• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinize Televizyon İzletiyormusunuz?

Teknolog

ŞÜPHECİİ.....
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2008
7.737
19
683
Ankara
Uzmanların açıklamalarına göre bebeğe tv izletmek oldukça sakıncalı..Eskiden bundan 10 sene önce tv de ne bukadar herkes birşeyler konuşuyordu nede internet denen şey bu kadar yaygındı .Hiçbierşeyden haberimiz olmadan içgüdüsel davranıyorduk çoğukez.Şimdilerde herkes tv ye çıkıp her şey hakkında seminer düzeyinde bilgi veriyor...

Tv izlettirmekte bebeklere sakıncalıymış..Ama benim kızım 11 yaşında tv ile büyüdü denebilir oğlumda 9 yaşına girdi oda tv çocuğu..Çoğu evde bakın hep çocuklar tv , bilgisayar, palystation, oyun konsoları gibi aletlerle büyüyorlar...

Ben illaki izletelim diyorum ama bunca bebek bu teknoloji içinde büyüyor ve ben sakıncasını çocuklarımda açıkcası görmedim...siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Tv çocuklara&bebeklere izlettirmelimi izletmemelimi?
:uhm:CADIARZU

Son düzenleme:
canım senin kızın ve oğlunun yaşlar yakın sanırım
onlar beraber büyüdükleri için sürekli iletişim halinde geçmiştir çocuklukları
ama evde tek olan ve sürekli tv karşısında oturup başka bir faaliyetle ilgilenmeyen çocuklarda birçok zararı olabilir bana göre
bir de çocuklar dışarı çıkamıyorlar, başka çocuk görmüyorlar
tv ye de alışınca geç konuşma, sosyalleşememe gibi sıkıntıları oluyor
arada tabi ki izleyecekler, o kadar önüne geçemeyiz ama bağımlıılk düzeyine geldiğini hissedersek hemen önlem almalıyız bence
bizim tv genelde açıktır ama neyse ki kızım pek ilgilenmiyor, reklamların bile bazılarına bakıyor
biz de çok müdahale ettik ama, dikkatli baktığını hissettiğimde ya kapattım, ya ilgisini oyuna oyuncaklara falan çektim
çok düşkün değil şimdilik

tv izleyen bebekler geç konuşuyorlarmış.
dozunu ayarlamak gerekiyor bencede. özellikle her program seyrettirilmemeli. süre sınırı koyulmalı.. tabi bunlar çocuklar için.
bebeklere gelince benim bebeğim 5 ayını bitirdi. tv de özellikle trt çocukta kuklalar oluyor ya onları seviyor. özellikle açıp karşısına koymuyorum ama sabah biz kahvaltı yaparken yada ablası okula hazırlanırken uyanık olduğunda yatağına oturtuyorum. gözü hep kuklalarda oluyor. çizgi filmi falan pek bilmiyor şimdilik ama kuklalara bayılıyor. birde biraz daha büyük bebekler reklamları çok seviyor. çevremde gördüğüm tüm bebekler ve ilk kızım bebekken hep severdi reklamları.

zaten hemen sıkılıyor bebekliklerinde.. ama şimdi hepsi pc veya çizgi film meraklısı...büyüyünce daha çok izliyorlar..

bizim kız tv pek izlemiyor.sadece reklamlar başlaınca tv ye odaklanıyor.onu izlemeye kimse engel olamıyor.helede sevdiği belli reklamları var.onlar çıktımıydı çıldırıyor.colanın kutup ayılı reklamları bir numaralı reklamıdır mesela .diğer programlara çizgi filmlere falan bakmıyor. çok çabuk sıkılıyor.

Canım,benim oğluşumda bazı reklamları çok seviyor..günde belli aralıklarlada baby tv açıyorum oradan çok ilgisini çeken programlar oluyor.herşeyin fazlası tabiki zarar..

Çınar'da maalesef seyrediyor. Doktoruma sordum renk uyaranı alması iyi fakat çok seyretmesin dedi. Biraz baby tv seyrediyor ama dil gelişimini etkilmesin diye sürekli seyrettiğini anlatıyoruz. Mesela top mu çıktı, diyoruz ki bak bebeğin topu, bu da senin topun diyip ilgisini gerçek hayata çekiyoruz, sürekli konuşuyoruz. Birde asla o tv ye bakarken zap yapmıyoruz kafası karışmasın diye. Bunlar benim kendimce aldığım önlemler..

bayb tv yi benimkide sadece kullalar filan var onlar ilgisini çekiyor izliyorr..birde ne hikmetse haberleri seviyorr..onuda keşfettim..yakın plan spiker konuştuğunda bizim gibi karşısında biri konuşuyor sanıp tepki veriyor çığlıklar atıyor:)) bend efazla izletmiyorumm..çok sıkılırsam bayb tv izlettiriyorum ne yalan sölim..ama çabuk sıkılıyorlarr.

merhaba.. yanlız, şunu da söylemeden geçemeyeceğim.. tv seğretmek çocuklarda durağan zekaya neden oluyor.. yanii sadece bakarak öğrenme, sözlü ifade etmekte zorlanma, sözsel kavramları anlamama ve, yorum yapamama gibi faktörlere yol açabiliyor.. ve bu da ilerde çocuklarımızın doğru karar verme yeteneklerini zayıflatıp, anlayacakları nesneyi bakmadan kavrayamama gibi etkenlere yol açıyor..

derın suan 9.5 aylık ve bugune kadar tv ıle hıc ısı olmadı.donup bakmıyor bıle.hatta ben bazen yemek yedırırken yada basa cıkamadıgım zaman cızgı fılm kanallarını acıyorum belkı bakar dıye ama ben kanal acmaya calısırken o odadan cıkmıs oluyor bıle.

Canım benim bebeğim dönüp bakmıyor bile tanıdığım bütün bebekler reklamları falan ayıla bayıla izler bizimki 3 saniye bakmaz TV ye bende acaba neden diye düşünüyorum.Tabi bu arada müzik dinlemeyi çok seviyor Vivaldi dört mevsimde başlıyor dans etmeye tabi çok komik oluyor.

Ben ünlü bir bebek kanalının sahibi olan bir bayanın röportajını okumuştum.Sanırım baby tv.Bebeği olmuş ve ondan beridir evde kesinlikle tv iptal diyordu.
Bencede son derece gereksiz ve faydasız birşey.Biz karı koca zaten tv izlemiyor gibi bir şeyiz.Tv sadece yer kaplıyor evde.
Oğlumada izletmeyi düşünmüyorum.İnternet,tv,bilgisayar oyunları çocukların muhteşem zekasını tek yöne vererek köreltmekten başka bir şey yapmıyor.
Bence çocuklar tv izlememeli.

haklısın ama şimdi ancak onu yapabliriz biraz büyüdüklerinde elimizde olmadan izliyor çocuklar bilgisayarda öylee...haklarında hayırlısı olsun...ama şuna inanıyorumki eskiden bizim lisede öğrendiğimiz problemleri artık ilkokulda çözüyorlar..bunlar bilgisayar televizyon çocuğu zararı olduğu kesin ama bir okadarda yararı varr..

evde tv varsa çocukları engellemek mümkün değil
ancak her şey saatli olabilir
gün içinde kendi belirleyeceğiniz saatlerde mesela akşam 6 ve 8 arası gibi sadece izin verilebilir
ama bununla beraber başka aktiviteleri de zamana bölersek çocuk tv saatlerine de uyar diye düşünüyorum ben
mesela her gün 2 saat tv varsa 1 saat de kitap okuma olmalı

evet canım yazın bizimkiler oyun oynamaktan hiç tvye bilgisayar vakit bulamıyorlar site içinde bir yerde oturuyorsanız çocuklar tv ve bilgisayardan çok arkadaşlarına ve oyuna yöneliyor..ama kışın biraz daha zor tabi...

benim oglan Lig tv manyagi diyebilirim :))
günde en fazla 10 dakika izletiyorum zaten.. izletiyorum derken tv nin önüne koymuyorum.oyuncaklarindan sikilinca aciyorum tv yi azcik oyalaniyor.

bence cocuklarin Tv izlemesi deil, ne izledigi önemli.
bazi cocuk programlari egitici oluyor.

ben bi sakinca görmüyorum. bende diger2 kardesimde tv izleyrek büyüdük.
hic bir sorun olmadi ..

ben gerçi henüz cok yeni anneyim ama şu an bile açmıyoruz tvyi onun yanında.
ve bir süre de izlettirmeyi düşünmüyorum.
evimizde 2bilgisayar var.
ve internetten de bir sürü interaktif eğitim cdleri ve cizgi filmler indirdim.
en azından ne izleyeceğini biz belirlicez.
bez bebeklerle,abuk subuk reklam müzikleriyle dolmasını istemem kızımın beyninin şakkıdı

aman yha ne anlayacaklarkii bebekken allah askina .. renklerine bakiyolar :)))

1 aylik bebek tv ye bakmazki zaten :S nie acmiyosunuz anlamadim canim ..

tabi herkes kendi bilir .. karismak istememde .. merak isde..

geçen görümcem sölemişti bana bende çok duydumdu daha önceleri..eşimde çocuklar söyledi bebeklere zararlıymış diyee..arkasını dönderiyor ne anladımm arka fonda sesinin bile olmaması gerekiyormuşş..arkadaşın dediği gibi ya tamamen engeleyeceksin izlemeyeceksin...yada izlemesine sınır koyacaksın ..başka çare yok..o keyiftende kendini mahrum etmeyeceğinden öle söylüyor iştee..

aman yha ne anlayacaklarkii bebekken allah askina .. renklerine bakiyolar :)))

1 aylik bebek tv ye bakmazki zaten :S nie acmiyosunuz anlamadim canim ..

tabi herkes kendi bilir .. karismak istememde .. merak isde..

mantık farklı tabi.....:delphin:

ben o abuk subuk sesleri duymasını istemiyorum bebeğimin.
zararlı olduğunu düşünüyorum.
anlasın anlamasın..
böyle "amaaaan ne olacak sanki" tavrı nelere yol açmamıştır ki şu hayatta...mirmirmirmir

Back