• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğinize biberon nasıl aldırdınız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sedefurkan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
68
0
36
39
İstanbul
2 aylıkken başladım biberon aldırmaya 7 aylık oldu hala inadı devam ediyor bu kadar inatçı bebek olurmu ısırmaya çalışıyo biberonu. işe başlıycağım için alışması lazım ama yok nasıl imreniyorum cok cok biberon içen bebeklere anneler nolur bi tavsiye verin yapıştı kaldı bu çocuk bana.

benim oğlum 3.5 aylık uyanıkken ısırıyo biberon emziğini emmek istemiyor cebelleşiyoruz resmen ama uykuda tatlı tatlı emiyo

Bende çok uğraşmıştım ama başardım sonunda. Yandan kulplu biberonlar var onla alışması daha kolay oluyor eliyle tutabildiği için. Bir süre oynuyor zaten. İçine su koyup oynamasına izin verdim .Ama benim durumumda olay zorunluluktan doğmuştu. Emziremediğim için biberon vermem şarttı. Ben ilk önce muhallebi yaparak mamanın tadına alıştırdım. Daha sonra gece uykusu ağırken sadece mama verdim biberonla. Ama bu 1 aylık bir süreçte oldu. Ve biraz sabır gerekiyor.

Birde unuttum yazmayı en önemlisi ilk biberonu alışı şöyle olmuştu. Besleme arasında biberonu ağzına verince almıştı. Beslenirken içgüdüsel daha kolay oluyor. Birde böyle denersen alabilir diye düşünüyorum. İki kaşık örnek sebze püresi sonra biberonla su:) Uygulayıp yazarsan sevinirim:)

Back