Bebek Beslenmesi Bebeğiniz 4 aylıkken Hangi Ek gıdaları Verdiniz ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

EDANUR01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2010
17
0
36
Adana
ARKADAŞLAR
Bebeğim: 4 aylık Ve Ek gıdaya Geçtim Siz Neler Yaptınız Neler Verdiniz Neler Daha Faydalı Hangi Besinler Daha İiyi Bilgilendiriseniz Çok Sevinirim.

canım bende kızıma 4 aylıkken başladım doktorum liste vermişti. sabah 10-11 arası meyve suyu taze sıkılmış meyve suyu katı meyve sıkacağında sıkabilirsin yada tülbentten geçirebilirsin. birkaç tatlı kaşığıyla başlayacaksın gitgide çoğaltacaksın. öylen 12-1 arası sebze çorbası patates havuç pirinç kabak vs koy tencereye 15 dk falan pişir blendırdan geçir ver bebeğine. yanlız sana tavsiyem blendırı 4-5 aylıkken kullan sonra çatalla ez derimm. 5 ayda muhallebi yoğurt ta ekleniyor, kaşık mamasıda,kavanoz mamasıda. kolay gelsın

ben 5.ayında geçmiştim ek gıdaya.
Öncelikle meyve püresi ve yoğurtla başlıyorsun. Meyve püresi suyundan daha sağlıklı ve besleyiciymiş.
Bunlara 3-5 gün alıştıktan sonra havuç,patates ve pirinçli çorbalar yapabilirsin sindirimi kolay olduğu için. Sonrada mevsimine uygun sebzelerle çorbasını çeşitlendirsin.Başta çok çeşit karıştırma istersen alerjik bi durumu olursa neden olduğunu anlaman kolay olsun.
Bebişine afiyetler olsun

Bu geçiş dönemi doymayacak henüz alıştırma dönemi olacak 4.5. aylar öncelik yine anne sütü.
Ayrıca sebzeleri buharda pişirmen çok daha sağlıklı ilk 2-3 ay bu şekilde yapmıştım ben. Sonrada süzgeçle ezdim. Blendırı 7.ayında kullanmaya başladım

saolun arkadaşlar ben şuan meyve suyu veriyorum ben 40 lıyken vermeye başlamışdım 2 3 çay kaşıgıyla daha sonra çogaltım şuan 60 ml veriyorum ama püre olarak veriyorum daha sonra aptamil ve bebelac birinç unu muhallebisiniz veriyorum ve cicibebe bebek sütüne kattıp veriyorum çorbaya henüz başlamadım hepinize çok tşk ederim çok saolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…