Bebek Beslenmesi Bebeğinize yulaf ezmesi veriyor musunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sebul43

Guru
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
266
1
318
20 aylık oğlum için farklı ara öğün menüsü ararken , bir kaç sitede yulaf ezmesinin kalsiyum ve fosfor açısından bebeklerimiz için çok faydalı olduğunu okudum, örneğin yulaf ezmesi+meyve+yoğurt karışımı vardı menü olarak.. ancak emin olamadım sizce verilebilir mi?

Bebek Beslenmesinde Zengin Besin Kaynağı Yulaf
Vikinglerin fiziki güçlerini kahvaltıda yedikler yulaf ezmesi ile hazırlanan lapaya borçlu oldukları söyleniyor. Yulaf bitkisel protein kaynağıdır. İçinde lipid, lif, mineral tuzlar, vitaminler ve B grubu vitaminleri vardır. İçeriğindeki oleik asid ve B vitaminleri sinir hücrelerinin düzenli çalışmasında rol oynuyor.

Mesela 100 gr yulaftaki besin değerleri aşağıdaki gibidir.

•53 mg kalsiyum
•405 mg fosfor
•4.5 mg demir
•268 mg potasyum
Aynı zamanda yulaf iyi bir magnezyum deposudur. Magnezyum büyüme hormonu olarak bilinin auxina hormonu üretimine katılır. Kalsiyum ve fosfor da kemik gelişimini hızlandırıyor.

Düzenli yenilen yulaf vücudu tazeliyor. Hücrelere enerji taşınmasında, dokulara kan aracılığı ile oksijen transferinde ve zarar gören yaşlı hücreleri yenilemede etkili. Özellikle sık hastalanan bebeklere öneriliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
herşeye katabilirsin.aktar demişti ki bana sütüne kat ki kilo alsın diye.tadında bir değişiklik pek olmuyor.gerçekten de kattığım zamanlar kilo alımı farketmişti.mesala muhallebi mi yapıyorsun.vermeden 1 çay kaşığı koy karıştır ve öyle çocuğa ver.

çok faydalı ek gıdaya geçtiğimiz andan itibaren yulaf unu + çavdar unuyla muhallebi yapıyorum bir kere bile içi kof pirinç unu vermedim yulaf ezmesi de aldım ama onu sevmedi diline takıldıkça açıp gösteriyo bende veremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…