Çocuk Hastalıkları bebeğine septum pellisidum agenezisi teşhisi koyulan var mı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ferit

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2019
15
4
1
38
gebeliğim 28.haftasında çekilen mr ve detaylı ultrasonda bebeğime septum pellicidum agenezisi teşhisi koyuldu.yaptığımız araştırmalarda detaylı bilgiye ulaşamadık.doktorlarda bu tarz vakalarla çok az karşılaştıklarını döylüyorlar.böyle bir durum yaşayan ya da yaşamış annelerimiz var mı?çok endişeliyiz.:(

AgeneZi ne demek bilmiyorum ama varyasyon mevcuttur demişlerdi bize de. Doktor doğduktan 6 ay sonra beyin kendini tamamlar dediler oğlum gayet iyi

agenezi o yapının olmamasıymış..bize olumsuz birçok şey sıraladılar..bir sürü anomaliden bahsettiler..gebeliğin sonlandırılması gerektiğini falan söylediler.ama yapamadık.şimdi endişe ile doğumu bekliyoruz..

Ben de şuan 29haftalık hamileyim. Benim bebeğime de septum pellicidum yok dediler. Korpus kallozum da olmayabilir dediler.24haftayken ilk detaylı ultrason yapıldı o zaman söyledi doktor. Sonra riskli gebeliğe yönlendirildim. Orda prof inceledi o da göremedi. Korpus var dedi septum yok dedi.Alınsın ıstermısınız fılan hersey söylendi. Cok üzüldük. Ben tabı istemedim 6aylık kocaman bir canlı vardı icimde. Rabbim büyüktür dedm.amniyosentez fılan istemedim. Herseyıyle kabulümdü. Nolur nolmaz bi doktora daha göstermek istedik şstanbulda pendik medipole gittik gülseren yücesoya. O da septum yok dedi. Psikolojk sprhnlar veya gorme bozuklukları bıcok sey olabılır olmayadabilir dedi. Ender görülürmüş o yuzden pek araştırma yok bu konuda.Takip edilmesi lazm dedi. Mr önerdi 32.haftada. Ama ben girmemeye karar verdm zaten herseyıyle kabulum dıye. Hamılelıgmı daha da kötü geçirmemek için.Son kontrolde gelişiminde bi sorun görülmedi. Hala septum yoktu. Artık gerisi doğumdan sonraya kaldı. Mr dogumdan sonra cekilir. Sizde son durum nedir?

agenezi o yapının olmamasıymış..bize olumsuz birçok şey sıraladılar..bir sürü anomaliden bahsettiler..gebeliğin sonlandırılması gerektiğini falan söylediler.ama yapamadık.şimdi endişe ile doğumu bekliyoruz..
Suan ne durumda bebeğiniz? Umarm cevap yazarsınız? Cok merak ediyorum.

Aynı agenezi mi varmıs peki Septum pellicidum mu yoksa korpus kallozum mu? Yürümesi dısında ek bi sorun olmuş mu? Şuan kaç yaşında acaba cocugu zeka ile alakalı gerilik filan olmus mu? Cok soru sormusum:/

Aynı agenezi mi varmıs peki Septum pellicidum mu yoksa korpus kallozum mu? Yürümesi dısında ek bi sorun olmuş mu? Şuan kaç yaşında acaba cocugu zeka ile alakalı gerilik filan olmus mu? Cok soru sormusum:/
Canım korpus kollozum agenezisiymiş. Yürüyor ama konuşamıyor, ailesi dışındaki kişileri pek tanımıyor. Yaşı büyük ama zeka yaşı çok geride.. annesi çok seviyor çok da sevimli yavru.. ben sordum bile bile neden doğurdun dedim. Ya sağlıklı doğup birsey olsaydı sonradan engelli diye sokağa mı atacaktım dedi.. siz anne şefkati verdikten sonra hersey daha iyi olur insallah

Canım korpus kollozum agenezisiymiş. Yürüyor ama konuşamıyor, ailesi dışındaki kişileri pek tanımıyor. Yaşı büyük ama zeka yaşı çok geride.. annesi çok seviyor çok da sevimli yavru.. ben sordum bile bile neden doğurdun dedim. Ya sağlıklı doğup birsey olsaydı sonradan engelli diye sokağa mı atacaktım dedi.. siz anne şefkati verdikten sonra hersey daha iyi olur insallah
Cok gecmis olsun komsuna. Rabbım sifalar versin sabır versin.bizim sorunumuz septumla alakalı ama bu yapılar birbiri ile bağlantılı yapılar. Nette araştırdıgımda hep birbirleri aynı konuda geçiyor isimleri.o yüzden korpus olup septum olmasa bile içim çok rahat etmiyor. Aklım hep çocugumda. 6ayı rahat geçirdik ama ögrendikten sonra son üç ay rahat geçmeyecek.Allaha sıgındım.Artık doğumdan sonra bakacağız.o zaman belli olacak. Baska caremiz yok. İnsallah saglıklı dogar 🤲🏻 Allah herkesın yardmcısı olsun.

Cok gecmis olsun komsuna. Rabbım sifalar versin sabır versin.bizim sorunumuz septumla alakalı ama bu yapılar birbiri ile bağlantılı yapılar. Nette araştırdıgımda hep birbirleri aynı konuda geçiyor isimleri.o yüzden korpus olup septum olmasa bile içim çok rahat etmiyor. Aklım hep çocugumda. 6ayı rahat geçirdik ama ögrendikten sonra son üç ay rahat geçmeyecek.Allaha sıgındım.Artık doğumdan sonra bakacağız.o zaman belli olacak. Baska caremiz yok. İnsallah saglıklı dogar 🤲🏻 Allah herkesın yardmcısı olsun.
Merhaba,

Nasılsınız bir gelişme var mı bebeğinizde ? Doğum yaptınız muhtemelen. Sağlıklı doğdu bebeğiniz değil mi ? 🙏

Merhaba,

Nasılsınız bir gelişme var mı bebeğinizde ? Doğum yaptınız muhtemelen. Sağlıklı doğdu bebeğiniz değil mi ? 🙏
Merhaba canm. İyiyiz çok şükür sen nasılsın? Bebeğim de iyi rabbime şükürler olsun 🤲🏻 Saglıklı doğdu. Şuan 2aylık. 39haftalıkken yatış verdiler. 2şubatta normal doğum yaptım. 3400g doğdu.Doğumdan sonra ultrasonda bakıldı beynine. Hicbir sorun görünmüyor dediler. Yemesi içmesi kilo alması kas gücü,tepkileri, gözleri herşeyi iyi Allah ıma binlerce şükür. Ne kadar sükretsem az. Derdi olan her anneye rabbim şifa versin. İlerleyen yıllarda birşey çıkar mı onu bilemem ama şuanlık herşey normal görünüyor canım. Gelişiminde sorun yok.

Merhaba canm. İyiyiz çok şükür sen nasılsın? Bebeğim de iyi rabbime şükürler olsun 🤲🏻 Saglıklı doğdu. Şuan 2aylık. 39haftalıkken yatış verdiler. 2şubatta normal doğum yaptım. 3400g doğdu.Doğumdan sonra ultrasonda bakıldı beynine. Hicbir sorun görünmüyor dediler. Yemesi içmesi kilo alması kas gücü,tepkileri, gözleri herşeyi iyi Allah ıma binlerce şükür. Ne kadar sükretsem az. Derdi olan her anneye rabbim şifa versin. İlerleyen yıllarda birşey çıkar mı onu bilemem ama şuanlık herşey normal görünüyor canım. Gelişiminde sorun yok.
Çok şükür 🙏 ne kadar sevindim anlatamam. Sağlıklı mutlu yaşasın minik kuş inşallah 🙏

Back