• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğinizi biberona nasıl alıştırdınız?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

darksoulriver

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2008
3.912
2
116
Diğer
4 aylık bir kızım var ve bayramdan sonra işe başlayacağım. Bugün biraz süt sğaıp biberonda vereyim dedim(avent biberon).Ama ağzında gezdirdi biberonu,emmedi.Hatta bi ara öğürdü bile :( Çok stresliyim bu yüzden. Ben işe gidince aç kalacak diye korkuyorum. Kaşıkla biraz biraz içiyor ama biberonla çok zor. Bugün eşime chicco kauçuk biberon sipariş verdim. Bakalım bunu kabul edecek mi?Bu arada emzik de emmiyor.

Siz nasıl alıştırdınız bebeğinizi? Önerilerinize çoooooooook ihtiyacım var çünkü moralim çok bozuk.

canım hiç moralini bozma ben kızıma doğduğu gün nuk marka pembe emzik verdim hemen aldı ucu yassı çünkü
biberonuda dr browns marka geniş ağızlı gaz yapmayan biberon aldım herkesede tavsiye ediyorum herkesde çok memnun kalıyor inşallah sende memnun kalırsın allah yardımcın olsun ben işe kızım 2 aylıkken başladım kızımın şimdi 4. ayı bitti

canım hiç moralini bozma ben kızıma doğduğu gün nuk marka pembe emzik verdim hemen aldı ucu yassı çünkü
biberonuda dr browns marka geniş ağızlı gaz yapmayan biberon aldım herkesede tavsiye ediyorum herkesde çok memnun kalıyor inşallah sende memnun kalırsın allah yardımcın olsun ben işe kızım 2 aylıkken başladım kızımın şimdi 4. ayı bitti

doğduktan sonra dğeil de 2 aylıkken bikaç kez emzik verme girişiminde bulundum ama nafile. çeşit çeşit emzik aldım olmadı. parmağını emiyor zaten ara sıra. hatta bu ara yumruklarını emiyor.
avent medela ve chicconun biberonlarını denedim yine olmadı :( uyku sırasında emer belki dedim, uyku sırasında bile kabul etmedi bizim cimcime.
doktor randevumuzda sordum. alışmasın boşver, daha iyi böylesi. kaşıkla verirsiniz sütü dedi. biraz zorlayacak bizi ama yapçak bişey yok

cevabın için tşk ederim cnm.

cnm seni çoook iyi anlıyorum.. benim kızım da yalancı meme ve biberon almıyor.. şu an 5 aylık.. doktorlar biberon almasın diolar ama ben katılmıyorum buna.. biberon özellikle çalışan anneler için büyük kolaylık.. ilerisi için de çocuk büyüdükce biberonla lıkır lıkır her yerde her zaman karnını doyurabiliyor.. kaşıkla yarısı ağzına yarısı üstüne başına gidiyor.. doktorum bazı bebekler almaz zorlama dedi :( şırınga aldım bende.. onunla veriorum sütü.. en azından dışarı akmıyo. kolay gelsin cnm

cnm seni çoook iyi anlıyorum.. benim kızım da yalancı meme ve biberon almıyor.. şu an 5 aylık.. doktorlar biberon almasın diolar ama ben katılmıyorum buna.. biberon özellikle çalışan anneler için büyük kolaylık.. ilerisi için de çocuk büyüdükce biberonla lıkır lıkır her yerde her zaman karnını doyurabiliyor.. kaşıkla yarısı ağzına yarısı üstüne başına gidiyor.. doktorum bazı bebekler almaz zorlama dedi :( şırınga aldım bende.. onunla veriorum sütü.. en azından dışarı akmıyo. kolay gelsin cnm
geçenlerde doktor kontrolümüz vardı. doktorumuza biberon almadığını söyledim. almaması daha iyi dedi.dediğin gibi kaşıkla verdiğim sütün çoğu boşa gidiyor. sanırım şırınga daha iyi bir fikir. ama hiç denemedim. şırıngayla verirken bir püf noktası var mı?

bana da doktor dedi zorlanıyosan şırınga ile ver diye.. 60 cc lik aldım.. daha kolay oluyo.. dudaklarına dokundurunca ağzını açıyo zaten.. aradan hemen gönderiyorum :) boğazına falan kaçmıyo.. kolay gelsin

bana da doktor dedi zorlanıyosan şırınga ile ver diye.. 60 cc lik aldım.. daha kolay oluyo.. dudaklarına dokundurunca ağzını açıyo zaten.. aradan hemen gönderiyorum :) boğazına falan kaçmıyo.. kolay gelsin

ondan da alalım bakalım :) yeter ki içsin de yavrum. çok zormuş bu işler yaaaa. saol cnm

valla arkadaşlar benim oğlum 11 aylık oldu ve 4 aylıkken ben işe başladım. aç kaldı ama almadı biberonu inatla. hala da almıyor. neyse artık her şeyi yediği için sorun yok çorba yoğurt yumurta her şeyi yiyor ama ilk zamanlar ben iş yerinde 300-400 cc süt sağar akşama getirirdim yok almazdı biberonu, kaşıkla süt içti yarısı ağzına yarısı yere ve bir sürü sütüm döküldü yazık oldu. o kadar çok biberon aldık ki acaba alırmı diye kaşıklı biberonlar var onu denedik o da çok cazip gelmedi neticede almadımı almıyor valla.

çok haklısın arkadaşım..çok denedim ama nafile... şimdi biberon emen bi bebek gördüğüm zaman şok oluyorum aaa biberon almış diyorum kendi kendime.. :) diğer türlü çok zor oluyo yaa

valla arkadaşlar benim oğlum 11 aylık oldu ve 4 aylıkken ben işe başladım. aç kaldı ama almadı biberonu inatla. hala da almıyor. neyse artık her şeyi yediği için sorun yok çorba yoğurt yumurta her şeyi yiyor ama ilk zamanlar ben iş yerinde 300-400 cc süt sağar akşama getirirdim yok almazdı biberonu, kaşıkla süt içti yarısı ağzına yarısı yere ve bir sürü sütüm döküldü yazık oldu. o kadar çok biberon aldık ki acaba alırmı diye kaşıklı biberonlar var onu denedik o da çok cazip gelmedi neticede almadımı almıyor valla.

çok haklısın arkadaşım..çok denedim ama nafile... şimdi biberon emen bi bebek gördüğüm zaman şok oluyorum aaa biberon almış diyorum kendi kendime.. :) diğer türlü çok zor oluyo yaa

ne yaptım ettim ama almadı biberonu kızım. yapçak bişey yok. döke saça kaşıkla içecek anne sütünü. yarı aç yarı tok kalacak zavallım. neyse ki şimdilik annem bakacak kızıma, yoksa daha da çok canım sıkılırdı.

ve ben de çok şaşırıyorum biberonla bişeyler içen bebekleri gördükçe :(

canım merhaba,

ben de oğlum dört aylıkken işe başladım ve benim oğlum da o zamana kadar sadece anne sütü alıp biberon almıyordu. almadığımız biberon çeşidi kalmamıştı. ben varken ne kadar uğraştıysam veremedğimi biberonu işe başladığım ilk gün annem verince hemen aldı. anne yanında olunca maalesef bebekler biberonu daha zor kabul ediyorlar. eğer imkan varsa sen işe başlamadan annen ya da başka biri biberon vermeyi denesin. ama yine de almazsa üzülme çünkü anne kokusu evden gitmeden biberon almaya yanaşmıyor bebişler. emin ol aç kalınca hemen alacaktır. boşuna kendini de strese sokma. biliyorum çok zor. benim de başıma geldi ama sonu iyi oldu. sen de öyle düşün.

bebişine ve sana sevgiler:1:

canım merhaba,

ben de oğlum dört aylıkken işe başladım ve benim oğlum da o zamana kadar sadece anne sütü alıp biberon almıyordu. almadığımız biberon çeşidi kalmamıştı. ben varken ne kadar uğraştıysam veremedğimi biberonu işe başladığım ilk gün annem verince hemen aldı. anne yanında olunca maalesef bebekler biberonu daha zor kabul ediyorlar. eğer imkan varsa sen işe başlamadan annen ya da başka biri biberon vermeyi denesin. ama yine de almazsa üzülme çünkü anne kokusu evden gitmeden biberon almaya yanaşmıyor bebişler. emin ol aç kalınca hemen alacaktır. boşuna kendini de strese sokma. biliyorum çok zor. benim de başıma geldi ama sonu iyi oldu. sen de öyle düşün.

bebişine ve sana sevgiler:1:

içten cevabın için tşk.ler cnm. nihayet dün işe başladım ve annem de biberonu tutturamamış kızıma. kaşıkla ancak 10cc anne sütü verebilmiş.oysa ben 110cc bırakmıştım anneme.bi süre sonra da 20cc kadar elma+armut suyu vermiş. saat 8 ile 12.30 arasında bi tek bunları içmiş. yapacak bişey yok.
işteyken aklım hep evde oluyor. biliyorum annem iyi bakıyor ama aklım hep kızımda......allah hepimizin yardımcısı olsun

Back