• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğinize Kitap Okumaya Ne Zaman Başlamalisiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi nargisos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
N

nargisos

Ziyaretçi

Pediatristler, bebeğinize 6 aylıktan itibaren yüksek sesle kitap okumaya başlamanızı tavsiye ediyor. Çünkü, bu dönemde, bebekler, kitapların renkli şekillerine bakmaktan hoşlanmaya başlıyorlar. Gerçi yeni bir teori, yeni doğmuş bebeklere bile yüksek sesle okumanın yararlı olduğunu söylüyor.

Uzmanlar, bebeğinize doğrudan ve yüksek sesle, ne kadar çok konuşursanız, gelişmesi ve büyümesi açısından o kadar önemli olduğunu söylüyor. Bu hem onun ruhsal doyumu, hem kelime hazinesi, hem de zekasının gelişmesine önemli katkılarda bulunacaktır.

Çocuğun yaşı ne olursa olsun, yüksek sesle okuma aynı zamanda çocuğunuzu okşamak için de iyi bir fırsattır. Böylece hem bebeğin hem anne/babanın birbirini hissetmesi ve yakınlaşması açısından önemli bir olanaktır. Unutmayın.

:laugh: valla ben bu dediklerini çok denedim ama benimki ne zaman okusam ya kitabı alıp yemeye kalkıyor ya da başka şeylerle ilgileniyor. 6 alıkken bile kitap okuduğumda sessiz duracağına tam tersine bağırınıyordu. uyumak istediğinde bile yalnız kalmak isteyen ve müzik kutusunu yanında isteyen bir bebiş benimki

:laugh: Valla Bende Okumaya Çalişiyorum Ama Benimkide Kitabi Elimden Alip Ya Yemege Çalişiyor Yada Yirtmaya.:laugh:

ben kendim kitap okumayı çok severim kızımı sallarken hep kitap okurdum ve edanur şuan da 19 aylık ama üç tana hikaye kitabı var ve onlara gözü gibi bakıyo.her gün mutlaka ara ra alıp ya kendi bize anlatmaya çalışıyo yada bizin okumamaızı istiyo.bence bu birazda cocuğa bağlı

bilgilendirmen çok iyi olmuş gerçekten..benim kitap okuma vaktim gelmiş çoktan geçmiş bile...ama bizim minik kurbağa dinlermi orası meçhul tabiii?

evet kızlar hatta bebekler anne karnında anne sesine anlaşıyorlarmış.
Bebeğinizle hamileyken konuşun.
Böyle bebekler huysuzlandığında anne sesi onları sakinleştiriyormuş.
Bence çok doğru çünkü böyle bir tanıdığım var.

ben de bebeğime 6 aylıkken okumaya başladım.:emir_bebek: zevkle dinliyor şimdi:1yes2:

ben çocuklarımla hamile iken hep konuştum. çok hareketli oldukları ve beni karnımda tekmelemeye başladıkları zaman bile konuşup sakinleştiklerini hissettim. bence anne ile bebeğin iletişimi daha hamilelikte başlamalı.

Bencede çok önemli çocuk gelişimi için onlara kitap okumak.Ama çocuktan çocuğada değişmiyo değil.

ah benim kızın kitabı nasıl yiyor görseniz mümkünmü şu sıralar okumak
karnımdayken de ookurdum 7 aylık olana kadar da ama sonrası boş çaba oldu
sanırım bazı şeyleri anlayana kadar diretmemin faydası yok:(

Paylaşimin Için Sağol

Ama Benim Kuzum Ben Kitap Okurken Çok Çabuk Sikiliyor.resimlerine Bakip Geçmek Istiyor

Onemli bir konuya deginmisin sagol, ben daha cok kucukken kitap okuyordum, oglumun elinede kucuk plastk bir kitap veriyordum, aliskanlik ediniyor cocuklar, tavsiye ederim cok faydali, normalinde bunaliyor cocuklar ama cocugunda eline bir kitap verirseniz siz okurken oda kendi kitabinda oyalaniyor

:laugh: valla ben bu dediklerini çok denedim ama benimki ne zaman okusam ya kitabı alıp yemeye kalkıyor ya da başka şeylerle ilgileniyor. 6 alıkken bile kitap okuduğumda sessiz duracağına tam tersine bağırınıyordu. uyumak istediğinde bile yalnız kalmak isteyen ve müzik kutusunu yanında isteyen bir bebiş benimki

Yalniz uuuymak istemesi mükemmel birsey..nazar değmesin insllh..

Back