bebeğini saç kurutma makinesi veya titreşimle uyutan varmı ?????

Yektayla88

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2008
176
33
298
37
1,5 aylık oğlum var gündüzleri sakin sakin uyuyor gece 10dan sonra sürekli ağlıyor rezene çayı falan işe yaramadı gazınıda çıkarıyor ama susmuyor çareyi saç kurutma makinası ve titreşimli müzik kutusunda buldum bu sesleri duyunca uyuyor,ne yapacağımı şaşırdım elektirik faturası çok gelicek diye saç kurutmasının sesini telefonuma kaydettim ordan açıyorum telefonu yanına koymakta istemiyorum.yardım edin lütfen neyapsam uyuturum başkatürlü bu yöntem alışkanlık yaparmı ilerde ?

Eger gaz sorunu yoksa gunun stresini atmak için agliyor olabilir..
Aksam yarim saat oyun oynasaniz (yorulmasi için) sonra banyo yaptirsaniz (eviniz sicak ise, rahatlamasi için..), sonra da ninni dinletseniz...

Biz kucagimizda gezdirirdik, esim sarki bestelemisti kizim için, bebegim sarkisini dinleye dinleye uyurdu, iyice dalmasini bekler yatirirdik.. Tabi benim kizim aglamazdi ama çok uykusuz olmasina ragmen Adile Nasit gibi kocaman açardi gozlerini hep yatarsam biseyler kaçiricam der gibi bakardi (hala oyle ya)
Tabi bazen uyutamadigimiz oluyordu, gece 3 te arabayla gezdiriyorduk, uyurdu eve gelince hemen gozlerini açardi..

Son düzenleme:
Ah o saç kurutma seansları :)))
Benim kızım iki aylık ve 1 ay kadar öyle uyuttuk , fakat faturadan ziyade yaydığı radyasyon sebebi işe 1 haftadır vazgeçmiş durumdayız ve artık gece uykusundan önce ağlamak istediğini farkettik , yukarıda arkadaş da yazmış , günün stresini atıyor son enerjisini harcıyor böylelikle kendisi uykuya dalıyor
2 de 3 de uydurdu şimdi 12 olmadan uyuyor :))) dene derim

ağlamasa sorun yok, bende oyalarım bi şekilde ama ağlıyo biran önce uyusun istiyorum arabada benimkide uyuyor:) tüm bebekler aynı sanırım arabada uyuyor

ne sitresmiş bu hiç çekilmiyoki sesi uve uve kendini parçalıyo sanırsın biyerini sıkıyolar :)

Merhaba arkadaşım. Öncelikle yukarıda arkadaşın da söylediği gibi radyasyon olayı var fön makinasında çünkü en çok radyasyon yayan aletler saç kurutma makinası ve ütüymüş. İkincisi de benim kızım yedi aylık olacak Allah'ın izniyle inşallah ve biz de aylarca gaz sorunumuzdan dolayı titreşimle ve müzikle uyuttuk ve çok şükür hiç öyle alışıp da sıkıntı çıkarma gibi bi durumu olmadı kızımın. Ama ben mesela hala yatılı olarak bir yere gidiyorsam eğer annemlere falan, götürüyorum çantamda, en kötü ihtimalle yatağına koyarım diyorum çok ihtiyaç olursa. Pilleri de şarjlı almıştık o dönemde, bir de pil şarj makinası, iyi oluyor o şekilde. Pil yetişmiyor yoksa. Bir de bence hiç dert etme, üç aylıkdan önce hiç bir şeye alışmaz çocuk diye bir şey okumuştum ben ve gerçekten öyle sanırım, pek alışma olayları olmuyor bebişlerin. Rabb'im kolaylık versin inşallah hepimize...

İkizlerim 18 aylik ve oglumda ilk 2 ay sac gaz sancisi oldu. Erken dogum nedeniyle bir cok kontrollerimiz oldu, fzik dr egzersiz verdi bu cok iyi geldi. Gaz nedeniyle degildi ama oglum cok rahatladi. Birde ultrason uzman ekranda gazi gorunce cok agliyordur bu bebek dedi, evet aci cekiyor onami uzuleyim diyer bebegimde ilgi istiyor onami uzuleyim dedim. Dr bn kndi bebegine kullandigi muzigi hemen telefonuma yolladi Allah razi olsun. Bizde titresim, sac kurutma herseyi kullandik. Dr soyledigine gore anne karnindaki sesi duyunca gerilim bitiyor sanida azaliyor, araba , supurge, sac kurutma, titresim anne karnindaymis hissi veriyor. Gercektende o muzigi duydugunda oglumun yuz ifadesi degisiyordu, kapatinca uyanayirdu. Merak etmeyin aliskankik yapmiyor, 4 ay kullandim, hem muik dinlei hafifde salladim uyudu. Oyun oynatsan cocuk agridan oynayamiyordu. Cok sukur bi sure sonra baska sekillerdede uyudu. Allah yardimciniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…