• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğini sütten kesmek zorunda olan anneler yardımmm!

birazcxixk xuxmit

bebeğim büyüyoooor
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
115
0
96
Antalya
Kızlar bebeğimin doğduğundan beri çektiklerimin anlatmanın tarifi yok ama bana yardımcı olmanız için anlatmaya çalışacağım.. bebeğim ilk doğduğunda emmek istemedi meme ucum yoktu ve bebeğimin de emme refleksi yoktu ağzına alıp öylece tutuyordu memeyi, emmiyordu.. mecburen ilk hafta emzik ve biberon vererek damağının güçlenmesini sağladık bu arada bende süt sağmaya başladım ilk hafta sağarak verdim sonra bebeği ağlata ağlatada olsa memeği aldırdık ama memeği almayı reddediyordu yanına bile yaklaştırınca ağzına bile almadan basıyordu çığlığı ama ben yılmadım her seferinde çığlık çığlığa emdirdim tam ağlamadan emmeğe başlamıştı ki bu sefer de meme uçlarım yara oldu sonra mastit oldum.. ağrılar, acılar ağlayarak emdiriyordum.. dr. göğüslerin çok kötü olmuş bi kaç gün emdirme sağ ver dedi bende öyle yaptım ama sağma makinası göğsümü tam olarak boşaltamadı ve süt kanalım tıkandı.. kısacası bebeğim beş aylık oldu ama o günden beri nerdeyse her gün süt kanalım tıkanıyor göğsüm şişiyor ağrılardan duramıyorum sütüm çok fazla ama tıkanınca süt gelmiyor bebek bi yandan ağlıyor ben bi yandan ağlıyorum bu beş aylık sürede sayısız acillik oldum gitmediğim dr. kalmadı bebeği emdirip sağıyorum yinede tıkanıyorum, bol su iç sütün yağlı ondan dediler bol su içiyorum emdiriyorum, sağıyorum yine tıkanıyorum psikolojik olarak bittim tükendim artık bebeğime bakmak imkansız hale geldi artık sütüm kesilsin diye dua ediyorum ama bir yandan bebeğimi sütten kesme düşüncesi bile vizdanımı sızlattıyor bebeğim artık emmek istiyor ama bu sefer de ben tıkanıyorum lütfen yardım edin bu gidişle sütüm peynirleşip apse yapacak ve cerrahi müdahale gerektirecek göğsümde zaten nohut büyüklüğünde sertlikler var kistler oluştu bi yandan da bunun korkusunu yaşıyorum sıcak su da fayda etmedi çok çaresizim kızlar lütfen yardım edin..! sütümü nasıl azaltabilirim ya da apse yapmadan kesebilirim..

sütü bu hızda gelirken durdurman çok zor, kesme sürecinde de aynı sıkıntıları yaşayacaksın. denemişsindir sanırım ama elektrikli sağma makinesi kullansan belki o göğsünü tam olarak boşaltabilir (bütün göğüs pompaları aynı performansı göstermiyor ben manuel pompa kullanmıştım eski su tulunbalarının mantığıyla yapılmış olanlardandı), yara olmasını engellemek için de silikon göğüs kalkanı kullanabilirsin hem bebeğin de rahatlıkla emer ondan. yok illaki keseceksen sütü azaltan ilaçlar olduğunu duymuştum doktoruna bir sor istersen onları. allah kolaylık versin işin çok zor görünüyor. sütün yağlı olması yüzünden tıkanabileceğini sanmıyorum öyleyse bile su içerek yağ oranının azalacağını sanmıyorum. düşük kalorili bir diyet uygulasan nasıl olur acaba. bebeğin çok küçük senin sütüne çok ihtiyacı var umarım sorunun çözülür

sütü bu hızda gelirken durdurman çok zor, kesme sürecinde de aynı sıkıntıları yaşayacaksın. denemişsindir sanırım ama elektrikli sağma makinesi kullansan belki o göğsünü tam olarak boşaltabilir (bütün göğüs pompaları aynı performansı göstermiyor ben manuel pompa kullanmıştım eski su tulunbalarının mantığıyla yapılmış olanlardandı), yara olmasını engellemek için de silikon göğüs kalkanı kullanabilirsin hem bebeğin de rahatlıkla emer ondan. yok illaki keseceksen sütü azaltan ilaçlar olduğunu duymuştum doktoruna bir sor istersen onları. allah kolaylık versin işin çok zor görünüyor. sütün yağlı olması yüzünden tıkanabileceğini sanmıyorum öyleyse bile su içerek yağ oranının azalacağını sanmıyorum. düşük kalorili bir diyet uygulasan nasıl olur acaba. bebeğin çok küçük senin sütüne çok ihtiyacı var umarım sorunun çözülür

canım elektrikli pompa ile sağıyorum, sağarken tıkandığım bile oluyor o yüzden çok sinir krizleri geçirdim elektrikli pompa ile sağarken göğsüm tam olarak boşalsın diye göğsümü sağından solundan sıkıyorum bi de ona rağmen bunları yaşıyorum şaka gibi yani.. meme uclarım eskisinden daha iyi artık yara olmuyor bebim bütün sıkıntım süt kanallarımın tıkanması en son gittiğimde dr. dan ilaç istedim, "tavsiye etmiyorum veremem "dedi süt kanallarının şeklini bozduğunu söyledi dr. bilemiyorum ya çok çaresizim en son buraya yazmaya karar verdim dr. normal emdirmeden kesmekten yana ama zaten göğüslerimde ki sertlikler apse olmak üzere buna rağmen nasıl kesebilirim ki emzirmeden kesmeyi bilemiyorum ..bi de düşük kalorili diyeti deneyim canım..ilgilenip okuduğun için çok sağol..

Bebeğiniz kaç aylık..

Sütten kesmek yerine emzirseniz de süt kanalları hiç tıkanmasa..? Meme ucu kullanabilirsiniz ve kesinlikle krem olarak da LANOISE..
Bende çok sıkıntı çektim öyle ki taş gibi oluyordu emdiğinde de sanki sırtımdan geliyordu ağrı yapıyordu..Meme ucu kullandım 1 hafta ve bol krem sonunda toparladım şükürler olsun..

Bebeğiniz kaç aylık..

Sütten kesmek yerine emzirseniz de süt kanalları hiç tıkanmasa..? Meme ucu kullanabilirsiniz ve kesinlikle krem olarak da LANOISE..
Bende çok sıkıntı çektim öyle ki taş gibi oluyordu emdiğinde de sanki sırtımdan geliyordu ağrı yapıyordu..Meme ucu kullandım 1 hafta ve bol krem sonunda toparladım şükürler olsun..

canım yazım çok uzundu okuyamadın galiba yazımda bebeğimin daha çok küçük olduğunu 5 aylık olduğunu belirtmiştim..bir anne olarak kimsenin durduk yere hiç bir sorun yokken bebeğini sütten kesmesi veye kesmek istemesini bende anlayamam anlayışla karşılamak bile o küçücük bebeğe haksızlık olur.. ben bebeğimi ilk doğduğu bir hafta hariç (ilk bir hafta memeyi reddetti) bugüne kadar, hala, çektiğim acılara rağmen emziriyorum..emzirirken süt kanallarım tıkanıyor tıkanmasın diye her emzirme sonrası fazla olan sütü sağarak çıkartmaya çalışıyorum yine de göğüslerim şişiyor..herşeyi denedim en son siz bilgili annelerden yardım istiyorum benim bilmediğim bir şey varsa onu da sizden öğrenmek istiyorum süttüm çok fazla belki de ondan tıkanıyorum çok ağrı çekiyorum bebeğime bakmak imkansız hale geldi onu kaldırıp kucağımda bile tutamıyorum ..inşallah bende toparlanır bebeğimi emzirmeye devam edebilirim..

ahh canim senin isin zormus allah kolaylik versin eger tamaman sutten kesmek ve hic emzirmek istemiyorsan 1 demet taze naneyi gece yatarken sudyeninin icine tep yat sabaha sutun cekilmis olacak bunu kekik biberiye ilede yapabilirsin bol bol adacayi icmekte sutu kismen azaltiyor eger azaltmak istersen dene istersen ben 2 bebe emzirdim 2 yasina kadar 3.de emzirmeye devam ediyorum sutten kesmek isdediginde nane baglardim göyüslerime

Merhaba aynı şeyleri yaşadım uzun yıllar olmuş ama belki görürsünüz emzirmeyi bırakınca düzeldi mi 17 aylık bebeğim var ne denesem olmadı sürekli tıkanıyor göğsüm

Back