• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğini emziğe alıştıramayan var mı?

alek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2009
52
0
86
Denizli

Valla delirecem,3 ay oldu kullanmadığım emzik çeşidi,batırmadığım tatlı madde kalmadı hala alışmıyor. Çalışan bir anneyim sürekli memede tutamıyorum,ne yapmalıyım? Öneriniz var mı??

Aynı dertten ben de muzdaribim benim de bebeğim 2.5 aylık,2 aydır ben de uğraşıyorum,sürekli emmek istiyorr ve ben çok yoruldum sürekli her sıkıntıda emzirmekten.bugün Nuk'un kauçuk damaklı emziğini denedim,diğerlerine göre daha iyi ağzında tuttu.Bir de emzirdikten sonra hiç ara vermeden emziği vermeye çalış,ama ben de tam anlamıyla başaramadım,neyse sana kolay gelsin

Alışmıyorsa zorlamayın. Bende çok denedim istemedi. Uykusuz geceler ağlama krizleri beterdi ama şimdi ikimizde mutluyuz. birde ezmik bıraktırma derdi olmadı en azından.
Bende çalışan bir anneydim bu arada.

bende yaklaşık iki ay kadar inatla vermedim oğluma emzik, bıraktırması zor olur diye alışmasını istemiyordum.ama hiç rahat vermiyordu bana,kapıdan çıkar çıkmaz ağlamaya başlıyordu. bi gün acaba alıcak mı diye denedim, sanki senelerdir emzik emiyo, daha karşıdan görür görmez kaptı, ondan sonra çok rahat ettim:)) biz aventin emziğini kullanıyoruz, başka bişi denemedim

ilk bir ay aldi emzigi ama simdi ne yaparsam yapayim almiyor alsa ne kadar iyi olurdu onunla susardi oyalanirdi ama malesef tutmuyor hic.

Valla delirecem,3 ay oldu kullanmadığım emzik çeşidi,batırmadığım tatlı madde kalmadı hala alışmıyor. Çalışan bir anneyim sürekli memede tutamıyorum,ne yapmalıyım? Öneriniz var mı??

benim kızımda emzik tutmadı çeşit çeşit denedim doktorum sonunda eski emziklerden alacaksın dedi...chiccco kauçuk emzik aldım ve hemen tuttu...18 aylık hala emiyor :(((((

canım benimde küçük kızım ne yaptıysak almadı emzik. bir yandan iyi ağzının tadını biliyorkaydirigubbakcemile3bir yandan kötü dişleri çıkarken kendini emzikle avutamıycak ama emmemesi iyi ,doyduğunu gösterir üstünde durma bence şanslısın sende:teselli:

benim oğlum da kesinlikle emzik almıyor. doğduğunda şakır şakır emiyodu emzik. 3 ay geçti asla almıyoe. her çeşit emzik aldık kauçuk bile ama almıyor. işin kötüsü benim oğlum biberon da almıyor. bazewn dışarda emzircek yer bulunmuyor. sutumu sağıp alıyorum yanıma ama nafile. kuscak gibi oluyo biberonu sokunca ağzına. ben napıcam yardım edin kıslar..

ben de calısan bır anne olarak bebegımın emzıge alısmasını cok ıstedım
zaten gununden once ve kucukdogan yavrum ılk zamanlar sureklı uyumustu
sonra cıglıkla gaz sancıları ve gogus yaralarım derken kırkı cıkana kadar sureklı elımde agzında tutmak suretıyle emzıgı verdım
ama nedense artık hıc almadı cesıt denedık olmadı
hatta bıberonu bıle tutmuyordu
almıyorsa zorlamanın alemı yok 7 ayı bıttı degıl emzık suyunu bıle bıberondan degıl bardaktan ıcıyor benım kucuk kuzum
emzık emmese bıle sız ıse gıttıkten sonra sıze yaptıgı nazı yapamıyor bakanına merak etmeyın
bıraktıgınız tecrubelı kısıye guvenın

ben de calısan bır anne olarak bebegımın emzıge alısmasını cok ıstedım
zaten gununden once ve kucukdogan yavrum ılk zamanlar sureklı uyumustu
sonra cıglıkla gaz sancıları ve gogus yaralarım derken kırkı cıkana kadar sureklı elımde agzında tutmak suretıyle emzıgı verdım
ama nedense artık hıc almadı cesıt denedık olmadı
hatta bıberonu bıle tutmuyordu
almıyorsa zorlamanın alemı yok 7 ayı bıttı degıl emzık suyunu bıle bıberondan degıl bardaktan ıcıyor benım kucuk kuzum
emzık emmese bıle sız ıse gıttıkten sonra sıze yaptıgı nazı yapamıyor bakanına merak etmeyın
bıraktıgınız tecrubelı kısıye guvenın

minik kalimero kardeş benim oğlum daha naz yapmayı bilmez ki. beni başkalarından ayırt etmiyo sanırım. işimiz gereği bebeğimi bırakıp gitmem gereken zamanlarda biberon almadığı için ne yapmam lazım?

ayyyy dertlerimiz aynı.fisfisfis ilk başlarda emzik vermem çocuğuma falan diyordum ama bazen gerekliymiş.doktorlarda ellerini emmesinden emzik emmesi daha iyi diyorlar.zaten benim oğlanda ne denediysek almadı kauçuk silikon damak kiraz marka marka hiç fayda etmedi ağzında tutuyor sonra bir çekiyor ikincisinde füze gibi fırlatıyor emziği:roflol:

bizde ne yaptıysak alıştıramadık almadığımız emzik kalmadı elini emiyor emziği emmiyor nadiren chicconun kavuçuk emziğini alıyor ama neredeyse saniyelik.nasıl alıştıracağız bilmiyorum bizde 2.5 aylığız çalışan anneler için çok gerekliymiş bende emzik vermem diyordum ama büyük konuşmamak lazımmış

ilk oğlum emziği çok rahat almıştı.ama ikinci alışsın diye pekmeze batırdım.evet alıştı ama pekmezli emziğe alıştı .boş emzik istemiyor atıyor.bizde yanımızda pekmez taşır olduk.bide mersine gitmiştim annemlere ordada hiç durmuyordu 40 ı yeni çıkmıştı.lokum yapıştırıp veriyorduk.emziğe alıştırıyım rahat ediyim derken başıma bela ettim.

aynı dertten müzdarip bir de ben varrım. 4,5 aylık oğlum 1,5 ay önce meme emmeyi bıraktı. emzik zaten emmedi işin kötü tarafı biberon da emmiyor. sırf bu sebepten yeterli beslenemiyor. kaşıkla besliyorum ondan da sıkılıyor. yarım düzine biberon aldım hiç birini istemiyor. çözüm bulamadım.

Benim kızım başta çok sevdi o kadar sevdi ki emmedi aç kaldı
zor unutturdum şimdi vermiyorum artık ihtiyac da kalmadı eline geleni geveliyorr

Back