereği duyuyorum. İnşallah birşey olmaz ama keşke içimide ferah tutabilsem.

Doğru söylüyorsun, ilk zamanlar biberondan emerken o sırada fışkırtarak kusuyordu, o zamanlardaki tek düşüncem kusturmadan beslemekti. Şimdi allaha şükür o bitti, bu seferde ya uykusunda kusarsa diye düşüncelerle savaşıyorum.

Kontrol ediyorum canım. Beni rahatsız eden içimin sürekli tedirgin olması. Şöyle bir gönül rahatlığıyla yatıramıyorum, "biraz daha dursa mıydı kucağımda", "ya bi kısmı geri çıkarsa" gibi şeyler işte.

Ben sözde bebeğime sadece kendim bakarım diyordum, en fazla 10 gün kalır sonrasını ben hallederim diyordum ama 30 gün salmadım annemi araya bayram girmeseydi 40'ıma kadar bırakmayacaktım. Sürekli "acaba ben iyi bir anne olacak mıyım" diye diye eşime, ağlaya ağlaya kendimi paraladım. Artık halime dayanamıyordu, sen bi çık hava al, ben bakarım sen sakinleş diyordu.

Annelik gerçekten çok zormuş arkadaşlar ya.
Yalnız olmadığımı bilmek biraz rahatlattı.

ah annelik ah...
canım bebeğin öksürebiliyorsa rahat ol kussa da onu öksürür ve sen o arada müdahale edebilirsin. hem yan yatırdıktan sonra çok da endişe etme.
ben kızımı kırkı çıkana kadar yan yatırıyodum tabi gece o düz dönüyodu kendiliğinden.sonra zamanla düz yatırdım ama bu kendiliğinden oldu yani o kusma korkusunu yenmem. Allah esirgesin bebişlerimizi, onları melekler de korur zaten bize düşen elbette annelik görevlerimizi eksiksiz yapmak yapmaya çalışmak ve dua etmek.

Dumamcım merhaba nasılsın?

Beni sorarsan lohusalık döneminde yürüyoruz kızımla:)
Allah nasip etti ve bende anne oldum,27 günlüğüz inşAllah.
Geçen gün geldim ve yazdım sana ama mesaj yollanmadı malesef..
Nete giremiyorum çok iyi bilirsin sende nedenini rüzgardan dolayı:)
Çok öptüm Allah a emanet ol,bu arada sezeryan oldum çok zor geçti sonrası.Şimdi hamd olsun çok iyiyim ama sütüm azYardım eder misin senin süt durumun iyiyse..Neler yiyip içiyorsun..?

diye sana mesaj atmak istedim kaç kez dumam,ama sonunda burdan yazmaya karar verdim.
Biraz abes olsada sana ulaşmak istedim.
Özelden kaç kez denedimse atamıyorum.

Bu konunu şimdi gördüm ve aynı sorun bendede var..Görüşmek üzere.:)

Bu arada konuya cevap vermek istedim..

O kadar morelim bozuk ki bu konuya.
Daha bir saat önce kızımı doyurduktan sonra sırtını pışpışladım ve yan yatırdım.
Hemen mutfağa gidip biberonlarını kaynar sudan alıp geri gelecektim..ve hemen geri geldim.
Çünkü hemen kusmuyor yer yemez..ama ne tesadüf ki ben yanında yokken ağzından ve burnundan çıkmış yediği
O anda hemen yetiştim kaldırdım,ağzını sildim.Nefessiz kalmış yavrum(
O anı unutamıyorum,elim ayağım boşaldı dumam
Ağladım,çok korktum..

Dr kusmalar için saçma sapan ağızdan verilen bir ilaç verdi ama yan etkilerini bilsen sende vermessin ilacı.Bizde kestik.
Bilmiyorum ne zaman geçecek bu durum.Dilerim Allah tan hemen geçer.
Ne yapacağımı bilmiyorum ama büyük bir risk bebeklere.

Canım ben korkumu yavaş yavaş yenmeye başladım.
2 hafta önce 1-2 gece 1'er kez mama verdim Rüzgar'a. Mamayı yedikten sonra (sabah 5,30 gibi) gazını çıkardım, bi müddet dik tuttum kucağımda sonra yatırdım. Ve saat sabah 8 gibi burnundan mama çıktı. Ne zaman mama verdiysem böyle oldu.
1-2 haftalıkken sütüm azdı, mama takviyesi yapıyorduk, o zamanlarda fışkırtarak kusuyordu.
Oğlum mamayı sindirmede zorluk çekiyor. Hele şimdi iyice anne sütüne alıştı. Artık hiç mama vermiyorum.

Sende biberonlarını yıkadım demişsin galiba mama verdin, Melisa'da hassas ise Rüzgar gibi o yüzden burnundan çıkmış olabilir.
Ama korkma canım insan yavaş yavaş alışıyor, melekler koruyor bebişlerimizi.

merhaba kizlar,

oncelikle bebekleriniz hayirli olsun hepinizin, Rabbim yavrularimiza hayirli saglikli guzel omurler versin insaAllah

bu kusma olayi herkeste var anladigim kadariyla...ben dogdugundan beri sirt uzeri yatiriyorum, yan yatirmak daha sakincali diye duydum. hatta yan yatirma yastiklarindan alacaktim ama sirf bunu duydugum icin vazgectim.
bebek sirt uzeri yatarken zaten kafasi yana donuk oluyor, yani kustugu genelde disari akiyor. ama iste dediginiz gibi bende yarim uyuyorum sirf bebegi duyabilmek icin. bazen oksuruyor ya da bogazina kaciyor diyelim yerimden firlayip hemen kucagima aliyorum gazini alma pozisyonuna geciyorum ve sirtini sivazliyorum.

gecenlerde ama dediginiz gibi bir talihsiz olayda benim basima geldi. kasikla vitamin veriyordum bebegime ve dusuncesiz ben sirt uzeri yatirip verdim ve bogazina kacti, yavrum kizarip bozardi kafayi yiyordum az kalsin. cok sukur Rabbime esim yanimdaydi ve o da ayni sekilde gaz cikartma pozisyonuna aldi bebegi, yoksa elim ayagim dolasmisti Rabbime emanet yavrularimiz Allahim onlari korusun gozetsin insaAllah, ona emanet etmekten baska caremiz yok.

buarada soruya cevap verecek olursam doyurduktan sonra bazen uyuyakaliyor yatagina koyuyorum, bazen benimle ayni yatakta yatiyor..bazen gazini cikariyorum nasil denk gelirse yani.

nur buarada ben sana ozelden msj atmaya calismistim kutun doluydu atamadim, merak etmistim dogurdun mu diye ama cok sukur kizini sag saglim kucagina almissin okuduguma gore. Rabbim guzel yazilar yazsin yavruna

Son düzenleme:

Yanıtın ve iyi dileklerin için sağol canım. Allah hepimizin yavrusuna sağlıklı uzun ömürler versin ak sakallı dedeler ve ak saçlı nineler olsunlar inşallah .
Bize doktor, yan yatırın demişti o yüzden geceleri özellikle öyle yatırıyorum ama gündüz eğer yanımdaysa o zaman bizimki de dediğin gibi yatıyor.
Yavrucuklarımız iyi olsunda varsın ben rahat uyumayayım.

Tontriko;

Sağol canım ya,doğurdum Allah a şükürler olsun.
Sende almışsın yavrunu kucağına oh şükürler olsun.
Hayırlı uğurlu ömrü uzun olsun hepsininde.
Ben 38+0 da aldım yavrumu,ya sen?

Kusma olayını sorma elim ayağım boşalıyor.
Bizim ciddi bir sorun,klasik yedikten sonra değil.
Bakalım dr ne diyecek yazarım size.
Dr diye gittik Allah akıl versin ne dr u...Yeni bir dr a gideceğiz inşAllah.
Görüşmek üzere..:)

canim ben yan olarak su sekilde yatiriyorum. hani yatirdiktan sonra yorganinin bi tarafini omzunun sirtinin altina sokusturuyorum. hatta bi sefer saga dogru yatirirsam bi dahakine sola yatirmaya calisiyorum. malum kafasi yumusacik daha yeni dogdugu icin bu yuzden esit sekilde yatirmak lazimmis, yoksa bi tarafina cokermis basi :18:

kızımın cızelgemızden kay aylık oldugunu goruyosunuzdur..evet 1 yasını gectı ama kusma problemı hıc gecmedı..ne yazıkkı..
her emırmeden sonra kesık sut cıkarırdı...sadece gunduz kusardı..gece emzırıp dırekt yatırırdım yan sekılde (bu kusmasını engellemıyor kusarsa bogazına kacmasına manı oluyor)..ek gıdaya gectık yavastan azalmaya basladı..derkennnnnn 8. ayda fıskırtarak kusmaya basladı..ama ne kusmak..bebekken olmadıgı kadar cok ve sık..agzından burnundan ne yerse hortum gıbı fıskırıyor falan... goturmedıgım dr kalmadı..baska sehırlerde ozel olsun unıversıte hastanelerı cocouk hastanesı yok yok yok..bana deva bulacak kımse bulamadım ben
...
gelelım bu gune..kızım katı hıc bır gıda yemıyor..corbasıda kahvaltısıda hep püre kıvamında..ve bun bıle ögüre ogure yıyor zannedersınız zehır yedırıyorum..kusmaya gelınce ne tahammulum kaldı kustugunu gormeye nede kustugu zaman eskısı gıbı uzuluyorum tam tersıne oyle sınırlenıyorum kı cocuk sahıbı oldugum ıcın bın laf edyorum kedıme..bıtmez benım bu derdım bıtmez..

canim ben cok sukur yavrumu normal dogumla 39+6 da aldim kucagima

canim aslinda soguk kanli olmaliyiz o anlarda iste...kaldirip hemen gaz cikarma pozisyonunu almaliyiz nefes gitsin diye. baska birseyde aklima gelmiyor dogrusu bunun genel problem oldugunu biliyorum, ama genede cok korkuyorum :18:

canim gidip geldikten sonra doktora buraya sonucu yaz, bende merak ettim. insaAllah onemli birseyi yoktur kuzucugunun

ha bu arada bısey daha eklemek ıstedım..kızımı en son bır prof. a muayene ettırdım ve aynen soyle dedı ..2 yasına kadar cok normal gelısım gerılıgı olmadıgı surece gunde 50 seferde kussa bu bır hastalık belırtısı degıl..ama 2 yasını gectıgınde halen kusuyorsa ıste o zaman gelısımıne bakılmaksızın yanı gerılık olmasa bıle endoskopı gıbı tıbbı seyler yapılabılır dedı..

kızımın bunu huy halıne getırdıgını dusunuyorum ben ve artık onun kusmasıyla ugrasacak enerjıyı kendımde gormuyorum..

canim Allah yardimciniz olsun, ins. onemli birsey degildir ve gecer kuzucugunun rahatsizligi. duydugum kadariyla ek gidaya 4 aylikken filan baslamak lazimmis. hani corbaya purelere vs. 6 ay sadece anne sutu aldiktan sonra genelde soylendigi gibi, cocuk almakta gucluk cekiyormus. bilemiyorumki, Rabbim yardimcimiz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…