merhaba elif ay,
sizinle aynı durumdayım,bebeğim 35günlük.ilk zamanlar her ağladığında veriyordum.1aylık aşısını yaptırmaya gittiğimizde hemşireye danıştım,bu kadar çok emzirmemem gerektiğini söyledi çünkü benim bebeğimde gaz problemi var ve her emme onun için yeni bir gaz sorunu demek dedi. ortalama 2 saatte bir en fazla 20dakika emzir dedi.ben de yavaş yavaş buna alıştırdım,1 saat 1.15 1.30 derken şimdi 2 saatte emziriyorum. bir gece inanır mısınız uyandı ve 45-50 dakika emdi,orda uyudu uyandı.resmen keyif yaptı ben de kıyamadım bırakayım emsin dedim ama böyle yaparsam duygu sömürüsü yapmaya alışır dedi hemşiremiz :)
her bebek farklı tabi ama benimki böyle işte,paylaşmak istedim.
canım bebeğin daha çok küçük emmerken çabuk yoruluyo o yüzden uzun süre kalıyo olabilir sıksık emmesi çok normal az yiyip sık acıkıyolar:)benim bebeğim 16sında 3 aylık olacak şimdi bide memeyle oyun çıkardı emiyo karnı doyunca memeye vurup onunla konuşuyo ben kapatana kadar sıkılmadan konuşuyo memeyle:)
gayet normal sen bol bol emzir bebeğini emzirdikçe sütün bollaşır.
bide sütün yeterince geliyo dimi doymuyorsa o yüzdende yapıyo olabilir
bende aynı durumdayım.doktorumuza sordum normal dedi.Bir de dediki her bebek aynı olmaz her anne kendi bebeğine özel süt üretir o yüzden emme sıklığı ve süresi değişir.ben şimdi bakıyorum emme şekli değişince yani şöyle anlatayım karnı doyunca yalancı meme gibi emmeye başlıyor o zaman çekiyorum ağzından.
bende aynı durumdayım.doktorumuza sordum normal dedi.Bir de dediki her bebek aynı olmaz her anne kendi bebeğine özel süt üretir o yüzden emme sıklığı ve süresi değişir.ben şimdi bakıyorum emme şekli değişince yani şöyle anlatayım karnı doyunca yalancı meme gibi emmeye başlıyor o zaman çekiyorum ağzından.
biliyorum hayatım ama memelerim yara olmasa hiç ayrılmasın benım için hava hoş:):)
artık zamanla aşıcaz artık yardımlarınızla...
benim oğlum arabada da durmuyor sancısı geldımı:) bende nurse harveys gaz ilacını , birde çörek otu suyu veriyorum. kendimde rezene çayı demliyorum aktardan alıp,kimyonla balı karıştırıp yiyorum ...elif ay,
gaz problemi 10.gün başlar demişti bi arkadaşım inan o gece başladı. biz tecrübesiz anne baba sabaha kadar ağlayan çocuğumuzla ne yapacağımızı bilemedik.haftasonu olması sebebiyle acile gittik,maalesef dr. 'çocuktur ağlar' teşhisini koydu. başımızın çaresine bakmamız gerektiğini anladık.eczaneden metsil ve zinko aldık.ayrıca milupanın rezene çayıyla gece çayını ben içtim. fakat hiçbiri etki etmedi. bebeğimiz tam 1aylıkken onunla 100km'lik bir yolculuk yaptık arabamızla,sanırım o gün üşüttük,feci sancılandı.tüm gece ağladı. bu defa sap simplex isimli ithal bir ilaç aldık,şükürler olsun etki etti.tabi oğlum da gazla baş edebilmeyi yavaş yavaş öğreniyor.günde 4defa emmeden önce veriyorum.karnını ve ayaklarının altını da acı elma yağı ile masaj yapıyorum.karnını ve ayaklarını sıcak tutmak çok önemli.bu arada ben de sabah akşam rezene çayı içiyorum ama milupayı değil,ot.
bebek gazlıyken insan kendini gerçekten çok çaresiz hissediyor.3aydan sonra azalır diyorlar,sabrederim hiç mesele değil ama bebeğim öyle aylayınca dayanamıyorum.senin de öyle olduğuna eminim.Allah yardımcımız olsun.
SANIRIM cildim çok hassas inşallah geçicek...sütün gelmediyse başta göğsün o yüzden yara olmuştur şimdi bollaşmıştır zamanla gecer krem almıştım ben başta göğsüm yara olduğu için ama bi kaç kez kullandım sonra kullanmadım bi işe yaramıyo zaten kendi kendine geçiyo ama iyileşene kadar işkence gibi oluyo
gaz problemine zinco veriyorum ben o biraz ii geliyo ama her bebek başka şeyde şifa buluyo bazısı bulamıyo 6 aya kadar çekiyo zinco ile daha iyiyiz ama ara ara yine oluyo sancılarımız malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?