• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğine vitamin kullanan varmı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Arkadaşlar 19 günlük bir bebeğim var, doktor bana 1 aylık olunca gel demişti ama sanırım kullanması gereken vitaminler varmış K vit, D vit, Demir, Flor gibi.. internetten baktım, ama doktorum böyle bişey hiç söylemedi. en azından d vitaminini herkes kullanıyor mu bu dönemdeki bebeklerine yada kullandınız mı?..
doktoruma gidip sorayımmı. Bana bir defa ilaç kullanımına karşıyım demişti, o yüzdenmi acaba bunlarla ilgili bişey söylemedi, ya ada unuttumu vitamin kullanmamızı söylemeyi?

Son düzenleme:
canım ilk 6 ay anne sütü yeterli vitamini bebeğine sağlıyor..eğer bebeğinde kansızlık ve demir eksikliği varsa dr.lar öneriyor..genelde bebek 3 aylık oldumu veriyolar vitamini ben multitabs devit3 ve kan ilacı kullanıyoruma.s.a.s.

canım herkes başka bi şeklde yönlendiriliyor..dr.ların bi dediğini diğeri yalanlıyor..anne sütü verilmiyorsa bebeğe doğduktan sonra veriliyor canım..sen yinede dr.una danış tatlım..:kahve: resimde ki senmisin

daha doğum yapar yapmaz hastaneden bize pişikler için bir krem, devit-3 vitamin ve benim için bir ağrı kesici verildi
devit-3 mutlaka kullanılmalı denildi, doktorum değil konu hakkında bilgi verenler hemşirelerdi.
biz de 15 günlükken vermeye başladık, öyle söylendi
4. aydan itibaren de devit-3 yerini acd3'e bıraktı
ilk altı 6 ay anne sütü yeterli de d vitamininin en önemli kaynağı güneştir ve çocuklarda kemik gelişimi/büyüme için çok önemlidir
bu yüzden veriliyor zaten

Son düzenleyen: Moderatör:
canım d vitaminini mutlaka vermelisin,hele ki emziriyorsan şart.10 gün sonra başlamıştk biz.Demiri 4.5 ayıktı başladığımızda.K vitamini vermene gerek yok,eksikliği toplumda rastlanılan bir şey değil.Flora da gerek yok,daha çok küçük zaten,kimi diş çıkarma döneminde kullanıyor ama....içme sularnda yeterince var zaten

canım 15. günden itibaren d vitamini kullanılıyor biz multitabs kullanmıştık 4. aydan sonrada kan damlası kullanılıyor hemen her doktor tavsiye ediyor sağlık ocaklarıda bedava veriyor zaten

doktora gittim bana 1. ayda başlatıcaz dedi, ama ben başlatıcam o zaman bu gün, herkesinki 15 günlükken başlatmış..

biz 15 günlükken d vitamini,4 aylıkkende demir damlası kullanmaya başladık ayrıca vitagil de kullanıyoruz...

Biz de D vit kullanıyoruz, doktorumuz 1 yaşına kadar devam dedi bize de.Kemik gelişimi için gerekliymiş.Damlanın prospektüsünde de yazıyor zaten anne sütünde D vitamini hariç tüm vitaminler varmış bu yüzden bu damla gerekli.

Siz damlalrı gaz damlası olsun d vitamini damlası olsun su ile mi karıştırıyorsunuz. Bebeğim daha küçük (25 günlük) nasıl vereyim öyle çay kaşığına damlatıpmı vereyim yoksa, su ilemi karıştırıp mı? ben gaz damlasını bir çay kaşığı suya karıştırıp veriyorum, doğrumu yapıyorum acaba, dvitidemi böyle vereyim, direk vereyim mi?

Bize de hastaneden çıkmadan reçetemize dvit-3 yazdı doktorumuz ve 15 günlükken başlamamız gerktiğini söyledi ama bugün sağlık ocağına gittiğimizde sağlık bakanlığının yeni uygulaması olarak 21 günlükken başlanması gerektiğini söylediler.fakat ben yine de 15 günlükken başlamayı düşünüyorum doktorun dediği gibi. zaten genelde 15 günlükken başlamış sanırım herkes.

canım bize de 15 günlükken şurup vermişti dr
ama iğrençti defne içemedi
biz de 1 aylık kontrolünü bekledik
1. ayında başladık vitamine
ama zaten d vitamini alacak başlasan da sorun olmaz
dr a göre marka değişiyor yanlız
biz acd3 kullanıyoruz, 13 lira civarı
suyla falan da karıştırma direk ver canım

Back