Premature Bebekler Bebeğiniz kaç aylıkken döndü

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hiram06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
897
1
96
Ankara
kızlar bugün fizik tedaviye gittik bebeğim şuan 4.5 aylık düzeltilmiş 1.5 aylık doktor herşeyi normal fakat dönmesi gecikmiş dedi birsürü hareket verdi çok karmaşık hepsi sizinki ne zaman döndü acaba endişelendim daha imdiden ya yürümezse ya oturmazsa diye endişeye kapıldım sizde hareket yaptırıyormusunuz acabafisfisfis

canım dönemiyodan kastın ne.benimde oğlum 4.5 aylık sadece yana dönmeye çalışıyo.koltugun kenarına koyunca tam dönmeye çalışıyo

bence geç deyil bırak prematüre bebekleri normal bebekler bile 4,5 aylıkken dönemez bence ecrin 7 aylıkmıydı 6 aylıkmıydı tam hatırlamıyorum döndüyü zamanı ama 4,5 aylıkken dönmedi onu iyi biliyorum

sana katılıyorum arkadaşım.4.5 aylık bebek ne kadar dönebilirki.

Canım Berkay düzeltilmiş dörtbuçuk aylıkken bir yanına dönebiliyordu 5 aylıkken hertarafa dönüyordu. Düzeltilmiş 1.5 aylıkken dönmesi gerekiyor diyen doktoru hemen değiştir bence. Buna çocuklar bile güler. Düzeltilmiş 1.5 aylık bebek ancak sana gülüp belki agular.
Ama erken doğan bebeklerde fizik tedavinin çok büyük faydası var. Eğer fizik tedaviye gitmek istiyorsan sana tavsiyem bobath uzmanı olan ciddi işini gerçekten iyi bilen bir fizik tedavi uzmanına gitmen.

bazı dr.lar prametüre ayrımı yapmadan bebekleri değerlendiriyor..sizin dr.unuz gibi ama bu çok yanlış erken doğan bebeği düzeltilmiş yaşı baz alınarak bakılıyor..bebeğin düzeltilmiş olarak 4 veya 5 aylıkken yan dönmeye başlıcaktır annesi..stres yapma canım zamanı gelince sende görüceksin..mecbununda dediği gibi benim kızımda düzeltilmiş 4,5 aylıkken yan dönmeye başladı..

Arkadaşım,prematüre bebeklerin 2 yaşına kadar, hemen hemen tüm değerleri düzeltilmiş aylarına göre hesaplanıyor.O yüzden hiç sıkıntı yapma canım benim, onlar öyle güçlü oluyorlar ki herşeyi zamanı gelince yaparlar.Bence sana bunu söyleyen dr.da bi sıkıntı var.Hiç kafanı takma, bebişinin tadını çıkarmaya bak....yerimseniben

mahtapın dediyi doğru Allah aşkına hangi 1,5 aylık bebek dönmüş ben hiç duymadım daha yeni gülüyo sadece belki aradada aguluyo

evet bencede benimki gülüyor aguluyor kafasını dik tutuyor ama dönme çabası yok henüz hareket verdi onları yapıcaz erken daha galiba dediğiniz gibi bunada şükür

hiram bencede çok erken dönmesi için benim kızımda şuanda 5 aylık düzeltilmiş olarakta 2,5 aylık oda şuanda sadece yanına dönüp yataktayken yukarı ve aşağıya kayıyor iyi bir fizyoterapste gitmeni öneririm özelliklede pramatüreler konusunda deneyimli olması gerekeri canını sıkma sabırla bekle zamanı geldiğinde kuzularımız herşeyi yapabilecekelr

cumanız mubarek ols ...........canım hıram dr kafayı yemıs olmalı ....duzeltılmış bıbucuk aylık bebegı dıonuyoo demıs ya ornek versın canım....yok öle kafanı hıç takma canım hem aylarına gore gelışım nasıl olmalı denen yerlere gırde bak donme yok bu ay onemnlı olan ayına gore gelışımı ıyı olması benımkıler agular yapıyoo ellerını agzına goturup parmaklarını emıyoo azcık yana donuyıoo.....yanı cogu gereklı hareketlet var onme tam olamaz ınş oda olucak rabbım saglıklı gunler versın ınş uzulme bosuna

bizde şuan 15 aylığız henüz kızım yürümüyor vede sıralamıyor....düzeltilmiş 12,5 aylık oluyor...dr a gidiyoruz herşeyi normal dedi...fiziyede götürüyoruz oda normal çok küçük doğduyu için acele etmememi söyledi bacaklarını güçlenmesi gerekiyor dedi..ona yardımcı olmam için hareketlere devam dedi ...benım kızda 4,5 aylıkken güldü yani düzeltilmiş 1,5 aylıkdı çok iyi hatırlıyorum...dönmüyordu yaaaa....saçmalamış dr..bence bu işle uzman birisiyle görüş...ama fizik hareketlerini yap faydası oluyor gelişimine ve hareketlerine....

kızım şuan emekliyor yuvarlanıyor heryeri kurcalıyor arkadan topluyorum :)) birde parmağını sıkıştırmasa:))) herşeye uzanıyor dizlerinin üzerine kalkıyyor..bir iki kere daha ayağa kalkabildi..sanırım sıralamaya başlayacak...zamanı var ama bir aya kadar diyorum...

premetüre annesi olmak zor..normal bebeklerle asla kıyaslamamak lazım....inşallah bende yürüdüğünü ve koşduğunu görürüm....aynı sizin gibi bende ne zaman dönecek ne zaman oturacak..yok desteksiz ne zaman diye diye bugünlere geldik....inşallaah herşey yollunda gidecek arkadaşlar...

Kardeşim 4-5 aylıkken dönmeye başlamış annemin dediğine göre. O sırada yanında değildim. Ben yaz tatili için annemin yanına gittiğimde kardeşim 7-8 aylıktı. Yatağın baş ucunda uyuturduk yarım saatte ayak ucuna gelmiş olurdu. =) Bizim sıpa emekleyemedi, ama yürümeye erken başladı. İlginç bi çocuk, tabi hepsi farklı farklı. =) Sokakta falan yeni anneler görürsem hemen sorardım "Ne zaman emeklemeye başladı?" diye. Kimisi çok erken kimisi geç. Fazla şüphe yapmayın derim ben. =)

Benim kızım 5 aylık, düzeltilmiş 3 ay 3 hafta. dönemiyor, ama çalışıyor. yüzüstü yatırınca kafasını dik tutuyor, gülüyor, elller ayaklar kıpır kıpır çırpınıyor. ayağa kaldırınca dik basıyor ama ayak uçlarına basiyor doktoru ayağına masaj yapmamı söyledi. öne arkaya doğru ayak bileklerine, yoksa hep ayak uçlarına basarak yürür sonra düzeltmesi zor olur dedi. bir de bacaklarını bükerek dışa doğru çevirme hareketlerini yap dedi, gösterdi, eklemleri açılır, ilerde jimnastik hareketlerini çok iyi yapar dedi. Daha 4 aylıkken annem bana kızmaya başladı bu çocuk niye oturmuyor, oturması lazım diye. şimdi çok güzel oturuyor. Bence herşeyin bir zamanı var, zamanı gelince çok güzel yapıyorlar hareketleri.

bebeğim 20 gunluktu doktor kontrolumuz vardı. ben soymuştum doktor muayneye baaslıyordu tam benım oğlan abartmıyorum yuvarlanma yuvarlana doktorun olduğu yere gitti dokr dizini dayamıştı intiharmı ediyon demişti şimdi 4bucuk aylık sırt üstü yatarken soluna dönüyor yani omzunun üstüne yatıyor.

ama o gunki gibi 2 kez daha döndu daha becermedi.

yanına oyuncağını koyduğumda yanına dönüyor

ha birde yere yatırıın battaniye seriin üzerine ytsın debelensin dursun...

Hiram canım doktorunuzun aile dostu olduğunu söylemiştin sanırım o yüzden dikkatli konuşmak istiyorum ama sana boşuna endişelenmemeni mutlaka başka bi doktora danışmanı tavsiye ediyorum.
benim oğlan düzeltilmiş 4 ayın içinde tam döndü.yenidoğan uzmanı bunu bile erken bulmuştu.şu an düzeltilmiş 5 bitti. kzım hala tam dönmüyor.ama erken doğduğu için endişe etmememi söyleyip ev egzerzisi verdi dr.nöroloji herikisini de iyi buldu.
yani kısaca senin kızın dönmesi için çok çok erken

kızlar benim kızım 5 ay 17 günlük daha bir tarafa bile dönemiyor yüzüstü yatırıyorum ağlıyor başını kaldırmak bile istemiyor benim gibi olanınız varmı

oğlum düzeltilmiş olarak 5 aylık 34+1 de doğdu.
daha bir haftadır tam dönmeye başladı.
ama biz sürekli kalundan destekleyerek dönme hareketleri yaptırdık 1 hafta içinde kendi dönmeye başladı.

1,5 ayy çok erkennn,benim kızımda düzeltilmiş 3,5 aylıkken sağa sola dönmeye başladı,şimdi düzeltilmiş 4,5 aylık bizim desteğimizle yüzüstü dönüyo,kendi çabalıyo ama yapamıyo,bence değiştir o doktoru,zaten bizimkiler prematüre normal bebeklerden daha geç yapabilirler bazı şeyleri,kafanada takma,emin ol yapacakk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…