Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar bebeğim 4 kilo doğdu şuan 2.5 aylık ve 8 kilo oldu.mama ile besleniyor doktorumuz mamayı biraz kıs obez olur diyor ama mümkün deil istiyor bende veriyorum.3 saate bir 120 cc mama veriyorum.sizce bebeğim çok mu kilolu?obez olur diye çok korkuyorum lütfen yardım
(
Mucizenin annesi
Kayıtlı Üye
Valla kızım 5 ay 3 haftalık, 3.360 doğdu... Ve 7.650 gr.. Bence doktorunu dinle... Bizim bi tanıdık var onun bebeği de 3 aylık ve 8300 gr.. Doktor yemesini azaltın yoksa obez olur dedi.. Çok kilo faydalı bişey değil ki? Neden mamayla şişiriyorsun? Yarın çok pişman olursun
tabiki obez olmasını istemiyorum ama mamayı azaltsam sürekli ağlıyor oyalayamıyorum tecrübeli annelerden yardım istiyorum.
tabiki obez olmasını istemiyorum ama mamayı azaltsam sürekli ağlıyor oyalayamıyorum tecrübeli annelerden yardım istiyorum.
canım mutlaka azaltmalısın,aç olduğu için ağladığını sanmıyorum emzik vermeyi denedin mi? emzikle de durmuyorsa su içirmeyi dene,su da içmiyorsan şekersiz komposto dene, o da olmadı bitki çayı dene yani kısaca illa midesine birşeylerin girmesini istiyorsa kilo yapmayacak ama aynı zamanda mide ve bağırsaklarını da yormayacak şeyler vermeyi dene.
Not: bebeğinin ağlama sebebi gaz da olabilir,mamasını 60 - 90 ml hazırlayıp daha fazlasını verme,ağlarsa şarkı veya ninni söyleyerek omzuna dayalı olarak sırtına masaj yap aynı zamanda da hafif hafif dans et. (bazı bebekler mama içerken gaz sancılarını unutuyorlar ancak mamayı kestikten sonra yine sancıdan dolayı ağlamaya başlıyorlar)
bir öğünü bitki çayı içirerek geçirmeyi dene. ve ayrıca 110 ml hazırla mamasını bir iki gün. sonra 100 e düşür ama yine bir iki gün devam et sonra 90 ml düşür zaten. kilo alım hızı yavaşlayacaktır. haftada bir tarttır bebişini. mamalar hızlı kilo aldırıyor malesef.
bende malesef bebeğimi mama ile besledim ama 6. aydan sonra kilo alımları yavaşlıyor banada doktor obez olur demişti ama çok şükür oğlum 1 yaşında 11 buçuk kilo gayet normal kilosu. şuan zaten günde bir kez mama içiyor onun haricinde çorba yemek herşeyi yediriyorum.
ek gıdaya geçinci kilo alım oranları düşüyor merak etme.
bence mamasını biraz daha sulu hazırla. oyalamak için faydalı olabilir.
pamuk şekerlerim....
Kayıtlı Üye
bence de ağlaması açlıktan değildir..muhtemelen gazdan dolayı..az yap mamasını..60 cc falan...arkadaşların dediği gibi su içir bol bol...ıhlamur rezene ver...mide dolarsa mamayı da daha az yer..her mamadan önce mutlaka su içir derim ben..genede sen bilirsin...sağlıcakla büyüsün bütün bebişler inşallah...
Canım ben de sadece mama ıle beslıyorum ne yazık kı... Haftaya 3 aylık oluyoruz.yaklaŞık 2 saatte bır 90 cc ıÇıyor.Çok uyumuŞsa 120 cc ıÇıyor.
benimki 2 aylık oldu 3 satte 1 110 cc veriyorum çok ağlarsa emzik veriyorum