Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
:uhm:kızlar ben bebişimin çorbasını günlük yapıyorum.... azcık havuç, kabak, patates, brokoli,pirinç veya irmik.... sebzeleri dönüşümlü koyuyorum... ama ne kadar az da yapsam artıyor ve artanını döküyorum.... arkadaşım artanını dondurucuya koy sonra yedirirsin hem elinin altında hazır bulunur dedi..... ama emin olamadım... ya da dolaba koyup ertesi gün ısıtıp verebilir miyim? 1 kere ısıtınca bişey olmuo die duydum.... siz nasıl yapıyosunuz.....:uhm::uhm::uhm::uhm:
aynı sorun bendede var
öğleyin aynı şekilde bende çorba püresi veriyorum artıyo döküyrum
artık az yapmaya başladım dökülmesin diye ne yapayım
yanılsamalar ülkesi
Kayıtlı Üye
ben akşamdan yaptığım çorbayı ertesi gün öğlen veriyordum başından beri
ama dondurucuya koymuyorum buzdolabına koyuyorum sadece
sadece bir gece beklemiş oluyor bir sakıncası olacağını sanmam
canlarım...Kağan&Kerem
Kayıtlı Üye
ben de ertesi gün ıstıp veriyorum,bir şey olmaz bence.
Bende günlük yapıyorum ve artanını döküyorum. Doktorumuz günlük yapalım demişti.
Bir arkadaş sıcakken kavanoza koyup ağzını kapatınca konserve gibi vitaminlerini ve tadını kaybetmediğini söyledi.Şu anda kızı 2,5 yaşında ve çalıştığı için hafta sonu bütün sebze yemeklerini pişirip bu şekilde dolapta saklıyor ve kızına öyle yediriyormuş.
Bende şaşırdım ne yapacağımı..
bebek kanalında püreyi hazırlayıp dondurcuya atın diyordu.ama ben hiç atmadım.2 gün yediriyorum duruma göre.füsfüs gibi.çalışıyoruz napalım.o kadar vitamin kaybı kadı kızında da olur.
Bende günlük yapıyorum ve artanını döküyorum. Doktorumuz günlük yapalım demişti.
Bir arkadaş sıcakken kavanoza koyup ağzını kapatınca konserve gibi vitaminlerini ve tadını kaybetmediğini söyledi.Şu anda kızı 2,5 yaşında ve çalıştığı için hafta sonu bütün sebze yemeklerini pişirip bu şekilde dolapta saklıyor ve kızına öyle yediriyormuş.
Bende şaşırdım ne yapacağımı..
ya sebze yada her türlü yemeği dolaba koymadan önce mutlaka soğutun derler. mikropların üremesini engellemek için sıcaklığı önermiyorlar???? anlamadım valla???
ben kıymayı pirinci erişteyi ayrı pişiriyorum sebzeleri ayrı.kıymalı kısım artarsa dolaba koyup akşam veriyorum. ama sebze kısmını artırmamaya özen gösteriyorum az yapıyorum ve kıymalı kısımla karıştırarak veriyorum.
bildiğim kadarıyla ıspanağın dolaba konsa bile ısıtılmadan yemnesi gerekiyor. havuç pattates vs de sorun olacağını zannetmem. yeşil yapraklıları siz genede vitamin kaybı için ısıtmayın.yada benmari usulu ısıtarak verin ikinci seferde.
benim arkadaş üç günlük yapıp dondurucuya atıyor:))))
sağolun kızlar öğlen çorba yaptım yemedi cadı... yarın benmari usulü ısıtır veririm yerse yer artık....
Yiğitim bitanem..
Kayıtlı Üye
Canım bir kere ısıtmaktan hiçbir şey olmaz.Bende bazen geceden yapıp ertesi gün öğlen yediriyorum..koyarsın buzdolabına hiçbir şey olmaz..
:uhm:sağolun yaa... eylülde okul açılınca babanne bakcak... ama öyle özel çorba falan yapmaz bizimki ben biliom,yemek sularndan yedirmeye kalkar... bende akşamdan çorbasını yoğurdunu hazırlayıp gönderiyim diom... inş. hazırladıklarımı yedirir tabi:uhm::uhm:
günlük yapilmasi vitaminler bakimindan daha iyi ama 24 saat icinde ayni yemek de yenilebilinir deniyor. yalniz maksimum 2 kere isitarak. . ispanak icin ama kesinlikle saklama dendi bana.
ben sebzeleri ezmeden veya blendardan geçirmeden saklıyorum. sadece aynı gün için ama. öğlen ve akşam öğünlerinde ertesi gün hiç vermedim...
ama kaynatınca sanki besin değerleri zarar görmüyor mu ki? çok da ince elememek lazım.çalışan anneleriz pratik de olmamaız lazım
Tek Bayrak Tek Millet
Kayıtlı Üye
ben de dolapta bir gün saklıyorum , iyice soğuyunca dolaba kaldırıyorum...bir kere ısıtmaktan bişey olmayacağını düşünüyorum . ama bir günden fazla da bekletmiyorum
bende aynı gün yapmaya özen gösteriyorum ama bazen artıyor ,buzdolabında saklıyorum ertesi güne yediriyorum ama daha fazla bırakmıyorum..
sadece sebze çorbası değil bütün yedikleri bu şekilde ,tavuk çorbası,kıymalı tarhana,mercimek hepsi için geçerli..
erdim,serdim :)
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar,ertesi gün vermekte sakınca yok ama içine nane,maydanoz ıspanak gibi yeşil yapraklı sebze koyduysanız olmuyormuş.
Ben de bir kısmını ayırıp onun içine taze yeşilleri ekliyorum,kalanını ertesi gün verebiliyorum böylece..
dilarem teşekkürler yeşillikleri ben de sonra ekliyim, kalanını da dolaba koyarım... dedim ya ne kadar az yapsam da artıyo....
arkadaşlar bi sorum var ya
ben ek gidaya yeni başaldım 5 aylık kızzm
öğlen çorba veriyorum saat 5 gibi yoğurt veriyorum akşama doğruda mhalbbei yapıp veriyorum bu normalmi aynı gün içersinde veriyorum bunları
birde her gün veriyorum bildiğim kadarıyla yoğurt ve çorbanın sakıncası yok ama
muhallebiyi her gün verriyiimmi
sizler nasıl verdiniz yardımcı olurmusunz
İki günlük yaparım yemeklerini hep.
İçinde ıspanak tarzı yeşil sebzeler varsa bir öğünlüktür ikinci öğüne verilmez bilginize.
Sevgiler.
noluyomuş yeşil yapraklılar bekleyince?
vitamini mi ölüyor?
noluyomuş yeşil yapraklılar bekleyince?
vitamini mi ölüyor?
ben bi ıspanağı biliyorum. tekrar ısıtılınca içindeki nitrat açığa çıkıyormuş oda kansorejenmiş.vitaminler azalır ama sorun bekletmekte değil tekrar ısıtıp vermekte sanırım.