How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Çocuk Hastalıkları bebeğinin göbeği böyle dışa çıkık olan varmı

• Konu Sahibi Konu Sahibi doru
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

doru

Bayboram minik meleğim
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2008
482
1
96
48
Balıkesir
img0278vx8.jpg

bebeğe bir rahatsızlığı yok ama, kontrolüne daha var kafama takıldı, sadece benim bebeğiminki mi böyle merak ettim

canım benim bebeğimdede vardı azaldı zamanla göbek fıtığı dedi dr ama bi yaşına kadar 100de 99 geçer demişti benim 3,5 aylık bebeğim suan baya içine gömüldü sen sıkma canını

Benim oğlumda da vardı. Doktorumuz %99 geçr dedi. Karın kasları geliştikçe içine girdi. 3. aydı bir sabah kalktım içindeydi.

sağolun arkadaşlar ya teşekkür butonu yok o yüzden yazarak teşekkür edeyim dedim, benim içime sinmedi gene yarın doktordan randevu aldım, farklı bir şey söylerse burayada yazarım

aynı şeyi bana da dedi doktor küçük madeni parayı mesela 25ykr yuvarlak yara bandıyla (hani iğneden sonra yapıştırılan) bebeğin göbeğine yapıştırıyordum şu an 5 aylık göbeği normale döndü.

benim oğluşlarımda da var birininki daha büyük onu dr. en fazla bir sene içinde geçer dedi.. şimdilik o çıkıntı biraz küçüldü ama daha var....bebeğin gazı ıkınması azaldıkça ve bebek büyüdükçe kendiliğinden geçermiş... banada annem ve arkadaşım para bağla dedi ama dr. bişey demeyince güvenip uygulamadım ne yalan söyleyim...

Bütün gün doktorlar arası gelip gittim bugün, önce çocuk doktoruna götürdüm, bebeğimin göbeğinin fıtık olduğunu ancak kendisinin birşey diyemeyeceğini bir çocuk cerrahının görmesi gerektiğini ve ilde sadece 3 tane çocuk cerrahı olduğunu söyledi, oradan çıkıp doğum yaptığım hastanenin çocuk cerrahına götürdük, o da fıtık olduğunu doğruladı , bu durumun 2-3 yaşına kadar sürebileceğini, altı ayda bir kontrole götürmem gerektiğini, bebekte fazlaca huzursuzluk, sarı renkli kusma ve göbeğinde kızarma olursa bağırsak düğümlenmesi olabileceğini ve acil ameliyat gerekeceğini söyledi, yani bundan sonra sürekli kontrol etmem gerekiyormuş, bunca şeyin üstüne tek güzel haberse oğlum 1 ayında sadece 600 gr almış ve 3800 olmuştu, şimdi 20 günde 1200 gr almış ve 5 kilo olmuş

Bu arada para bağlama olayını sordum doktora, sakın öyle birşey yapma bu bağırsak düğümlenmesi riskini arttırıyor dedi

img0278vx8.jpg

bebeğe bir rahatsızlığı yok ama, kontrolüne daha var kafama takıldı, sadece benim bebeğiminki mi böyle merak ettim

bebeğim 52 günlük göbeği dışa çıkık ve akıntı yapıyor doktor iki sefer göbeği yakarak müdahale etti ve kendi oğlunda da olduğunu ve oğlunun 11 yaşında olduğunu söyledi eğer sizin bebeğinizde akıntı yoksa sorun olmaz sanırım

Benim bebeğimdede olmuştu ilk ayında çok ağladığı için göbeği dışarı fırlamıştı dr.göbek fıtığı olduğunu ve 1 yaşına kadar kendiliğinden geçeceğini söyledi,eskiler o çıkan deliğin üzerine bişey koyar sonrada sıkıca sararlarmış içeri girsin diye ben bi süre kuşakla sardım şükürler olsun şimdi içeri girdi düzelir canım inş.merak etme geçmiş olsun..

canım gecmiş olsun....
benim oğlumun göbeği düşene kadar yıkamadık....
sonra göbeği düşünce her yıkamada annem göbeğini baş parmagıyla fazla bastırmadan cevirdi....
yani bas parmagını göbeği üzerine koyup 3 kere daire seklinde cevirdi ki içeri girsin diye....
su şükür eski adet bile olsa düzeldi....

bnm kızımdada vardı.bir aylık kontrolünde göbek fıtığı dedi doktor. sakın para filan koyayım deme dedi. hiçbişeyle bastırma kendiliğinden geçer dedi. şuan kızım 3 aylık ve göbeği içine girdi. göbek fıtığı bebek için bi zararı olmayan sadece görünüşü nedeniyle anne babayı rahatsız eden bir durummuş. eğer akıntı yapmıyorsa kendi kendine geçermiş

Back