bebeğine hem anne sütü hem mama verenler

plasebo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
2.318
1
108
Afyon
kızlar bebeğim 23 günlük

sütüm yetmiyor emziriyorum doymuyor o yüzden memeden ayrılmıyor

ayrılmayınca süt birikmesi için zaman geçmiyo dr emzirmelerin arasında 1 saat olsun dedi ama ne mümkün

memeden ayrılınca ağlıyor hiç durmuyor mecburen mama veriyorum

mama 2 saat rahat ettiriyo oğlumu

2 saatede süt birikiyo emiyo doyuyo yine biraz tok duruyo böyle böyle günde 3 kez veriyorum mama

dr a söleyince mama verme deyip çıkıyo işin içinden bnde biliyorum vermemem gerektiğini ama ne yapayım

bnm durumumda olan anneler var mı acaba ?

siz neler yapıyorsunuz sizin dr larınız ne diyor ?

çok zor bi durum :S bende saat başı emziriyorum nerdeyse uyanık olduğunda.uyuduğu zamanlardada 1,5 saat-2 saatte bir emziriyorum.bazen yarım saatte bir emmek istiyo doymuyor şükürler olsun ki sütüm bol yetiyor.humanın emziren anneler için bitkisel çayından içiyorum,bol bol komposto içiyorum..sende sütünü arttırmayı deneyebilirsin.mama için çok erken gerçekten

canım ben varım malesef ki sütüm yetmiyor bebeğime. önce her zaman meme emziriyorum doymazsa mama veriyorum. 33 günlüğüz ve yaklaşık 200-300 ml içiyor mama günde 4-5 biberon veriyorum. humana steel tea içtim, herseyi yaptım ama sütüm artmıyor yapısal sanırım bazen naparsan yap olmayınca olmuyor. şükrediyorum ki bebeğim mamayı reddetmedi aptamil 1 veriyorum ben.

bende aynı durumdayım canım emzirmelerin arasında süre bırakmadığı için göğüslerin dolmasına izin vermiyor bende bu arada mama veriyorum , bu zaman zarfındada öğüslerim dolmuş oluyor , çokmu iştahlı yoksa sütmü yetmiyor anlayamadım, sürekli değil ama günde 1 biberon kadar veriyorum şmdilik geri kalanda sütüm yetiyor.

bnmde içmediğim şey kalmadı ama nedense çoğalmıyo başkasıda bu durumu anlamıyo

bn aptamil pre veriyorum 0-6 ay arası yazıyo üstünde

dr a sordun mu hiç ?

kaç kg şimdi senn bebişin

aynen yaa süt birikmesine izin vermiyo

bnde arada artık tamamen sütün bittiğini düşündüğümde ve oğlum acıkınca veriyorum

kızlar incir kaynatıp için ve humana anne sütü arttıran çay için faydasını göreceksiniz.
ben şimdilik mama kullanmıyorum.

bnmde içmediğim şey kalmadı ama nedense çoğalmıyo başkasıda bu durumu anlamıyo

bn aptamil pre veriyorum 0-6 ay arası yazıyo üstünde

dr a sordun mu hiç ?

kaç kg şimdi senn bebişin

Benim ilk uç gun sutum gelmedi ve ilk günden aptamil 1 önerildi. Bebegim de sevince pre almadık zaten ya pre ya da 1 kullanılıyor ilk altı ayda. Doktorum önce meme sonra mama dedi sonuçta cocuğum açlıktan mahvolur tek sut ile beslersem. Önceleri cok ağlıyor üzülüyordum cok araştırdım mama konusunu yapacak bir sey yok. Şükürler olsun ki mamayı seviyor ya sevmeseydi o zaman ne yapardım, bir de bizimkiler devam sutu olduğu için obez seklinde kilo aldırmazmis.

Canım benim kızım 3070 gr doğdu şimdi 35 günlüğüz. 33 günlük iken 4200 grdı.

yeni doğan bebeğe yani yaklaşık 1 aya kadar bir seferde sadece 20 ml anne sütü verilir,en fazla 30 ml verebilirsin.bebeklerin midesi kendi yumrukları kadardır yani çok küçük daha fazlasını verip şişirmeye gerek yok.fazlasını kusabilir kusmasa bile rahatsız olur.hele mama bebeğe daha ağır ve yağlı gelir.anneler illaki bebeklerin doymadığını düşünüyor.göğüslerim boşalıp pamuk gibi olduğunda bile çocuğa yetecek kadar süt geldiğini düşünüyorum.bebek ne kadar çekerse o kadar çok süt gelir.yani göğüs dolmadan emmesinin zararı yok aksine faydası vardır.
bebekler ihtiyacı olan sütü ilk 5 dakikada emerler bunu da unutmayın.

selam kızlar benım bebğim 8 gun sonra 3. ayını doldurucak ben ılk dogdugu zamandan ıtıbaren mama verdım ılk zamanlar sütüm azdı ama sımdı arttı ınanın memeyı bırakır dıyorlardı benım bebeğim mamayı bıraktı gunde 60ml bıle ıcmıyor memeye düştü hiç korkmayın ılk zamanlar verın cocuk ac kalmasın herkesın bebişine allahım saglık versın

bunu duyduğuma çok sevindim ben de süt sağarak arttırmaya çalışıyorum 2 aylık bebişim inşallah biz de mamayı bırakırız önce inanmak lazım

bendede o sorun var şekerler kızım doymuyo 2 aylık oldu dahada arttırdık sütü doymuyo bide gaz sorunumuz var neler denedim bagır bagır catlıyacak sanıyodum bazen

emme sorununu bende yaşıyorum 2.5 aylık oldu ama çoğunluk mama yıyor nedense memeyı alınca uyuyor yada ağlamaktan almıyor sonunda mama verıyorum hep imrenmışımdır emzirenlere inşallah benımkıde emer sütüm günden güne azalıyor

O kadar tanıdık ki bu okuduklarım. Ama çok şükür o zamanlar geride kaldı. Çocuk doktorumuz beni çocuk gibi azarlayana kadar bebeğimin mamasız doymayacağını sanıyordum. Bana " Mama kutusunu çöpe atacaksın, o mama evdeyken, bebek ağlarken vermezsen zaten anneliğinden şüphe ederim." demişti. 5 gün 0 mama sonra kilo artışına baktı veee bir daha mama vermedik. Şimdilerde işe başlayacağım için az az verebilirim diyorum ama inşallah sağdıklarım yeter.
Kesinlikle kendinize ve doğaya güvenin. köpekler, kediler bile 10 yavrusunu mamasız büyütebiliyorsa ben neden yapamayayım derdim.
Doğru sıvı miktarı da önemli 4-5 lt içmezsem ciddi performans düşüklüğü yaşıyorum.

bende doğduğundan beri mama verenlerdenim...

emzirenlere o kadar çok imreniyorum ki...içim eriyo onları görünce bebeklerinin aşkla annelerini emdiğini görünce...

rabbim inş. sütlerimizin bereketini arttırır...2 yaşına kadar emzirmeyi nasip eder hepimize...

çok korkuyorum emmeyi bırakacak diye..

Bebeğim üç aylık ilk günden beri hem mama hem meme emiyor ilk günlerde özellikle süte gelene kadar mutlaka verin aç kalmasın bebeğiniz

bende ilk günden beri hem mama hem anne sütü veriyorm
eskiden annelerimizin sütü taşarmış mama nedir bilmezlermiş bizlere ne oldu anlamıyrm ya

mrblar öncelikte bende 6 aylık oğlum var ve suan memeyi kabul etmedi doğumdan sonra benim bebeğim meme ucum olmadığı için hiç tutmadı silikomla tuturdum ve o kadar sütüm oluyorduki anlatamam emzirirken 2 dk emmiyor sonrada bırakıyor ağlıyordu ac kalıyordu bende mamaya başladım sonra 3 aylıkken memeyi tamam bıraktı suan artık mama ve ek gıdalarla besleniyor sunu anladım açta olsa kesinliklememeyi verceksin mecburen tutcak yani rezene cayı ve beyaz leplebi sütü artırıyor ve çörek otunu da ezerek yiyin oda mukenbel süt yapıyo

Bana esekten düşen birini getirin cunku esekten dusenin halini esekten dusen anlar ne yaparsam yapayim asla ve asla sutum artmiyo ve gogus yaralarim gecmiyo.20 gunluk kizim var hastanedeyken bile hemsireler mama vermisti acliktan yikti ortaligi.evde de vicdanim sizliyo oyle ac oyle hircin oluyor ki vermesek mama sanarsiniz catlayacak.allahim kimseyi ac koymasin.doktora kalsa emzir sadece diyo.bende hem is yuku istemem kendime hemde maddi kulfet etmem.ama hepsine razi oluyor insan.konu komsudanda mefret ettim herkes emzirmis sanki dunyada bir ben mama veriyorum sanki zehir veriyorum.sinirimden dun gece 5 te bile agladim caresizm iste.yaralara ragmen emziriyorum cigliklarla memeyi cekistirip aglama krizine giriyo kizim.elimle ve pompayla sagiyorum 5 cc anfa cikiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…