bebeğiniz gün boyu ne yapıyor,nasıl oyalanıyor

MaviEge

DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
4.520
37
158
arkadaşlar kızım 3. ayına girmek üzere.gece uykusu düzeldi fakat gündüz, sürekli kucağımda olmak istiyor,beni görmedi mi ağlıyor.dönencesindende birsüre sonra sıkılıyor oto koltuğuna dönence sipariş ettk belki faydası olur.iş yapamıyorum,yemek zor yiyorum.eşim denizci , çoğu zamanda evde değil bu haftasonu olduğu gibi.yatağında gündüz 10dkka uyuyor 2saat ayakta sonra 5 dakika uyuyor,ev sessiz, ne yapacağımı şaşırdım.ne yapmalı bilmiyorum.oyun oynuyorum konuşuyorum,ama nafile. eşim de diyor yorulursa uyur e, bu çocuk nasıl yorulcak,emeklemez, oturamaz bile daha.hoplatıyorum kucağımda.oto koltuğunda uyuyor 10 dakikadır,fırsat buldum yazıyorum.
sizler ne yapıyorsunuz ? bebeğiniz gündüz uyuyor mu ? kaç saat uyuyor? kafamçokkarıştı

ah canım seni okadar iyi anliyorumki
aynı benim kızımı tarif etmissin
oda öyleydi
hiç kucaktan inmek istemiyordu
gündüz uykumuz hiç yoktu
bütün gün kucakta geziyorduk evin içinde
az bıraksam hemen kıyamet kopmuş gibi ağliyordu
affedersin ama bazen lavoboya bile gidemiyordum
ben sürekli dişariya çıkarmakta bulmuştum çareyi
dişarda mışıl mışıl uyuyordu
koyuyordum arabasına gezdiriyordum
evde kaldığımız zamanlarda oynuyordum kendisinlen
evde bi iş yapmıyordum nerdeyse
15dk uyur hemen uyanırdı
ama merak etme zamanla düzeliyor
şuan 10 aylık kızım
kucağıma hemen hemen hiç gelmek istemiyor
emekliyor, koltuklara tutunup ayağı kalkıyor
oyuncakları ile oynuyor kendince vakit geçiriyor çok şükür
ve haliylen yoruluyor ve gündüzleri biraz daha falza uyuyor
tek sorun halen ben yanında olacağım
odadan çıkmıcam
eğer çıkarsam ağlamaya ve hemen peşimden gelmeye başliyor

ah canım ben görcekmiyim o günleri ya.bizimki de dışarıda uyuyor veya susuyor,bebek arabasındada , arabamızdada susuyor.nolcak böyle bilmiyorum. bugün gene aynıydı.allah yardımcımız olsun.dikişlerim ağrıyor çok feci, ağırlaşıyor bide evimiz dubleks , bir aşağı bir yukarı mahfoluyorum

aynen gündüzleri sürekli ilgi istiyor...
bensiz yapamıyor...
sürekli kucak istiyor..
kendi kendine sadece 5 dk oyalanabiliyor...
bazen imdattttttttttttttt
diyesim geliyor....

ben buldum çözüm kızlar.yatağında dönence vardı kızımın,birazda olsa oyalanıyordu.oto koltuğu için ayrı netten sipariş ettim dönence çok hoş çok güzel çok oyalayıcı.bayağı oyalandı dünden beri.tavsiye ederim.konuşuyor dönenceyle :))

Maaşallah canım sen çözümü bulmuşsun. Ama bizim yaramaz ondan da sıkıldı. Araba koltuğunda mümkün değil 10 dk dan fazla durmuyor. Bugün sabah televizyon seyrediyordu. Aslında izletmeyecektim ama baktım konuşuyor kendi kendine durduk seyrettik biraz eşimle ama 15 dk sonra ondan da sıkıldı. Şimdilik sadece gezmekten hoşlanıyor bende öğleden sonraları kanguru ile ya da arabasıyla çıkıyorum 1 saat gezinti yapıyoruz. İyi geliyor eve dönünce 1 saat uyuyor..

evet canım gezince benim ki de bayağı rahatlıyor.bebek deyip geçiyoruz ama sıkılıyor onlar da haklı :)

yanımda durup gözümün içine bakabaka yaş akıtıyo emziğini ağzına verirken ellerimi yakalayıp tutuyo bırakmıcakmışım yanından ayrılmıcakmışım onla konuşcakmışım koltukta yanıma oyun halısını koyup bilgisayara bakıyorum kızıyo ne yapcakmışım onun gözlerine bakcakmışım...istiyoda istiyo yani şimdi uyuyo kalkıcak gene bağırcak yanımda dur diye..

ne yapıcaz biz böyle..benim oğlumda aynı..oyun halısı aldık oynamıyor..illaki hep onunla ilgilenilsin istiyor..uyumuyor.oyun istiyor haklı ama bir bebek hiç mi oyalanmaz.dönenceden de sıkılıyor..anakucağıda olmasa halim yaman..onda da öyle yalnız durmuyor yanında olacaksın hep..üstüne oyuncak bağlıyorum sürekli değiştiriyorum..ne yapsak başka bilemiyorumeyvahedigeldismile

benimle aynı sorunu yaşayan anneleri görünce rahatlıyorum.aldığım dönence hayat kurtardı resmen oyalanıyor oto koltuğunda. az da olsa işlerimi yapmaya çalışıyorum

dönencenin hertürlüsü döneni duranı duvara yansıyanı müziklisi,oyun halısı,emzik ne bileyim oyalanacağı ne varsa var ama yok illa insan istiyo..

birde bebek arabasını evde kullanmayı deneyin arkadaşlar ben öyle yaptım nerde iş yaparsam oraya götürdüm ve gündüzleride onda uyutuyordum benimkide 1.5 yaşında kızımmmm

:) annem beni bebek arabasında uyuturmuş :) anasına çekmiş kızım.

kızlar benım bebişim doğmadı daha 3 ayımız var ama okuyunca biraz korktum :)))ama allahtan kocam ayda 10 gun çalışıyorda diğer günler evde olcak birazda olsa öyle kendimi teselli ediyorum gerçi nekadarda olsa anne gibi olmaz ama olsun Allah yardımcınız olsun artııııı benimde

kızlar sizi görünce eksi anılarım canlandı. ben kızımdan o kadar çok çektim ki, kayınvalidem bile hep onca çocuk büyüttüm bununki bir başkaydı der. inanın hergün ağlardım, hergün isyan ederdim nerden doğurdum bu çocuğu diye kendimle kavga ederdim. kucaktan 1 dakika inmezidi yemin ediyorum gözünüzde canlandırın. sabah kalkıyor akşam saatine kadar kucakta bir çocuk. allahtan zayıftı ama gene de bir süre sonra külçe gibi oluyordu.

sokağa çıkmak istemez, arabasına binmez, hiçbir oyuncaktan anlamaz, hiçbir şeye kanmaz. neler aldım neler 350 milyona kendinden sallanır salıncak aldım hala aynen duruyor. hep oyuncaklardan medet umdum. sanki anlıyormuş gibi hiçbiriyle oynamadı. emmedi de beni çok problemli bir çocuktu. aşırı kusardı. öyle azıcık kusma da değil bir kusardı viledaya su yapar da temizlerdik her yer kokardı kızım kokardı of çok kötü günlrdi. o günleri gördüğümden ne zaman bir hamile görsem allah yardımcısı olsun derim.

ama şimdi ne oldu? kızım büyüdü 11 aylık oldu artık kucak istemiyor. evde dolaşıyor kendi kafasına göre. oyuncaklarıyla hala oynamıyor ama idare ediyoruz işte ara sıra oynuyor. hala mama sandalyesinde oturmaz, arabasına binmek istemez örümceğinde kendi başına durmaz ama o eski günlere göre nur nimet diyorum. en azından uyumsuz bir çocuk değil, en azından bana gülüyor, gün içinde uyuyor. allahım nazar değmesin hala huysuz bir çocuk ama o eski günler aklıma geldikçe bunalıyorum.

size de tavsiyem, biraz sabır. etrafınızda size yardımcı olacak herkese ihtiyacınız var. şöyle bebeğinizi bir yarım saat bir saat idare edebilecek herkesten yardım isteyebilirsiniz. benim allaha şükür 2 kardeşim annem kayınvalidem yeğenlerim çok yardımcı oldular. bir süre sonra düzeliyorlar inanın bana. en azından etrafa ilgi duymaya başlıyorlar ondan sonra peşinizi bırakıyorlar. tabi o zaman da odadan çıkmanızı istemiyorlar ama koyun örümceğe nereye gidiyorsanız yanınızda götürün. vallahi ben tuvalete giderken bile örümceğine koyup oraya sürüklüyorum.

yeni doğuracaklara da tavsiyem, bebeğinizi anakucağına alıştırın. ben alıştıramadım çok çektim, siz çekmeyin.

kızım artık yatağında uyuyor gündüz de.alıştırdım.düzenli saattlerde yatıyor.ertesi gün o saatte uyumadı mı ağlıyor.gece de gündüzde aynı saatte yatırdımmı uyuyor.hiç sallamıyorum artık gündüz de kendisi uyuyor.maşallaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

ya benim kızında uykusu çok düzenli ama kendi kendine uyumuyo.yani ya pış pışlayacagım.yada sallayacagım öyle uyuyo.denedim bıraktım kendi kendine uyusun diye ama nafile basıyo çıglıfı .aglıyo almazsam fena aglıyo..emzikte veremedim almıyo..nasıl bişey denesem bilmiyorum ki.bizdede salıncak var amaotomatik degil.sıkılıyo orda durmuyo.yada yanınıa gelecegim öyle duruyo.kızım iki aylık bu arada...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…