- 5 Aralık 2012
- 612
- 718
Ne kadar susarsan o kadar ezilirsin...umarim istedigin ismi koymak nasip olur yavruna..haklısın işte ama keşke eşimin önünde durabilsem kavga döğüş istemiyorum bizim aile danışmanımız var sürekli terapilere gideriz eşime sormuş babamın ismini koyacağım erkek olursa demiş bende eşime ne istiyorsan koy ama yeterki bu agır ismi çocuguma koyma dedim ama erkek ismini sen koy dedim çok ağır ilerde sıkıntısını çekeriz dedim ...iki isim koyalım hangisini kullanmak isterse kullansın dedi ben babamın ismini söylerim kendi istedigini kullansın dedi vazgeçmiyecek gibi ama inşallah imanaa gelirde istemez dur bakalım babam isteyecekmi dedi babam istemezsse koymayız dedi ama sanmıyorum babası ister neden istemesin
Damizlik muamelesinden baska bisey degil.sen tasi sen dogur.birde nolur o ismi koymayin diye yalvarhahaaa daha bizim orta da hiç bir şey yok, kp '' kız olursa bu ismi, erkek olursa bu ismi koyacaksınız'' diye emrivakide bulunuyorhayır anlamıyorum kimsenin fikrini sormadık ki.e sen ne diye kendini ortaya koyuyorsun ki?en ufak savunmada da 'gelin şöyle,gelin böylee..'' sen bir kendine saygı duydur bakalım, o en ufak şeyler yüzünden arkasından atıp tuttuğunuz gelin nasıl öz baba yerine koyuyor sizi.
bebeğin ismini koymak annenin hakkıdır.babada illaa ''babamın adını, annemin adını koyacaz'' diye diretmiyorsa buyursun ona da hak düşer o zaman...
canım başınız sağolsunAyni durum su an bende de var.daha sevgiliyken babasi vefat etti esimin.o zaman bende tamam demistim isim konusuna.gecen sene 18 haftalik kaybim oldu erkekti benim disimdaki herkes isim konusunda soz sahibiydi.nezaketen bana soran bile olmadi ben cok bozuldum ama belli etmedim kimseye.simdi tekrar hamileyim.simdiden canimi sıkmiyayim diye cinsiyeti ogrenmek istemegimi soyledim doktora.yanlis anladi galiba soyledigimi bebegim erkek oldugunu soyledi.bir kac gun sonra esim ne koyucaz adini dedi.esimde koymak istemiyor cunku memleketleri haricinde bilinen ve kullanilan bir isim degil.cocuk buyuyunce kufur etmesin bana diyor.ama annesgilden cekiniyor.sen karisma sakin ben halledicem dedi.
sen esini ikna etmeye bak tatli dille.nerede yasiyorsun bilmiyorum ama benim en buyuk artim esimin memleketinde yasamiyor olusumuz.yoksa kesinlikle babasinin adi olurdu
Yok canim kabul etmezler,ben iki isme razıyım zaten.ben hiç bişey demeden eşim kendisi fikir değiştirdi. Büyük ihtimal is yerinde adını ne koyacaksin diyenler oldu kendi kendine vazgeçti.inşallah tekrar fikir değiştirmez,kvye falan söyleyince ne tepki verecekler bilmiyorum.kusebilirler bile.memlekette o isimle çağirsinlar ama burda kimsenin duyduğu bildiği bi isim değil. Google da bile yok o derece.face e yazıyorum hep memleketlileri cikiyor.
hep bu nine dede ismi konular aklı edince küfür edecekler koyanlara
En azından seçeneği olur hangisini isterse onu kullanır, hiç olmadı 18 ine gelince değiştirir. Lisede bi arkadas vardı adı "durak"ti 18 gelince değiştirdi adını.genelde öyle olmuyor o işler... iki isimde de çok korun çıkıyor. hatta isim koymamadan daha fazlası :)
Canim esimin babasinin adi mehmet benim babamin adi ali. Ben de 6 haftalik hamileyim kimsenin oyle bir istegi olmamasina ragmen ben oglum olursa adini mehmet ali koyacagim. Ama kiz olursa kayinvalidemin adini koymam cunku annemin ismiyle uyumlu degilArkadaşlar bu durumdan çok rahatsızım ilk bebeğim ben erkek kız olmasını aramıyorum yeterki sağlıklı olsun çok seviyorum çocukları ama eşim babasının ismini koymayı istedi bende başta çok sevdigimden kabul etmiştim ama kabul ettiğimde hamile değildim yanına ek koymak şartıyla kırılmasın diye şimdi artık öyle bi mecburiyetim kalmadı eşim hamile kalmadan önce bana yanlışı oldu daha sonra yanlış yapan bi adamın babasının adamını neden koyucağımki artık dedim .mecburiyetimde yok dedim .ama her ortamda erkek olursa babamın adını koyacağım dedi eğer güzel normal bi isim olsa rağzıyım bebeğin cinsiyet belli değil ama sırf isim yüzünden kız çocugu diyorum allahın gücüne gitmesin diyorum ama inan sinirleniyorum ismi sizce nekadar mantıklı yanına ek koyacağımı söyledim çocuguma ağır olacağını ilerde bana sitem etmesinden korktuğumu şimdiki çocukların isimlerinin hep fit ve yeni isimler olacağını söyledim ve ilerde çocugum zorluk çekecek en azından yanına güzel bir isim koymak ilerde çocugum beğendiğini kulannsın dedim ama bu konuda çok sinirliyim nasıl üstesinden gelirim annesi filan hevesli eşimde dalga geçer gibi babamın yanında adıyla seslenemem baba derim diyerek dalga geçmesi beni daha da sinir ediyor ne yapmalıyım ailesiyle aram çok iyi beni hep severler aramızda şimdiye kadar bi problemimiz olmadı bu konudan dolayıda kötü olmak istemiyorum ama isimide koymak istemiyorum sizlerde bu tarz isim olsa koyarmıydınız
Eşime söyledim içime sinmiyor diye ko ismi hamdi istemiyorum benimseyemedim diye alışsan iyi edersin diyor yıllar sonra oldu tüp bebek bidaha da olma ihtimalı çok düşük allah bilir yinede ama istemiyorum alışsan iyi edersin demesi kayışı kopardı bende ömür boyu hamdi diyemi seslemicem katlanamam kayınvalideyle konuşsammı oğluna soyle ısrar etmesin diye deliricem bu gdişleOlurmu bu devirde , sen oğluna aşkım dicen , tatlım dicen, yerim seni bi tanem dicen , tabi senin kayınpederin vefat etmiş , bi sorun olmaz , ama kayınpederinin yanında oğluna aynı isimle hitabetmek ne derece saygılı olur ? Devitaminim kayınpederinin ismini verdiğiniz zaman kayınpederin dirilcekmi? Dua ettiyse etti Allah razı olsun rahmetliden , ama bu çocuğu doğururken sancısını sen çekiceksin, neyse doğuma kadar sabret , doğumdan sonra , eşin ne istiyosun diye üzerine titrer elbet , ağla sızla acitasyon yap , kendi istediğin ismi koy .
Moralim çok bozuk uyuyamıyorum sinir sistemim alt üst oldu dua etti diye babasının ismini koyucakmış onun ismini koyunca ne değişicek giden geri gelicekmi benim oğlumun yepyeni bi hayatı olacak kayınpederin bıraktığı yerdenmi devam edicek adını hamdi koyacaklar gelen giden akrabalarıda benZeticek dedesine benziyo diye mıralim çok bozukAyıl bayıl ne bileyim benden bu kadar Allah bebeğini hayırlarla nurlarla, selametle kucağına almayı nasib etsin
ya ismi de çok kötüymüş hani, ahmet mehmet ali filan olsa neyse de hamdi nedir ya?Eşime söyledim içime sinmiyor diye ko ismi hamdi istemiyorum benimseyemedim diye alışsan iyi edersin diyor yıllar sonra oldu tüp bebek bidaha da olma ihtimalı çok düşük allah bilir yinede ama istemiyorum alışsan iyi edersin demesi kayışı kopardı bende ömür boyu hamdi diyemi seslemicem katlanamam kayınvalideyle konuşsammı oğluna soyle ısrar etmesin diye deliricem bu gdişle
Sabaha kadar uyumadım esimle konuştum geçen içime sinmiyo babanın ismi dedim alışsan iyi edersin ismi bu olacak dedi dahada ileri gidip kavga çıkmasın diye sesimi çıkarmadım ama içim içimi yiyor dayanamıyorum napıcam bilmiyorumAnnem 3.ye hamile kaldığında babam" erkek olursa babamın ismini koyucam " diye tutturmuştu " annemde ALLAHIM buda kız olsun ölürümde o ismi koymam dedi sülalede 4 tane Osman var zaten 5.ye ne gerek var ,Bak ablacım inada bindirmeden , sakin sakin , konuş sen de tutturursan , kocan inada bindirir,çözüm kayınvaylidenle konuşmak olursa konuş dene bakalım,