• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğine uyku ilacı yada anestezi yaptırarak mr çektiren var mı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

zencefil16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2012
291
153
103
Bursa
arkadaşlar bebeğimin kuuyruk sokumunda bi çukur var ve mr çekilmesi gerekiyo. doktor anestezi verilmesi gerektiğini söyledi ama anestezi uzmanı solunum durması olursa mr sırasında müdahele edilemeyeceği için pek tavsiye etmedi. mr çeken kişiler ise bebeğe uyku ilacı vererek uyuttuklarını söyledi? siz bebeğinize bu yöntemlerle mr çekitrdiniz mi hiç ve bi sorunla karşılaştınız mı? bu arada bebeğim 10 aylık

ben gecenlerde boyun ıcın mr cektırdım de dr yutkunmayacaksın demıstı bıtene kadar(nerdeyse ımkansız bısey 15 20 dk boyunca )ve kesınlıkle kıpırdamayacaksın ..yanı buyuk ınsan bıle dayanamazken bır bebegı nasıl zapdetmek gerek ?uyku ılacı bana daha masum geldı ılle yapılması gerekıyosa anestezıye gore ama dr daha ıyı bılır tabı..bebegı uyutsanız bıle o sesten yıne uyanacaktır cunku cıdden sıddetlı bır ses gelıyor makıneden..

cnm biz kızım 7 aylıkken çektirdik. damar yolu açıp hafif bir anestezi verdiler. çok hafif kendinden geçti.mr makinesindeyken başında bir anestezist sürekli bekledi, nabzını ölçtü. ama makine cok gürültülü. bu nedenle sürekli kıpırdadı. çekim zor oldu o nedenle. ama kıpırdamasın diye aneztesi miktarını arttırmadılar. bir sınır var. ancak o kadar verebiliyorlar ilacı. uyku ilacı ne kadar uyutur bilemiyorum açıkçası

canım bende bebeğim 6 aylıkken emar çektirdim fakat hiçbirsorunla karşılaşmadım...ama tekrardan beli için emar çekilmesi gerekiyor..bu defa çok korkuyorum neden bilmiyorumm..o yüzden bu zamana kadar emarını çektiremedim bebeğimin..farklı doktorlara götürmeyi düşünüyorum..belki emar gerekmez

anesteziye gerek yok canım... dr ilaç hazırlıyor eczaneden yaptırıyorsun onu bebeğine içiriyosun 10 dk içinde uyuyor...
benim kızım cerebral palsi hastası...senede 5-6 kez bu şekilde uyutup çeşitli testler mr rontgen vb çekiliyor...
hiç sorunla karşılaşmadık ki benim kızımın beyni normal çocuklarınkinden farklı...
o yüzden korkmanıza gerek yok... geçmiş olsun...

bizde cocuk norolojiye gittik gecen hafta bir sürü tettikler verdiler..arama motorlarında sizin yazılarınıza denk geldim,anestesiye gerek yok yazmısınız...ama bizim beyin mr cekilmesi için anestesi vercekler..derken bizizm bebişimiz bugün ateşlendi..mrı ertelettim ccünkü anestesi olmuyo hastayken..o dedğiniz ilaç hakkında bilgi alanbilirmiyim...varsa öle bişey mrda gecikmez ozaman

canım bende bebeğim 6 aylıkken emar çektirdim fakat hiçbirsorunla karşılaşmadım...ama tekrardan beli için emar çekilmesi gerekiyor..bu defa çok korkuyorum neden bilmiyorumm..o yüzden bu zamana kadar emarını çektiremedim bebeğimin..farklı doktorlara götürmeyi düşünüyorum..belki emar gerekmez

size mr niye verilmişti..sonuc aldınız mı

Arkadaşlar cevaplarınız içi teşekkürler. Benim bebeğimin kuyruk sokumunda bi çukur var o yüzden omurilik incelemesi için mr çekilecek. Atarax diye bi ilaç verilecekmiş o uyutmazsa toz bi karışım varmış adını bilmiyorum. Haftaya çektircez sanırım umarım bizde de bi sorun olmaz. Anesteziden vazgeçtim çünkü mr çekenler önermedi ilaç yan etkisiz dediler.

cnm bız atarax ı kulandık bızede ıse yaramadı zaten o uyku ılacı degıl yan etkkısı olarak uyku yapıyor tabı aneztesı hos degıl am agercekten makıne o kadar gurultukı uyanmaması cok zor mecbur aneztesı yapılıyor..

cnm bız atarax ı kulandık bızede ıse yaramadı zaten o uyku ılacı degıl yan etkkısı olarak uyku yapıyor tabı aneztesı hos degıl am agercekten makıne o kadar gurultukı uyanmaması cok zor mecbur aneztesı yapılıyor..

zaten söylediler bazı bebek 2 saatte uyuyo bazısı 3 gün uyumadı diyo.ama atarax işe yaramazsa başka ilaç da veriyolarmış, siz anestezi mi yaptırdınız.bizim anestezi uzmanının biri hiç yanaşmadı anestezi işine o yüzden içime şüphe düştü

Atarax uyutmaz canım sanmıyorum onunla uyuyacağını...
haa çektirmeden 2 gün falan uyutmazsan çocuğu ayrı...:))
MR çekileceği gün geceden kaldır uykusuz götür oraya... sonra dr reçete versin eczaneden ilacı yaptır içir 10 dk içinde uyur...
ilacın bi adı yok çocuğun yaşına ve kilosuna göre dr reçete yazıyor eczaneden yaptırıyorsun...
bizim ayın 6 sında web testimiz var göz için yine uyutacağız kızımı ozaman tam sorayım neler varmış ilacın içinde...
bu arada uyku ilacını da hastayken verme nolur nolmaz... iyileşsin öyle çektir...
geçmiş olsun...

anesteziye gerek yok canım... dr ilaç hazırlıyor eczaneden yaptırıyorsun onu bebeğine içiriyosun 10 dk içinde uyuyor...
benim kızım cerebral palsi hastası...senede 5-6 kez bu şekilde uyutup çeşitli testler mr rontgen vb çekiliyor...
hiç sorunla karşılaşmadık ki benim kızımın beyni normal çocuklarınkinden farklı...
o yüzden korkmanıza gerek yok... geçmiş olsun...

merhaba;geçmiş dönemlere ait forum'larınızı okuyarak buldum sizi benim kızıma da mr ekilecek ve ne anestezi diyorlar ama beni tedirgin ediyor anestezi.kızım şuan düzeltilmiş 27 aylık prematüre uykuda solunumu durabiliyor saniyelik de olsa dr'lar bir sorun yok diyor ama bende biraz tedirginlik var.siz ilaçla uyuttuk diye yazmışsınız siz nerde çektirdiniz?istanbul
damısınız?bu biraz çekim yapılacak yerin orda ki insanların insiyatifiylede alakalı bence.acil bana bir cavap yazarsanız sevinirim.

arkadaşlar bebeğimin kuuyruk sokumunda bi çukur var ve mr çekilmesi gerekiyo. doktor anestezi verilmesi gerektiğini söyledi ama anestezi uzmanı solunum durması olursa mr sırasında müdahele edilemeyeceği için pek tavsiye etmedi. mr çeken kişiler ise bebeğe uyku ilacı vererek uyuttuklarını söyledi? siz bebeğinize bu yöntemlerle mr çekitrdiniz mi hiç ve bi sorunla karşılaştınız mı? bu arada bebeğim 10 aylık
Benim bebeğimin de kuyruk sokumunda çukur vardı. Kalça çıkıklığı için ultrason çektirdiğimizde ultrason ile bakılmıştı...

Back