Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba arkadaşlar
şimdiye kadar bazı kazalar geçti başımızdan(ucuz atlattık diyelim bi neviyeni anne olanlara da uyarı olsun diye yaşanılan kazalardan bahsedelim..
kızım 2 aylıkken koltuktan düştü..toplam şimdiye kadar 4 kez düştü..
4 aylıkken omuzundaki cevşeni çıkartıp ağzına soktu iğne neyseki çok entereasndır ayrılıp yere düşmüş..
çıngırağı kırmış bir parçası elinde yakaldım..ufaktı üstelik parça yutabilirdi de..
saç kılı yutmuş 3 aylık falandı kusunca çıktı..
kabloları sabitlediğimiz vidayı sökmüş duvardan ağzına atarken yakaladım..
bunların hepsi en fazla 2 dk içinde gerçekleşiyor yoksa gözüm üstünde..
geçen gün bezini atmaya gittim, diş jelini nasıl olduysa yere düşürmüşüm onu kapmış bi güzel sıkmış yalamış..
beşikteki müzik kutusunu sökmüş yerinden o da nasıl bişeyse vidası çıkmış yatakta buldum..
şimdi artık her istediği yere gidiyor daha çok dikkat etmek lazım..özellikle benim ki gibi fazla hareketli bir bebek için..
aklıma gelmiyor gelince yazarım..Allah korusun bebeklerimizi..sağlıklı ömürler versin..
vallla canım senin kız çok yaramaz galiba işin zor arkadaşım geçmiş olsun artık bebekler büyüdkçe daha tehlikeli olmaya başlıyolar .allah yardımcın ve hepimizinde tabiki yardımcısı olsun .bu arada bebeğin üstü dahi olmak üzere yatağında bile kesinlikle çengelli iğne bulundurmayın .bir arkadaşımın kızının yastığnda nazar boncuğu takıl olduğu halde çocuk yuttu allahtan kakasında çıktı dikkat etmek lazım
ewet canım çok yaramaz ama işte bazı şeylerde de bzim dikkat etmemiz gerekiyormuş..başa gelince anlıyor insan..şu her taraf pürüzsüz ortada bişey yok ama her an herşey olabilir
bebek kuşum,buruşuğum
Kayıtlı Üye
fransız balkona çıkmıştı kızım Allah'tan demirlere tutunmuş,pencere,balkon açık bırakmayın...
ay allah korusun çok korkuyorum zaten
çok şükür şimdiye kadar koltuktan felan hiç düşmedi doğdundan beri sürekli yere battaniyenin üzerine bırakırım
fakat evimiz üç katlı son zamanlarda merdivenlere tırmanmaya başladı
1 dk bile yanlız bırakmaya gelmiyor sırtımı döndüğüm an merdivenin basamaklarında yakalıyorum
hızıda artı artık ben yetişene kadar çıkmış bile oluyor basamakları ödüm patliyor
şimdi merdivenlere çocuk güvenliği yaptırcaz
fakat onunla bitmiyor tabii
son zamanlarda en büyük zevki camdan dışarı seyretmek, camlar yere kadar
ama önünlerinde mermer var
daha tam yürümesini sökemedi o yüzden arada poposunun üzerinde alıyor soluğu, düşerde mermere vurur kafasını veya başka bi yerini diye aklım çıkıyor ama camların önünden almak ne mümkün çığlığı basıyor
elekrik prizlerien hepsine güvenlik tatkık ama yinede giidyor parmağını sokuyor içlerine güvenlikleri olmasına rağmen yine çok korkuyorum ben oradan çektikçede daha çok gidesi geliyor
birde çekmeceler büyük sorunumuz
çekmeceleri boşaltmayı çok seivyor ama kaç kezde parmaklarını sıkıştırdı
şimdi çekmecelerede bebek güvenliklerinden aldık
cam masalar felanda çok tehlikeli
hele banyolar felan çok tehlikeli
Allah korusun hepsini, hepsi Allah'a emanet olsunlar
ama bizlerde peşlerinden ayrılmıcaz tabiki
ah yaz bir gelsede hep bahçede olsak en çok onu isityorum zaten evde durmayi hiç sevmiyor gözü hep dışarda en azından bütün gün bahçede oynar
ama buseferde bahçede çıcekleri koparır ağzına atar, zehirlenir diye aklım çıkar buna eminim
oyy yürüyünce bi de çekmecler masalar warakannehir
benim oğluşum 8.ayına girecek daha emekleyemiyor sinirleniyor emekleyemeyince .şimdi emekleme devresine girerbilirse benimde vay halime bizim evde iki kat dubleks merdiven onlasrın en çok sevdiği şey biz korkuluk aldık bile ama bilmiyom oda fayda edermi :)
Benimki 11 aylık ama sadece 7 aylıkken yataktan düştü, başkada bişey olmadı.
vaveyla benimki yürümüyor ama şimdiden çekmecelir açıyor, elini kaptırıyor hep. Yani yürümesine gerek kalmadan yapıyorlar, seninki ne kadarlık.
Benimki 11 aylık ama sadece 7 aylıkken yataktan düştü, başkada bişey olmadı.
vaveyla benimki yürümüyor ama şimdiden çekmecelir açıyor, elini kaptırıyor hep. Yani yürümesine gerek kalmadan yapıyorlar, seninki ne kadarlık.
8 aylık canım benimki..şu an bir yere tutunup kalkıyor o zaman emeklediğine göre çekmecelri açması da yakındır
az önce ağzına mum sokarken yakaladım ısırmaya çalışıyor du :S
şu anda kucağımda mikrofonun süngerini ısırmaya çalışıyor
çekmecelleri dolapla rı karıştırıyor benim evim sobalı
sobanın yanında çok yakaldım kapağını açmış külleri ellerken :S
geçen gün de çamaşır makinasının kapağı açık kalmış lastiğinin arasındaki suya
alini batırıp batırıp yalarken yakaladım içine girmeye çalışmasıda cabası :))
ve henüz yürümüyor dün akşam beni çok şaşırttı
yatağın üzerinde oynuyorduk ben uyuyormuşum gibi yapıyorum
oda uyandırıyordu sözde 2 saniye içim geçmiş bi baktım emekliyerek geliyor
aşğıya nasıl indiği muamma:S
yatağına uyusun diye yatırıyorum yarı çıplak buluyorum çoraplarını çekip çıkarıyor anladımda
pijamasını nasıl çıkardı bilemiyorum
Kızım şu an 31 aylık. İki kez bizi korkuttu.
İlki 15-20 günlüktü annem yıkıyordu. Birden sesi kesildi çocuğun. Bir çevirdik gözleri kaymış, yüzü mosmor ve ağzı kilitli. Hemen aldım elimi soktum ağzına açtım başladı ağlamaya. Annem ve eşim donup kalmıştı. Bende panik yapıp kalsaydım öyle kaybetmiştik yavrumu.
Yüzüne su gelince meğer kilitlemiş ağzını ve tüktük birikmiş ağzında. O günden sonra uzun zaman yıkayamadı anneciğim.
Soğukkanlı ve sakin olun her durumda. Panik bişiy kazandırmaz ama sakinlik hayat kurtarır.
Bikaç ay önce de mağazada kıyafet deniyoruz. Ben kabinden çıktım eşim ve satış elemanı bayanla bakıyoruz falan. Küçük hanım girdi dur kızım girme diyene kadar girdi arkadan da kapının düğmesine bastı. Düğmeye bas diyoruz ses vermiyor, kızım diyorum ses yok. Güvenlik geldi anahtarı bulamıyor vs derken eşim eğildi kapının altından soktu elini açtı. Bi bakmış bizim kız yaslanmış duvara duruyor öylece. Birde babasını yerde görünce "baba napıyorsun yerler pis demezmi" :)
Bunların dışında kaza falan yaşamadık. Sınırlarımızı iyi bilir kızım. Bi yaramazlık yapınca gelir söyler hemen. Deterjanları ellememesi gerektiğini falan bilir.
Balkona asla yalnız çıkmaz, Sandalye tabureye çıkmaz yalnızken.
Dışarda görüş alanımızdan çıkmaz.
Maşallah.
canım benim kızımda iki aylık kayınvalidemle sallarken benim tarafımda bez kaydı alnının üstüne düştü ben komaya girdim bayıldım benle uğraştılar çoçuğu bırakıp sonra doktora gittik film çektiler bebekler çok sağlammış birşey kesinlikle olmaz dediler ama ben genede kendimi hiç affetmiyorum çok ağlıyor yoruyor beni kaydı işte kaza
beniim kızım 14 aylık şu an bu zamana kadar çok kaza atlattık allahım bize bağışladı yavrumuzu.1aylık falandı nefes borusuna vitamin kaçtı mosmor oldu kusarak çıkardı ama uzun süre kurtulamadım etkisinden
6aylıkken bebek arabasından düştü başını mermere vurdu bişey olmadı şükür
9aylıkken gece ateşi çıkmıştı şurup verirken genzine kaçtı hiç ağlayamadı bile boş boş baktı çok zor kendine geldi çok nefessiz kaldı
geçenlerde ağzını mermere vurdu dudağı patladı çok kanadı
en kötüsüde eşimin yiğeninin başına geldi 4 yaşında bonibon kaçtı nefes borusuna ellerimizin arasında gözleri kaydı morardı ve yığıldı ama şükür babası mide boşşluğuna vurdu bişeyler yaptı ve çıktı ama o akşam yemek bile yiyemedik üzüntüden