• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinden kan alınan anneler burada mı?

herdaimumutlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
1.055
865
123
Hanimlar beni en iyi yine siz anlarsiniz.Kızım 19 aylık salı günü dr. randevumuz var büyük ihtimal kan alinacak ama bu benim korkulu rüyam oldu 2 gündür uyuyamıyorum bütün gün nasil olacak diye kara kara düsünüyorum.Kızım çok nazlı ve istemediği şeyi asla yapmayan bir çocuk kan alinirken naparim ne ederim diyorum en korktugumsa damarin bir kerede bulunamayip defalarca delinmesi.Biliyorum çok büyük hastaliklar var sürekli kan alinan serum takilan bebekler ne yapsin onlarin analari ne yapsin diyorum bunlarida düsünüyorum ama teselli olamiyorum.Sizlerin bu konudaki tecrübeleri neler?kan alinirken ne yapmaliyim hemşirenin tecrübesini sorgulamalimiyim lütfen ama lütfen bilginiz varsa bana cevap yazin herzaman bana destek olan KK kadinları..

Bebeklerde damar bulmak oldukça zor. 30 senelik hemşirelere de zor, yenilere de zor. Üstelik 1.5 yaşındaki çocuk elbette kıyameti kopartacaktır ve insanlar bu işi en kısa ve zararsız bitirmek için çocuğunuzun kolunu bacağını tutacaktır. Yani bir kızılca kıyamet için hazırlıklı olun. Hemşireler çocuğumu ağlattı, travma yaşattı vs diyebiliyor bazı ebeveynler bu gibi durumlarda. Ama bu işi o yaştaki çocuğu sakin ve mutlu tutarak yapmanın yolu yok. Yok ben dayanamam diyorsanız odadan çıkmanız daha iyi olur, ama çocuk için yanında olmanız onun psikolojisi için daha iyi tabii. Yapabileceğiniz şeyler çocuğunuzu olabildikçe sakin tutmaya çalışıp (oyuncak, emzik, müzik, vs şeylerle), hemşirelere yardımcı olmak için çocuğunuzu sabitlemeniz.

Ek: şimdiden söylemek isterim, damara girilip çıkılmış bölgede biraz morarma olması normal. Yani delinen yerin üzeri ve çok yakın etrafı. Çocuğunun elinde, delinen yerin noktası morarmış diye çok beklenmedik bir şeymiş gibi tepki veren ebeveynleri okudum burada, ona nazaran söylüyorum.
Not: bebek hemşiresiyim.

Ozelde dr agittigimizde elinin ustunden alinmisti sıkarak. Epey uzun surmustu. Cocugu sıkarak oynamamasini saglamistik falan ciglik kiyamet..
Devlet cocuk hastanesinde 1 dk bile surmedi. Incecik igne ve serum kablosu gibi bir hortumdan hemen alindi. sevde_ sevde_ adi nedir onun?

Ozelde dr agittigimizde elinin ustunden alinmisti sıkarak. Epey uzun surmustu. Cocugu sıkarak oynamamasini saglamistik falan ciglik kiyamet..
Devlet cocuk hastanesinde 1 dk bile surmedi. Incecik igne ve serum kablosu gibi bir hortumdan hemen alindi. sevde_ sevde_ adi nedir onun?
Kelebek kateterdir. Kan almak için kullanılıyor.

Mümkünse yalnız gitmeyin.
Yalnız gidecekseniz de orda muhakkak yardım ederler.
Bir dakika sadece.
Sonra sarılıp sakinleştireceksiniz.

Benimde çocuğum dan kan alınmıştı. Devlet hastanesinde bebek hemşiresi vardı hiç uğraşmadan bulmuştu. Anneyi babayı odaya almıyorlardı telaş yapıyorlar diye. Bir hemşire tutmuş öbürü almıştı

Allah yardımcın olsun. bir eğitimci olarak yorum yapıyorum sana. Çocuğunu hayattaki bütün zorluklardan korumaya çalışırsan birilerine bağımlı olur ve hep korunmaya ihtiyaç duyar.

Hayat zor, lütfen normal bir olaymış gibi yaşayın bu sureci. Çocukta durup dururken iğne fobisi geliştirmeyin.

Arkadaşım sen bu kadar gerilirsen o çocuk kıyameti koparır. İğne batarken acır, kan alma islemi boyunca başkada acımaz. Benim 12 aylık mız miz herşeye ağlayan oğlun Babasının kucağında kan aldırdı. Hiç ağlamadı. İğne batarken ıh ıh dedi oğlun kadar. Babası anlattı iğne batacak biraz canın acıyacak sonra geçecek diyem bir de şarkı söyledi. Ben dışarıda tırnaklarımı yiyordum baktım gülücükler saçıyor. Benim kucağımda olsaydı kesin kıyamet kopardı.

19 ay aslında tecrübeli hemşire için kolay ama malesef bazıları panik yapıyor.

Sürekli kontrole gittiğim özel hastanedeki hemşire 1 yaşındayken elinin üstünden almak için baya uğraştı. Damarı buldu ama panik yaptığını farkettim. Oğlum ağlarken o da kötü oldu.

Ama 3 hafta önce başka bir eğitim araştırma hastanesine gittim. Hemşire direk koldaki damardan şak diye 3 tüp kanı alıverdi.
Baya teknik geliştirmişler tutmak bana da zor olmadı.

Şöyle söyleyeyim ben hemşireyi önce rahat bırakıyorum ki benim yüzümden de gerilmesin. Bebek tabi ki ağlayacak. Zaten hastane ortamını sevmiyorlar bir de o anda canı yanacak vs.
Ama ayağa kalkınca hepsinin biteceğini biliyorum. Hemen sakinleşiyorlar kendisi burnunu çeke çeke bitti falan diyor :)
Onların iyiliği için yapıyoruz o kadardan birşey olmaz.

Tesekkurler. Cok iyi birseydi cocuk ne oldugunu anlamadan bitmisti bile.. Ama burda yaygin degil. Ozeller de; devamli bilegine bastirarak elinden aliyorlar yavas akiyor vs.

Aynen.
Devlet hastanelerinden pek hazetmesem de bu gibi durumlarda tecrübeleri tartışılmaz.
Ben de çok şaşırmıştım. Sizin bahsettiğinizden farklı yöntemle ama şak diye 3 tüp kanı aldı..

Önemli olan çocuk hemşiresi olması
Ona dikkat et
diğerleri delik deşik ediyor

Bence ebeveynin tutumu çok önemli
Ben iğneden korkmadığım gibi kan alınırken nasıl alıyolar yaa diye gözümü diker bakarım.
Eşim ise kendini sıkmaktan bayılıyor :)
Bakıyorum da Kanı alınırken ortalığı yıkan bebek ve çocukların anne babaları da o sırada ah vah edip dayanamamakla meşgul oluyorlar.
Fobi yaratmak için harika bir yol.

1 ay kadar önce kan aldırdık oglumdan,o da 19 aylık.
Siz sakin olursaniz çocuğunuz da sakin olur. Pozitif enerji çok onemli.
Ben video acıyorum dikkatini dağıtmak için.

Ben 3bucuk yasindaki kizimdan bebekliginden beri dun ilk defa aldirdim 4 tüp , haliyle cok cirpindi ama bisey yik diyerek sakinlestirdim, benim önerim cocugunuzu kandiracak bisey bulundurun yaninizda igneden hemen sonra susabilecegi.

Hanımefendi annesiniz. Anlıyorum ama sizde biz sağlıkçılari anlayın. Bizde ağlatmaya meraklı değiliz ama damar bu bazen ilk seferde bulunamayabiliyor. Yani bile isteye yapılan bir şey değil. Biz günde yüz tane bebeğin damarına bakıyoruz siz bir bebeği izlemeye dayanamiyorsunuz.

Benim 3 günlük bebeğinden kan alınması gerekti. Aslında tecrübeli bir hemşireydi ama damarı bulamadı. Dayanamadım doktorun odasına gittim ona durumu anlattım. Yeni doğan yogun bakımdan bir hemşire cagirdilar. Tek seferde buldu. utanmaSam boynuna sarılıp opecektim o hemşireyi.

Canım daha dün aldırdım hemde 6 tüp :(
Ama gayet yıl geçti, bir seferde aldılar, morarma da olmadı. Çok şükür. Gözünde büyütme, gerekiyorsa olacak. Önemli olan tahlil sonucu iyi çıksın öyle düşün ;)

Back
X