Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebegınıze 2.ay hangı asıları yapıldı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

keri34

derinin annesi
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
1.718
5
kızlar bebegım bır bucuk aylık olmak uzere 2.ayımızda doktoru verem asısı yapacak onun dısında karma asıların olması gerekmıyormu.sız 2.ayınızda hangı asıları yaptırdınız bebeklerınıze

hem karma hem verem hemde çocuk felci aşılarını dün olduk ayrıca pönomokok aşımızda var

bende oyle bılıyorum fakat doktorum sadece veremı soyledı acaba unuttumu yada gelınce otekınıde yaparız dıyemı dusundu acaba.hepınıze tesekkurler kızlar

2. ayında sağlık ocağında verem aşısı yapıldı sol koluna. 1 gün sonra doktorumuza gittik bir bacağına 5 li karma diğer bacağına pönomokok aşısı yapıldı. ROTAVİRÜS aşısını 3. ayında geçen cuma günü yaptırdık. Ağızdan damla şeklinde. Aşıdan sonra 15 dk emzirme dedi doktor. Sütün fazlalığını çıkarırken aşıda çıkmasın diye. Birde 45 derecelik açı ile tutmamızı istedi bir süre. Bu arara ROTAVİRÜS aşısı ateş yapmadı. Şimdiden geçmiş olsun...

kızlar bebegım bır bucuk aylık olmak uzere 2.ayımızda doktoru verem asısı yapacak onun dısında karma asıların olması gerekmıyormu.sız 2.ayınızda hangı asıları yaptırdınız bebeklerınıze

canım 2.ay 3 farklı aşı yapılır.koldan verem,bacaktan 5 li karma ve agızdan damla şeklinde pentok.fakat özel olarak ben 3.ayında ve 5.ayında rotariks yaptırdım(rota virüsüne karşı)o da agızdan yapılıyor damla şeklinde.saglık ocagının agızdan yaptıgı rotarıks degıl sakın karıştırma.

tatlım rotavirüs agızdan mı yapılıyor
bir de kaça yaptırdınız?

evet canım agızdan damla şeklinde damlatılıyor.ben o tür aşılarını dr.una özel olarak yaptırıyorum.tek dozu 125 ytl iki doz yaptırdım 250 ytl.ilkini 3. ay yaptırdım,ikincisini 5.ayında.dr.umuz drektifinde.

arkadaşlar ne kadar pahalıymış aşılar öyle, sağlık ocaklarında yapılan aşılar değil mi bunlar:1no2: değilse sadece sağlık ocaklarındakini yaptırsak yeterli olmaz mıCADIARZU

canım pahalı olanlar ozel asılar.yapılması zorunlu degıl.ama yapılmasını tavsıye edıyor doktorlar.rotavırus asısı ıshalden pnömokok asısı ıse menenjıt zatürre orta kulak ıltıhabı ve sinüzitten korumak ıcın.bu asılar daha yenı bırde.bırkac sene once dogan cocuklara yapılmadı.yıgenım var 4 yasında ordan bılıyorum

rotavirüs aşısı ülkemizde son bir yıldır biliniyor. amerikada ise 1990lardan bu yana devletin uygulamasında olduğunu ve bağırsak düğümlenmesi yan etkisinin giderildiğini güvenilir ve gerekli bir aşı olduğunu öğrendim ben de bugün yaptırdım ateş olmadı çok şükür yaptırmak isteyenler ilk dozu 12. haftaya kadar yaptırmalılar süreyi kaçırmadan.

X