• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğinin gözü sulanıp çapaklanan varmı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

dilek__c

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2010
19
0
86
İstanbul
acaba geçermi gerçekten masajla geçermi bebeğimin göz sulanması.ve çapaklanması.yardım edin.:çok üzgünüm:

Masaj uygulayın ve eğer geçmezse pediatrik göz muayenesi yaptırın derim. Genelde masajla geçer ama.

Benim bebeğimdede aynı sorun vardı masajla geçti. Bide doktor göz damlası vermişti şimdi adını hatırlayamadım. O damlayı kullanmıştım ayrıca masaj yapmadan önce ellerini iyice temizleki mikrop kapmasın.

benim kızımdada aynı problem var gzyaşı kanalları tıkalı olurmuş bazı bebeklerin masajla azaldı hergün düzenli yap sende 6.ayından sonra tamamen geçer dedi doktor inş seninkide öle olur güle güle büyüt bebeğini:)

arkadaşlar kusura bakmayın pek bilgim yok bu konuda evdeyken mi sulanıyo yoksa dışarı çıktığınızda (soğuk) mı?
benim bebeğimde güneşe baktığında yada soğukta sulanıyo ben normal diye düşünüyorum bunları siz ne dersiniz?

Merhaba benim bebeğimde de aynı sorunlar vardı göz kapağı iltahabı dedi doktorlar biçok ilaç denedim ama hiçbiiri fayda etmedi masaj da yaptım bir tek ilacı var anne sütü damlatın hemen etkili oluyo faydasını görürsünüz ilk başta cesaret edememiştim ama mucize gibi inanın (10 günlüktü bebğim)

doktor damla yazdı masaj önerdi...damlayı kullanınca geçiyo çapak ama bırakınca tekrar çapaklanıyor .suan kullanıyorumdamlayı.eğer bundan sonrada devam ederse anne sütü denicem cesaret edemiyorum ama antibiyotik kullanmaktan iyidir heralde

benim kızımın sağ gözünün kanalı doğuştan tıkalı..o yüzden çapaklanma ve sulanma oluyor..
tobrased kullandım damla.ve masaj yapıyorum , şuanda 8 buçuk aylık eskisi gibi çapaklanmıyo.
ama arada sulanıyo.doktorumuz eğer yaşına kadar geçmezse 5 dk lık bi işlemle açıcak kanalı..
ama umarım gerek kalmaz..hepiize geçmiş olsun...

Merhaba benim bebeğimde de aynı sorunlar vardı göz kapağı iltahabı dedi doktorlar biçok ilaç denedim ama hiçbiiri fayda etmedi masaj da yaptım bir tek ilacı var anne sütü damlatın hemen etkili oluyo faydasını görürsünüz ilk başta cesaret edememiştim ama mucize gibi inanın (10 günlüktü bebğim)

bende inanmamıştım.ama denedim ve anında geçti.benim bebğimde 2 aylık filandı.2 ay bekledim.damla kullandım masajda yaptım.hiç bişey geçirmemişti.
anne sütü mucize gibi.dene canım sende.inşallah faydasını görüceksin...

selamlar,
benim kızımın da doğuştan gözyaşı kanalı tıkalıydı tamamen.1 yıl boyunca masaj ve bahsi geçen herşeyi denedim açılmadı.zaten açılıcaksa 1 ayda açılırmış arkadaşlar.açılmıyorsa götürün açsınlar.anne için biraz yürek parçalayıcı oluyor ama aylarca bebeği bağırtmaya gerek yok kanalı açacam diye.biz rahatladık çok şükür gözümüzü ellemiyoruz artık olumunekankayizsmile

bizde sabah akşam masaj yapıp sıcak suyla ıslatılmış tülbentle siliyoruz
göz kanalı darmış 1 yaşına kadar geçmezse ufak operasyon dedi inşallah geçer

uff yeni gördüm konuyu benim oğlumun da solgözündeki çapaklanma bi türlü geçmiyor anne sütünü denedim denemeden önce daha azdı denedikten sonra iyice çoğaldı doktorun verdiği ilk damla sadece sağ gözünde işe yaradı ikinci kez geçmeyince başka damla verdi buda geçirmezse başka damla verecekmiş oğlum deneme tahtasına döndü uyandığında açamıyor kuzucuğum gözlerini

bebeim bebeğimin gözleride ikidebir çabaklanıyordu. Hatta enfeksiyona dönmüştü doktora götürdük bebeklerin burun kanalları dar olunca ve brunu tıkalı olunca gözde enfeksiyona sebeb oluyormuş ki bizim burnumuz hep tıkalıydı sürekli grip zannediyorduk..doktor iki damla verdi birisini göze diğerinide burnuna damlattık düzeldi birdahada olmadı..

ablaminda bebeginin gozu sulaniyor ve capaklaniyor.. 10 gunlukken basladi.. doktor serce parmakla masaj ve damla verdi.. ayrica ilik suyla sIK SIK pamsuman yapmasini soyledi.. simdi masallah biraz daha iyi

ya benim bebeğim5ayını doldurdu bizde de aynı sorun var.masaj yapıyorum anne sütü de yaptım damla da kullandık.daha gecmedi.gecer mi ki yaa?tek sorunumuz bu.yarın yine dr a götürcem.ama cocuğumun gözü gecmiyo:(

arkadaşlar oğlum 23 günlük.2 haftadan beri sağ gözü çapaklanıyo.damla ve merhem kullanıyorum bugün 2. gün çapak arttı.acaba iltihabı atıp geçecek mi yoksa damla işe yaramıyo mu?bilen var mı?neden çapak arttı ?rabbim dermansız dert vermesin ama bu da çok zormuş :((

kuzenimin çocugunda vardı aynı durm masaj yap gecer dediler asla aynııs tekraladı çok ilginçtir yaşlı bir teyze kulagını deldirin hemen gecer demiş bunlarda yapmışlar ve iyleşmiş tuhaf ama gerçek..

benim bebeğim 35 günlük bu sabah kalktığımda sol gözü alt ve üst olmak üzere şişmiş ve kızarmıştı ama çapaklanma yok nedendir acaba Ayrıca anne sütü sıkmaya çalıştım ama bilmem oldu mu bi değişiklik yok bakalım nedenini bilen tecrübeli anneler var mı acaba.

Back