• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğine tahin pekmez veren var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

elizab@

pımpığın annesi
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
301
4
96
Ankara
dün bi bebek dergisinde bi reklamda gördüm ünlü bi markanın tahin ve pekmezi...bebekler için ne kadar faydalı olduğu yazıyordu...reklam olduğu için güvenemedim size sormak istedim. bebeğim yaklaşık 9 aylık...pekmezi zaten kahvaltılarına katıyorum ( dr tavsiyesi) acaba tahinle karıştırıp yedirebilir miyim? aranızda deneyen var mı?

waaarrr:)ben de kahwaltısına mutlaka katıyorum 1 tatlı kaşığı ama mutlaka onu hiç unutmam!sabah kahwaltıya eşimle ban tahin pekmez yapıyorum.üzüm pekmeziyle tahini karıştırıp yaparım ben.arada ondan da koyuyorum çok da sewiyo.1 tatlı kaşığı werebilirsin yine kahwaltısına ekle.benim de bebeğim 9 buçuk aylık.tahin hakikaten de yararlı.bu arada sana da söyliyeyim saf pekmez de ilk sırayı keçiboynuzu alıyo.tahinle keçiboynuzu pekmezini karıştırarak da werebilirsin.biraz kokusu war ama.az bişey bi dene yerse pekmez olarak onu tercih et.çok faydalı.sağlıcaklaa..

cvp için teşekkürler ilk olarak harnup yani keçi boynuzu pekmezi vermiştim şimdi bitince organik pazardan üzüm pekmezi aldım...değişiklik olsun diye

bende aynı dergiye aboneyim orda görüp doktorumuza sordum.verebilirsin dedi.ben pekmezi zaten her sabah veriyordum kahvaltıda ama tahinede geçtim.çokta sevdi ama bir çay kaşığını aşmayın allerji yapabilir dedi dr.umuz.yarasın bebeciklerimize......:ecrin_bebek:

bende veriyorumhem keçiboynuzu pekmezi hemde tahin..tahine yeni başladım...bebeğim 1 hafta sonra 8 aylık olacak..

ay canım ya maşallah kocaman olmuş bebeğin. tabi ki verebilirsin.adı üstünde tahin pekmez biri üzüm biri susam.saglıklı ve besleyici birşey.gönül rahatlıgıyla verebilirsin.

bende veriyorum dr mutlaka vermemi söyledi. üzüm pekmeziyle karıştırıyorum çokta severek yiyor

benimkide pekmezi sevmiyor..
bende suyuna katıp v eriyorum bir tatlı kaşığı..
bu iyi fikir tahinle karıştırırsam belki yer..doktoruna bir sorayım...

evet miktar nedir??????
bide ne şekilde veriyorsunuz??????
ekmeğe sürsek versek olurmu ?????

kızlar nasıl yerse öyle verin.ilaç değil ki bu bir zararı yok. 1 tatlı kaşıgıyla başlayıp giderek miktarı arttırırsınız.böyle doğal şeyler sayesinde benim oğlum hiç hastalanmadı.ekmeğe sürün kaşıkla verin farketmez.

oğlum 6,5 aylık bende mutlaka kahvaltısına ve elma yada armut püresine mutlaka pekmez katarım ama tahini peklik'e neden oldugu için en az 10 aylık olana kadar vermeyi düşünmüyorum

tahini önerdi bizim doktorumuz. omega 3 varmış içinde. ama yüksek yağ oranı nedeniyle fazla vermeyin dedi.

yalniz tahindeki kalsiyum pekmezdeki demirin etkisini azaltacagi icin ayri ayri verilmeli ve bi yasina kadar cok sekerli olan pekmezin olculu verilmesini tavsiye ederim, cocugun karacigeri kaldirmayabilir..bu arada tahin icinde en cok kalsiyum barindiran gida, bu acidan hepimiz icin cok iyi...

6 aylık kızıma ev yapımı kuşburnu pekmezi versem olur mu acaba?içine şeker katıldığı için tereddut ettim.

dün bi bebek dergisinde bi reklamda gördüm ünlü bi markanın tahin ve pekmezi...bebekler için ne kadar faydalı olduğu yazıyordu...reklam olduğu için güvenemedim size sormak istedim. bebeğim yaklaşık 9 aylık...pekmezi zaten kahvaltılarına katıyorum ( dr tavsiyesi) acaba tahinle karıştırıp yedirebilir miyim? aranızda deneyen var mı?
verebilrsin tabi.
ben 6 çay kaşığı pekmez,3 çay kaşığı tahini karıştırıp veriyorum.oğlum 13.5 aylık bu arada

canım 5 aylık çok erken biz pekmeze bile 7.ayda başladık

Back