Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Bebeğimin daha 15 günlükken gaz sancıları başladı,uykuları bölünmeye başlamıştı.Kaç doktora götürdüysem hep kolik denildi.sabahlara kadar ağladıgı oldu, bu dönemde önce ayakta son 2 aydırda çarşafta sallayarak uyumaya alıştı.Yoruyorum,kendi kendine uyumasını bekliyorum ama hiç uyumaya niyeti olmuyor,kucakta gezdirilmek istiyor ama uykusu oldugu içinde iyice huzursuzlanıyor ve durmuyor mecburen uyutmak zorunda kalıyoruz.Tavana salıncak yaptık ama çarşafla salıncağın farkını bile biliyor.Salıncakta ağlıyor,çarşafa alıyoruz hemn uyuyor.
Bebeği böyle olan varmıydı, eger varsa nasıl kendi kendine uyumaya alıştırdınız,Yardım bekliyorum.
oğluma kardeş geliyor..
Kayıtlı Üye
senin gibiyim ama diğer sorunu cvplayamayacağım çünkü başka türlü uyumaya alıştıramadım, 14.5 aylık
canım sana olan olmuş sanırım :))) bebişin alışmış öle uyumaya. malesef bebekleri biz alıştırıyoruz herşeye.yeni doğmuş bebek çarşafta uyumayı nerden bilsin.ama biz çaresizlikten bütün bildiğimiz yolları deniyoruz ve o da hoşuna giden bitanesinde takılı kalıyo.(çok akıllılar çünkü) bence senin yapacağın tek şey sabırlı olup bir daha çarşafta sallamamak.nasıl uyumasını istiyorsan onu yap.ama sabırlı ol çünkü çok ağlayacaktır.sen pes etme.tek çözümün bu.onlar istediklerini alana kadar pes etmiyolar çünkü.ağlamasının başka sebebi yoksa yani sadece çarşafta uyumak istiyorsa bırak ağlasın.hergün ağlama süresi kısalacaktır.
Ben de oğlumu ayağımda sallamaya alıştırmıştım.sonra oğlum 7-8 aylıkken bende bel fıtığı çıktı ve sallayamayacağımı anladım.iyice uykusu gelince yatağına bırakıyordum(park yatak tabi çıkamıyordu içinden)tabi başlıyordu ağlamaya.feryat figan.herkes acıyordu alalım falan diyordu.ama ben izin vermedim ve gerçekten de her geçen gün ağlama süreleri kısaldı.şimdi 16 aylık oldu ve o zamandır kendisi uyuyo.hatta hadi eeee yapalım diyorum gidip yatağının başında dikilip beni bekliyo :)))) tabi senin bebeğin daha küçük kendisi uyuması zor ama biraz zorlansan da istediğin yöntemi sürekli yap ama asla bidaha çarşafa koyma yoksa sil baştan başa dönüyolar.bence bi dene.tabi anne olarak ağlamalarına katlanmak yürek istiyo ama zorda kalınca inanki alışıyolar.
ben de kolik sebebiyle ritmik hareket oluşturup sancıyı azaltabilmek amacıyla sallanmaya alıştırdım. benim endişem, sağlık açısından sakıncası olur mu diyeydi? doktoruma sordum, önemli olmadığını söyledi. Sabiha Keskin Paktuna' nın kitaplarında da söz edildiği üzere, bebekleri ağlatmak, gğven duygusunu zedeler. benzeri yöntemler işe yarasa da bebeğin kişiliği üzerinde etki bırakabilir. kolay gelsin.
Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Canım çarşaf olayı kötü olmuş gerçekten. Ama arkadaşında dediği gibi bir an önce kurtul çarşaftan. Bebeğin en fazla 1 hafta içinde yeni düzene alışır merak etme. hem daha çok küçük. Sen sabırlı ve kararlı ol. Feryat figan morarana kadar tabiki ağlatamazsın bebeğini ama kararlı olman senin ve bebeğinin geleceği açısından çok önemli.
Benim kayınvalidemde bi ara ayakta sallamaya alıştırmıştı ve ben evde yalnız olduğum için bıraktırdım. Ama ayakta sallayabilirm diyosan nefes alabileceği şekilde yüzünü pamuklu bi bezle kapat ve ellerini sıkıca tutarak salla. Bu arada ninni de söyle. Sonra kucağında yüzünü kapatarak evin içinde dolaşıp uyutmayı deneyebilirsin. Ve en son beşiğine koyup hafif hafif sallayarak uyuyabilir. Ben bunların hepsini sırasıyla yaptım. Şimdi kızım 13.ayın içinde kendi uyuyor maşallah
snn yine uyurkenmiş hayatım ::::::::) ben sürekli elimde kucagımda gezdiriorum ayagımda sallaayamıorum bile durmuo hiç
Sallamaya alıştırırsanız öööyle gider. Benim kızımda çok gazlıydı. 15 günlüklten beri kucakta salla, ana kucağında salla, ayakta salla, beşikte salla her yolu denedik. Kızım 3 yaşına geldiğinde halen ayağında salla diye bağırıp ağlıyordu. Sallamadan uyumuyordu. Bir de ağırlaşmıştı tabii ki bacaklarım iflas ediyordu artık
Oğlum ise şimdi 4 aylık gece beşiğine yatırıyorum ama uyandığında sallamıyorum. Uyanması açlıktan değilse tekrar dalıyor. Aksine beşiği sallarsam uykusu açılıyor uyumuyor. Ama gündüz hep sallama istiyor namussuz:))
5 aylık oldu..15 günden sonra gaz sancısından dolayı birkaç kez battaniyeyle sallamıştık..gidiş o gidiş..ayağımda sallamaya alıştırayım diyorum kendini parçalıyor ağlamaktan..mecbur eve salıncak kurduk..şuan ailemin yanında tatildeyim..sallamaya başedemedik,babam gitti salıncak yaptırdı..sanırım her gittiğimiz yerde bir salıncağımız olacak..çingene salıncağı yaptırırsanız rahat edersiniz,yani çarşaftaki gibi sallanıcak yine..ayağıma yatırdığım anda yırtınmaya başlıyor..salıncaktan başka çarem yok..her tarafım tutuk ağrıdan..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Bizimde sanrım her gittigimiz yerde salıncagımız oluyor, annemde tavandan salıncak kurduk,kaynanamların evi müstakil gidecegimiz zaman telefon ediyoruz biz gidene kadar salıncak hazır oluyor.Ama minik cadım artık bu salıncaklarada bağışıklık kazandı istemiyor.Az önce tavan salıncağına koydum tabii ilk feryat figan etti ama en sonunda yoruldu sanırım uykuya dalmaya başladı ama cadıya işte iyice dalana kadar gözünü açıp hala aynı yerde olup olmadığını benim başında durup durmadığımı kontrol ediyo.Sanırım en iyisi aglayacako lsada bırakıp yatagında uyumasına alışması nasıl olsa her şekilde ağlıyor.
Alış veriş merkezlerinde başka bebekleri görüyorum arabalarında ne güzel uyuyorlar bizde arabayı çanta taşımak için kullanıyoruz :))) Nasıl özeniyorum imreniyorum.Bi komşumuz var bebeği bende 15gün büyük öglen uyanırlar,bütün evinin işlerini rahatçayapar ben hala tuvalete bile gidemiyorum.
Her gezmeden sonra arabaya biniyoruz,arabada da kucak istiyor,misafirlik gezmek bize işkence gibi geliyor, her defasında kesinlikle bir daha dışarı çıkmak yok diyorum ama 5 aydır inanınki çok bunaldım artık,depresyona girmenin eşigindeyim de bu günler geçecek diye kendimi teselli ediyorum.
İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
Merhaba gaz sancısı olan bebekler genelde sallanarak büyüyor.
Görümcemin oğluda çok gazlıydı hala sallanır.
Onlar 1 yaşına kadar bebek hamağıyla idare ettiler ama,isterseniz bir araştırın.
güneş doğuyor....
Kayıtlı Üye
oğlum 5 aylık.gündüzleri salonun ortasına bi yorgan seriyorum onun üstünde bi oyana bi buyana dönüyo yoruluncada kendi kendine ninni söyleyip yüzüstü yatıyo.bazen ayağımda sallamak zorunda kalıyorum, bazen de kucağımda ninni söyleyerek uyutuyorum.akşam yatak odasına gidince ışığı açmıyorum karanlığı görünce uyku vaktinin geldiğini anlıyor. yastıga yüzüstü yatırıp sırtını sıvazlıyorum uyuyo sonra sırtüstü çeviriyorum. birkaç gün aynı şekilde yatırınca hemen hafızaya alıyo bizimki. iki gün sallasam üçüncü günde sallayım istiyo.
gülsan a kesinlikle katılıyorum.her yaptığımızı hafızaya alıyorlar. bebek arabasında gezdirmede bende biraz sorun yaşadım.ama olay yine aynı.arabada ağlıyo kucak istiyo.bir kere aldınmı tekrar imkansız oturmuyo geriye.bende artık kucak istediği zaman başka şeylerle oyalamaya çalışıyorum.eline yiyecek bişeyler veriyorum veya oyuncağını tutuşturuyorum.önemli olan kararlı olmak.gerçekten kucağa alınmayacağını anladığında bırakıyo.bi yazı okudum paylaşmak istiyorum sizinle.bence mutlaka okuyun.
ocuk diktatrler devri - Hrriyet
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Merhaba gaz sancısı olan bebekler genelde sallanarak büyüyor.
Görümcemin oğluda çok gazlıydı hala sallanır.
Onlar 1 yaşına kadar bebek hamağıyla idare ettiler ama,isterseniz bir araştırın.
Hamak aldık,denedik sadece ilk geldigi gün bir kere uyudu sonra ona yatırdıgımız anda aglamaya başladı.Tavan salıncagı bile fayda etmiyor.
Yurdum insanları diye komik resimler varya tam onlara konu olacak şekildeyiz, açık otoparkta,alış veriş merkezinde çarşafla bebek sallayan insanlar görürseniz işte onlar biziz :))))
Hamak aldık,denedik sadece ilk geldigi gün bir kere uyudu sonra ona yatırdıgımız anda aglamaya başladı.Tavan salıncagı bile fayda etmiyor.
Yurdum insanları diye komik resimler varya tam onlara konu olacak şekildeyiz, açık otoparkta,alış veriş merkezinde çarşafla bebek sallayan insanlar görürseniz işte onlar biziz :))))
bende almayı düşünüyordum.korktum şimdi almasammı .bizimkinide çarşafta sallıyoruz bide salıncağı var .geçenlerde dışarı çıktığımızda o kadar çok ağladıki çarşafta sallamak zorunda kaldık. halimiz çok komikti.:)
benim bal böceğimde 5 aylık ve çarşafta sallanarak uyuyordu son bir haftada yeni bi yöntem buldum çarşafta sallıyoruz tam uykuya daldığı sırada dizimde uyutuyorum farkına varıyor uyanıyor ama gözlerinin üzerine çarşafı örtüyorum ve başına sağına yatırıyorum böyle yaparak alıştırdım artık beşiğinde yatıyor dizimdede uyuyor bide sen dene belki olur (ama denediğinden eminim) şimdiden kolay gelsin:)
ALLAH kolaylık versin .ben bir arkadaşımda bir ürün görmüştüm çok hoşuma gitmişti.aynı çarşafta sallanma hissi veriyor.ismi pasha hamak .hamak tarzı salıncak 6 yaşa kadar kullanabiliyormuş.internette tanıtımları da var.bir araştır istersen
ilk nasıl alıştırırsan çock öyle gidiyo benim minnoşumu yatağına koyuyorum kendi kendine uyuyyo maşallah arkadaşların söylediği gibi yatağına koy biraz ağlıycak ama sonra alışacaktır.
benim kızda ayakta sallanmaya alışmıştı sonra onu bıraktı anakucağında sallanıp uyumaya başladı çok şükür hemen hemen 9-10 aydır kendi yatağına yatırıyoruz uyuyo ölece ama arada mızmızlandığı oluyor ama 2-3 dk da ağlamasına göz yumarak alıştırdım artık öle accık şarkı sölüyorum bazen masal anlatıyorum sonunda uyumaya ikna oluyor ahh bide emziği bıraktırabilsem sadece uyurken alıyordu ama 1 aydır gündüzde istemeye başladı nedensee
Uyku alışkanlığı 4. aydan sonra kazanılıyormuş bundan önce ağlatma çalışmaları bir işe yaramıyormuş ve anneye güvensizlik duygusu olurmuş o yüzden doktorum bana 4. ayı bekle dedi ve bir kitap önerdi sağlıklı uyku alışkanlıkları mutlu çocuklar balina yayınlarının belki işinize yarar
biraz kararlılık ve bolca sabır oğlum 2 yaşına gircek hep salladık ayağımızda son 1 aydır yatağına yatıp sırtını sıvazlıyıp uyutuyorum bunu yapmadan önce bir hafta öğlen ve akşam aynı saatte uyuttum sonra çok uykusu geldiği için iki defa sallamadan uyutunca alıştı tabi uykusuz uyumak istiyo salla demek istiyo ama ben aldırmadım şimdi sallanarak uyuduğundan daha çabuk uyuyo keyif yapamıyo.çok sabır gerekli biz nasıl alıştırırsak öyle gidiyor herkese bolsabır