• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğinize biberon ile süt içmeye nasıl alıştırdınız?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

petem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2008
20
1
86
İstanbul
Arkadaşlar benim 16 aylık dünyalar tatlısı yeğenim var.Hiçbir şekilde biberonla ya da bardakla süt içiremiyoruz.Su içiyor biberonla fakat süt içmiyor.Bu arada annesi emzirmeye devam ediyor.Anne sütü aldığı için mi inek sütü içmiyor anlayamadık.Nasıl alıştırabiliriz önerilerinizi ve tecrübelerinizi bekliyoruz a.s.

Benim kızım 2,5 aylık sütüm yetmediği için biberonla arada mama veriyorum.
benim kızda normal biberon başlığını ememedi.
damaklı silikon uçlardan aldım.
Farklı biberon başlıkları deneyin canım.
Belki inek sütünü sevmiyordur?İçine katabileceği bişyler vardır belki yaşına uygun,öylede deneyebilir yada suyla seyreltebilir.

Arkadaşlar benim 16 aylık dünyalar tatlısı yeğenim var.Hiçbir şekilde biberonla ya da bardakla süt içiremiyoruz.Su içiyor biberonla fakat süt içmiyor.Bu arada annesi emzirmeye devam ediyor.Anne sütü aldığı için mi inek sütü içmiyor anlayamadık.Nasıl alıştırabiliriz önerilerinizi ve tecrübelerinizi bekliyoruz a.s.

Aynı sorunu bende yaşıyorum 12 aylık bir kızım var, biberonla su içiyor, ayran içiyor ama sütü ne biberonla ne de bardakla içmiyor. Dr. emdiği için sorun değil dedi ama ben yine de alışsın diyorum. Umarım halledebiliriz.

Benim 8 yaşında bir oğlum var.Oğlum yemekten biraz problemli çoooook seçiyor.O yüzden zor büyüttüm.:çok üzgünüm:Ama süt konusunda maaşallah demeliyim.çünkü tam süt kolik.8 senedir benim buzdolap market reyonu gibidirdelikafadulden.Sütsüz asla durmaz.
Küçükken sütünü yemek yemediği için hep bebe bisküvisi ile verirdim. Artık ondanmı alıştı bilmiyorum ama sizede tavsiye edrim.bebe bisküvisi yada biraz bal katın belki o zaman içerler.Ona alışır sonra sade içmez diye düşünmeyin.Ben küçükken 1 adet bisküvi ile başlamıştım artıra artıra 6 bisküvi ile bir biberen sütü içerdi.şimdi ise ballı,şekerli,çikolatalı ve sade sütü her türlü içiyor.hihoyyyt
Ne diyeyim darısı,önce minik kızıma sonra süt içmeyen tüm çocuklara olsun.:Saruboceq::Saruboceq:

aynen bu bendede sorun 16 aylık kızıam var benim kuzuda arada bir içiyor sütü çoğu zaman almıyor ama hala anne sütü emiyor doktoruna sordum doktor zorlamayla olacak değil dedi önemli değil ama yoğurt mutalaka yesin dedi hergün bende ilerde içer diye ümit ediyorum belki emmeyi bıraktığı zaman

arkadaslar 26 aylık oglum var 19 aylık ken sütten kestim geceleri uyumuyordu memeye alışmıs diye 3 gün geceli gündüzlü uyku saatlerinde biberona cici bebe ve süt koyuyordum bi daha öylece döküyordum içmiyordu 4. gün kendisi istedi biberona az koydum verdim içe içe yattı ve alıştı şimdi olmazsa olmazlarımızdan biri ama yemek yemiyor

Benim kızım sütüm kesinlikle biberonla birşey içmiyor!!!!!ağzına verdiğim anda direk damaklamaya başlıyor.Sütümde yok denecek kadar az .Nasıl alıştırabilirim yardım..=(

Benim oğlum 13 aylık yaklaşık 15 gündür gece yatmadan önce biberonla çok az şeker ya da bal kattığım sütü veriyorum şarkı söyleyerek içiriyorum.Birkaç kere inat etti tabi ama sonraları onu oyun gibi algıladı sanırım, süt içelim mi deyince eliyle işaret yapıyor keyifli bir şekilde benimle mutfağa gelip sütü hazırlamamı bekliyor cokacimcoook başka bebeklerdede yararı olur mu bilemiyorum ama süte alıştırmak açısından denemekte fayda var a.s.

Benim kızım sütüm kesinlikle biberonla birşey içmiyor!!!!!ağzına verdiğim anda direk damaklamaya başlıyor.Sütümde yok denecek kadar az .Nasıl alıştırabilirim yardım..=(
bende 7 aylık kızıma devam sütü alıştıramadım biberon almıyor çok sıkıntılıyıma.s.

çok zeki bi çocuk.iyisi varken niye inek sütüyle uğraşsın ki.hiç uğraşmayın,anne sütü ona çok daha faydalı

benim kızmda emdiği sürece almadı onra yavaş yavaş içmeye başaldı şimdi görünce bağırıyor hemen süt diye ılımasını bile beklmeye tahammülü olmuyor

Back