Çocuk Hastalıkları bebegine kolonoskopi yapılan varmı ?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

nefret

canım oğluşum kucagımda:)
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2007
1.016
4
356
44
merhaba arkadaşlar

oglum yaklaşık uc aydır arada bir kanlı dışkılıyor . süreklide mukuslu kakası
geceleri çok sancısı oluyor
dr doktor gezdık en son ege univ.gastro bol.gittik
kolonoskopi yapılması gerektıgını soyledıler
çok korkuyorum ?
bu konuda deneyımı olan varmı acaba ?

Geçmiş olsun,acaba çölyak olabilirmi? İnşallah güzel sonuçlar alırsınız

tesekku edderım
yok iltihabi bagırsak hastalıgı dendı unıv.de
tedavımız devam edıyor sadece anne sutu alıyo hala bebegım ek gıdalara gecırmedı dr
cok korkmustum kolonoskopıden cok agladım gunlerce ama şukur gectı o gunler
allah herkesın bebegını korusun hastalıklardan
ınsallah kımseyı kolonoskopı yaptırmaya mecbur bırakmasın
buyukler hadı neysede kucucuk bebek olunca uzuluyosun ıster ıstemez

canım geçmiş olsun bu konuda bir fikrim yok egede hangi doktora götürdün belki duymuşsundur çocuk gastro profu var sema aydoğdu oysa ona güven derim problem çözen birhoca bizim doktorumuz o

teşekkur ederım cnm
çiğdem arıkana gitmiştik şimdi kent hastanesine geçti
kararsız kaldık aslında napsak diye
sen nekadar zamandır gıdıyosu ? sizdede aynı sorunlarmı oldu ?

alerjide vucüt histaminler üretir. bu histaminler sindirim sistemini etkilediklerinde bağırsaklarda ilthap yaparlar, bu da bebeklerde kanlı mukuslu kakaya sebep olur. protein içeren herşey alerji yapabilir. sadece emziriyorum diyorsun, senin yediğin protein besinler sütünden bebeğe geçiyordur. alerji olarak en yaygın inek sütü proteini alerjisi olduğundan kolonoskopi yaptırmadan önce bence sen 2-3 hafta süt ürünleri yemeyi kes ve bebeğini gözlemle...
doktor neden hemen kolonoskopi demiş ki? kolonoskopiye gelene kadar bir sürü tahlil yöntemi var, bence sen doktoru da değiştir.
geçmiş olsun...

arkadaşa tamamen katılıyorum..neden kolonoskopi???yani acaba başka şeyler de mi var?sadece mukuslu gayta için kolonoskopi abartı olmuş biraz gibi geldi bana...kolonoskopinin komplikasyonlarından da bahsettiler mi sana acaba???ben bi kaç farklı görüş daha al derim...

Bence de hemen kolonoskopi yaptırmayın. Benim bebeğimde de aynı sorunlar vardı ve inek sütü alerjisi olduğu ortaya çıktı. 2 hafta kadar süt ve süt ürünleri tüketmeyin bakın bakalım bir değişiklik oluyor mu?

teşekkur ederım cnm
çiğdem arıkana gitmiştik şimdi kent hastanesine geçti
kararsız kaldık aslında napsak diye
sen nekadar zamandır gıdıyosu ? sizdede aynı sorunlarmı oldu ?

canım biz 4 5 aydır gidiyoruz bizim teşhisimizi o koydu sadece şikayetleri söyleyerek anladı. oğlumda doğuştan barsak darlığı varmış doğduğundan beri hep kusuyordu her yere götürdük hiç doktor anlamadı bu arada oğlum 14 aylık olmuştu en son sema hanımı söylediler o anında teşhis koydu ameliyat oldu şimdi onun takibindeyiz beslenmesi için gelişimi için ona gidiyoruz yalnız muayene ücreti yüksek 350 tl ama inan o kadar kötü günler yaşadık ki parayı gözün görmüyor birde kadın problemi çözüyor geçmiş olsun

cevap veren herkese cok tesekkurler
kolonoskopı yapmak zorunda kaldık malesef
cunku o donem doktor sen bılırsın cocugunun saglıgı bu ıstersen yaptıma cıddı bısey olursa ben s orumlıuluk almam dıye konustu ve korktum
bır hafta dırendım baska drlara sordum gıttım
benı ıkna etmeye calıstı onlarda
sen uzmana gıtmıssın o kolonoskopı dedıyse bıze nıye gelıosun dedıler yolladılar
bende mecburen aglaya aglaya gıttım
cok zor bı hafta gecırdık
neyse
gercekten bosunaymıs kolonoskopı
sema hanıma gıttım nasmina78 arkadasın tavsıyesıyle
laktoz ıntoleransı varmıs oglumda
ozaman yanı 6. ayımızda ek gıdaya gecseymış vede laktoz sındıımıne yardımcı damlayı kullansaymışız rahatlayacakmışız . ama napalım bunu yaşayacagımız varmış.

benım gıbı şıkayetlerı olanlar kolonoskopı yaptırmadan once daha cok araştırın lutfen

Son düzenleme:

tekrar tesekkur edeım cnm
gittim sema hanıma
yanlız 400 tl aldı muayene ucetı
evet paayı gozun gormuyor cunku gıtmedıgım dr kalmadı nerdeyse ızmırde

tekrar tesekkur edeım cnm
gittim sema hanıma
yanlız 400 tl aldı muayene ucetı
evet paayı gozun gormuyor cunku gıtmedıgım dr kalmadı nerdeyse ızmırde

Evet canım çok fazla alıyor size menümü hazırladı o zaman 50 tl de diyetisyeni için alıyor. Ameliyat sonrası bizden de 400 almıştı menü hazırladığı için. Gerçekten çok para alıyor hemde söylüyor nakit verin diye bu çok tuhafıma gitmişti . Ama sorun önemli olunca gözün görmüyor parayı falan onun teşhisi sayesinde oğlum kurtuldu düşünsene 14 aylık çocuğum 6 buçuk kiloya düşmüştü elimden kayıp gidiyordu hemen yatış verdi yoğun bakıma aldı ameliyet oldu şimdi iyi 18 aylık 10 kilo ama yinede yaşıtlarına göre zayıf kalıyor. Aman sorun çözüldü yabuna şükür. BİZİ ayda bir görmak istiyo bakalım o ne derse yapıyoruz faydasını da görüyoruz çok şükür sizin problem için ne diyor inşallah hallolur sorununuz geçmiş olsun

ben de bebeğimde 24 günlükken kan görmüştüm ve köpüklü ishalle amipli dizanteri teşhidi kondu ve 1 ay boyunca tedavi gördü boşuna yavrum.UZMAN GEÇİCENEN bir sürü doktora gittik.biri de demeedi ki anne sütü alan bebekte amip olmaz diye.neyse bebeğimizin sadakası olsun.bu sırada ben gebelikten dolayı safra kesesi iltahaplanması geçirdim.bir yandan onun sancısını çekerken,artık her şeyi bırakıp istanbula ailemin yanına geldim.burda ameliyat oldum ve bebeğimin kakasındaki kan geçti.uykusu düzene girdi.ameliyat sonrası 1 ay istanbulda kaldık.her şey çok güzelditabi profesöre gitmiştik.o süt ürünlerini kes dedi.ya da K vitamii eksikliği olabilir dedi ve iğne oldu bunun için.ama K vitamini eksikliği olsaymış 4-5 saat içinde kan geçer dedi.geçmedi.ben süt ürünün kestim ama ameliyat sonrası keçi sütü ile beslendim ve ara sıra kek poğaça yedim.ama bir şey olmadı.
evimize döndük.göğsüm iltahaplandığı için antibiyotik kullandım.ve 2 hafta sonra bebeğimin kakasından yine kan geldi.doğumdan hemen sonra da antibiyotik kullanmıştım.şuan hala bebeğimden kan geliyor.
göztepe sskya gittik.bebeğimden yavrumdan 5 tüp kan alındı.kan değerleri biraz düşük çıktı,amip hiç geçirmemiş,k vitamini de normal.inek sütü yumurta sarısı yumurta beyazı negatif.
uzman bir mikrobiyiologla saatlerce günlerce konuştum.teşhisi yalancı membran kolit yani antibiyotiğe bağlı oluşan kanlı ishal.bebeğim 2 gün önce kolonoskopi oldu.ben korkmadım.sonuçta gastrentolog yaptı bu işlemi.fitil sokar gibi yaptılar.içeri girmek istedmedim.sonrasında bir yan etki olmadı hamdolsun.kolonoskopi diyorlarsa yaptırın.korkmayın.parça aldılar biyopsi yaptılar.pataloji sonucumuzu bekliyoruz.bir kitle,kanayan yer görmedik dediler.muhtemelen kullandığım ilaçlar ya da besin alerjisi.bu arada bebeğim 4.5 aylık şuan.

arkadaşlar dün bebeğim mukuslu kan çıkardı sadece.yani kaka yapmadı.çok panik olduk.hemen istanbudla çok saygıdeğer çocuk doktorum prof.özdemir ilterde soluğu aldık.kendi çocuk doktoruma çocuğumu götürmek nasip oldu.biyopsi sonucumuz iyi çıktı.bebeğimizin bağırsağında benim kullandığım antibiyotik ve sonrasında onun amipli dizanteri sonucu gördüğü tedavi sonucunda yara olmuş.yağlı ve tatlı yemem de bu yaranın kapanmasında zorluk yapıyormuş.yani boşuna o tedavileri gördü ve boşuna kolonoskopi oldu.ama olsun sadakası olsun.dediğim gibi İŞİ EHLİNE verip,biraz paraya kıymak gerekiyor.her şey çocuğumuz için.hocam 78 yaşında ama çocukları artık bir görüşte tanıyor.muaynehanede nişantaşında.vizitesi 300tl.annem bizi hala ondan aldığı bilgiler büyütür.ALLAH hepimizin evladına şifa versin,bizlere bağışlasın .tüm hasta kerdeşlerimize yardım etsin.sakın ama sakın amipli dizanteri dendiğinde tedaviye başlamayın.başlamadan iyi bir doktor bulun( anne sütü alan bebekler için diyorum) ve DOKTORUM diye geçinenleri tekrar kınıyorum.yazık...

kızlar aynı sorun bizdede var oğlum 5buçuk aylık kakasından kan geliyor yediğim içtiğimede dikkat ediyorum 2 farklı doktora götürdüm ikiside kolonoskopi dedi.ne yapacağımı şaşırdım.bu anne sütündek maddeye allerji nasıl anlaşılıyo bu arada.bizim drlar hiç bunu demedi

Of ya ben çok kasıldım bu konuyu okurken,inanmazsınız belki titreme tuttu şu anda.bana yapıldı o kolonoskopi denen şey,hayatımdaki en kötü anılardan biri olarak hatırlıycam hep.hele bi de sözkonusu hasta bir bebek olunca daha beter.allah hepinizin yardımcısı olsun.

Bir de bebeğinde bu tür bağırsak problemleri yaşayıp her tür tetkiki yaptırmasına rağmen sebebini bir türlü bulamayan arkadaşlar varsa onlara söylemek istediğim birşey var,tüm bu problemlerin sebebi (eğer yaptırdıysanız) rotavirüs aşısı olabilir,ben çok acı bir şekilde tecrübe ettim,bizim işkencemiz 5ay sürdü,hastane koridorlarında,acillerde,laboratuvar önlerinde sonuç bekleyerek süründük durduk 5ay.doktorlara sorsan hiç yan etkisi yok.

Son düzenleme:
arkadaşlar benim kızımada baryumlu barsak grafisi çekilecek..oda kolonoskopi gibimi oluyor?benim kızımdada aşırı kronik kabızlık var..barsağında darlık olabilirmiş...çocuk cerrahisi çekmek istedi...gastoenteoljiyede götürdük oda önce inek sütü alarjisinden şüphelendi bazen ishal bazende kabızlık olarak kendini gösterebilirmiş..şu an diyetteyiz...neocate mama kullanıyoruz..çok az bi rahatlama oldu gibi ama duphalac şuruptan kaynaklı bence rahatlaması..kandada çıkmadı zaten çoklu gıda alerji testi negatif..alerji uzmanınamı götürsem bide deri testimi yaptırsam kolon grafisinden önce acaba?baryumlu kolon grafisi kesin teşhis için yeterli değilmiş biyopsi alacaklarmış olmazsa madem niye çekiyorsunuz direk biyopsi alın??dimi??bilgisi olanlar bişeyler söyleyebilirmi olmazsa bende izmire sema hanıma götürürüm yeterki kaka yapsın...hep kabız 3 aylıktan berii..

az önce mesajınızı okumandan aynı soruyla ben konu açmıştım şimdi araştırırken sizin mesajınızı okudum. benim bebeğime de ne yazık ki kolonoskopi istendi.. bana ayrıntılı yazabilir misinz bu yöntem nasıl yapılıyor? bebeği uyutuyorlar mı? ardından tedavi süreci ilaçla mı oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…