bebeğinin ismini zorla kayınvalde kayınbaba ismi koymak zorunda olanlar

hahaaa daha bizim orta da hiç bir şey yok, kp '' kız olursa bu ismi, erkek olursa bu ismi koyacaksınız'' diye emrivakide bulunuyor hayır anlamıyorum kimsenin fikrini sormadık ki.e sen ne diye kendini ortaya koyuyorsun ki?en ufak savunmada da 'gelin şöyle,gelin böylee..'' sen bir kendine saygı duydur bakalım, o en ufak şeyler yüzünden arkasından atıp tuttuğunuz gelin nasıl öz baba yerine koyuyor sizi.
bebeğin ismini koymak annenin hakkıdır.babada illaa ''babamın adını, annemin adını koyacaz'' diye diretmiyorsa buyursun ona da hak düşer o zaman...

Ne kadar susarsan o kadar ezilirsin...umarim istedigin ismi koymak nasip olur yavruna..

Damizlik muamelesinden baska bisey degil.sen tasi sen dogur.birde nolur o ismi koymayin diye yalvar

canım başınız sağolsun
yanlış anlamazsan fikir olarak geldi aklıma, zaten ilk bebeğinde de baba adı olsun denilmiş, zaten aslında ona o isim koyulmuş gibi olmuş, onu söyleyebilirsin.

Yok canim kabul etmezler,ben iki isme razıyım zaten.ben hiç bişey demeden eşim kendisi fikir değiştirdi. Büyük ihtimal is yerinde adını ne koyacaksin diyenler oldu kendi kendine vazgeçti.inşallah tekrar fikir değiştirmez,kvye falan söyleyince ne tepki verecekler bilmiyorum.kusebilirler bile.memlekette o isimle çağirsinlar ama burda kimsenin duyduğu bildiği bi isim değil. Google da bile yok o derece.face e yazıyorum hep memleketlileri cikiyor.
hep bu nine dede ismi konular aklı edince küfür edecekler koyanlara

genelde öyle olmuyor o işler... iki isimde de çok korun çıkıyor. hatta isim koymamadan daha fazlası :)

genelde öyle olmuyor o işler... iki isimde de çok korun çıkıyor. hatta isim koymamadan daha fazlası :)
En azından seçeneği olur hangisini isterse onu kullanır, hiç olmadı 18 ine gelince değiştirir. Lisede bi arkadas vardı adı "durak"ti 18 gelince değiştirdi adını.

Canim esimin babasinin adi mehmet benim babamin adi ali. Ben de 6 haftalik hamileyim kimsenin oyle bir istegi olmamasina ragmen ben oglum olursa adini mehmet ali koyacagim. Ama kiz olursa kayinvalidemin adini koymam cunku annemin ismiyle uyumlu degil
Ben daha nisanliyken kayinvalidemin ablasi kizin olunca kardesimin adini koyacaksin dedi ben de hic yorm yapmadim. Esimde gecen gun kiz olursa annem bekler adini koymazsak bozulur dedi. Ben de abin kizina koymdi annen bozuldu mu dedim yok dedi o zaman sorun yok dedim o da haklisin dedi.

benim annem kızkardeşime annanemin adını koymuş adı lütfiye:)
iki adı var ....ve annanem çok karşı çıkmış hayır benim adımı koyma pelin olsun diye annem dinlememiş:)

sonuç:kardeşim anneme isim davası açacak lütfiyeyi sildirecek zaten hiç kullanmadı annemle aralarında hep hep hep kavga konusu evde bu konu açılınca kardeşim anneme hücum ediyo...
annanem madem koydunuz adımı neden hiç kullanmıyosunuz diyo çünkü annanemin yanında kardeşime diğer adıyla hitap edince annanem çok bozuluyo annanemde anneme bu konudan dolayı çok kızgın sırf annanem üzülmesin diye kardeşime ananem varsa lütfiye diyoruz bazen ağzımızdan diğer adı kaçıyo annanem başlıyo anneme söylenmeye bıdı bıdı ben sana demiştim koyma diye ,neden koydun falan kardeşimde ananemden güç alıyo başlıyo bi kavga:)))) tam bitiyo iki saat sonra gene biri kaçırıyo ağzından hadiiii gene kavga annem şimdi bin pişamn deli gibi pişman hayatımda yaptığım en büyük hatalardan der ama geçti..... ananemide kardeşimide çok kırdı bu yüzden kendide kırılıyo hala çekiyo:)

Daha evli bile değilim ama şimdiden benim de derdim olmaya başladı. Saygı ve sevgiden dolayı büyüklerimizin adını koyalım diyoruz ama ya o annenin içinde çocuğuna isim koyma isteği? Tamam hadi kayınvaliden ve kayınbabanın adı iyi, olsun dedin koydun. Peki ya kötü olan isimler? Öyle isimler var ki mesela Kezban Kuran'da yalancı demek gelde koy bu ismi veya saniye hiçbir anlamı yok..

Peygamber efendimiz çocuğunuza güzel isimler koyun demiş. Kayınvalide veya kayınbabamın adını koymam şeklinde değil de Kuran'da geçen anlamlı isimler koymaya çalışalım bence ve eğer onların isimleri güzelse bırakın o olsun evinizin huzurunun bozulmasına değmez ama isimlerin anlamı yok iyi değilse uygun bir dille anlatın(anlatalım)

Bende bu konuda sılıntıdayım arkadaşlar moralim çok bozuk banada yardımcı olun ne yapıcağımı bilmiyorum tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım hamileliğin ilk başlarında kayınpeder vefat etti eşimde babamın ismi olacak diye tutturdu bize çok dua etmiş onun ismini koymamız lazım diye söylüyo sinir oluyorum bütün sülalesi erkek olduğunu öğrenince kp ismini söyledi durdu ısınamıyorum istemiyorum o ismi napıcamı bilmiyorum

Olurmu bu devirde , sen oğluna aşkım dicen , tatlım dicen, yerim seni bi tanem dicen , tabi senin kayınpederin vefat etmiş , bi sorun olmaz , ama kayınpederinin yanında oğluna aynı isimle hitabetmek ne derece saygılı olur ? Devitaminim kayınpederinin ismini verdiğiniz zaman kayınpederin dirilcekmi? Dua ettiyse etti Allah razı olsun rahmetliden , ama bu çocuğu doğururken sancısını sen çekiceksin, neyse doğuma kadar sabret , doğumdan sonra , eşin ne istiyosun diye üzerine titrer elbet , ağla sızla acitasyon yap , kendi istediğin ismi koy .

Ayıl bayıl ne bileyim benden bu kadar Allah bebeğini hayırlarla nurlarla, selametle kucağına almayı nasib etsin

Bende dedesinin is mini koydum kendi rizamla esim israr etmedi ve sevindide kaynanam Dior kiz olursa Benin adimida koycan diye benden once esim asla Dior zaten koymam o cadinin is mini onuda ikinci Gelini oglu koysun sanada gelicek olursak hem ilk basta koycam demisin

Eşime söyledim içime sinmiyor diye ko ismi hamdi istemiyorum benimseyemedim diye alışsan iyi edersin diyor yıllar sonra oldu tüp bebek bidaha da olma ihtimalı çok düşük allah bilir yinede ama istemiyorum alışsan iyi edersin demesi kayışı kopardı bende ömür boyu hamdi diyemi seslemicem katlanamam kayınvalideyle konuşsammı oğluna soyle ısrar etmesin diye deliricem bu gdişle

Ayıl bayıl ne bileyim benden bu kadar Allah bebeğini hayırlarla nurlarla, selametle kucağına almayı nasib etsin
Moralim çok bozuk uyuyamıyorum sinir sistemim alt üst oldu dua etti diye babasının ismini koyucakmış onun ismini koyunca ne değişicek giden geri gelicekmi benim oğlumun yepyeni bi hayatı olacak kayınpederin bıraktığı yerdenmi devam edicek adını hamdi koyacaklar gelen giden akrabalarıda benZeticek dedesine benziyo diye mıralim çok bozuk

ya ismi de çok kötüymüş hani, ahmet mehmet ali filan olsa neyse de hamdi nedir ya?
arkadaşları kaan, poyraz, eymen filan olacak.
bir de binbir zahmetle kavuşmuşsun bir ton ilacı sen aldın vücuduna eziyeti sen çektin, erkeğin yaptığı bi sperm vermek.
ben olsam kavga eder koymazdım.

Annem 3.ye hamile kaldığında babam" erkek olursa babamın ismini koyucam " diye tutturmuştu " annemde ALLAHIM buda kız olsun ölürümde o ismi koymam dedi sülalede 4 tane Osman var zaten 5.ye ne gerek var ,Bak ablacım inada bindirmeden , sakin sakin , konuş sen de tutturursan , kocan inada bindirir,çözüm kayınvaylidenle konuşmak olursa konuş dene bakalım,

Sabaha kadar uyumadım esimle konuştum geçen içime sinmiyo babanın ismi dedim alışsan iyi edersin ismi bu olacak dedi dahada ileri gidip kavga çıkmasın diye sesimi çıkarmadım ama içim içimi yiyor dayanamıyorum napıcam bilmiyorum

Ablacım tamam sakin ol bebeğini düşünbakalımkucağına
al bakalım, oooooo ozaman her şey boş olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…