How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Çocuk Hastalıkları Bebeğinde Zatürre başlangıcını yaşayan var mı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Merhaba,
Bebeğinizde yaşadıız mı bu durumu?Ne tür bir tedavi ile üstesinden geldiniz,nelere dikkat ediniz??
Tecrübeli anneler yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba,
Bebeğinizde yaşadıız mı bu durumu?Ne tür bir tedavi ile üstesinden geldiniz,nelere dikkat ediniz??
Tecrübeli anneler yardımcı olabilir misiniz?

kıyamam bitaneme ya telaş etme çok geçmiş olsun
ben şükür yaşamadım ama annemlerin karşı komşusunda bi bebek var 5 aylık sık sık görüşüyoruz annemlere gidince en son gittiğimde ona da zatüre başlangıcı var demişler
iğne vermişler 5 tane antibiyotik..
birde her gün hatta sabah akşam odayı havalandırmalarını............
odayı sürekli nemli tutmalarını
hatta soğuk buhar bakinası kullanabileceklerini çok sıcak veya çok soğuk ortamda bulunmamalarını oda ısısı daima sabit
23-24 arası olması gerektiğini söylemişler bize bunları anlattı bitanem umarım yardımcı ollur bunlar
öpüyorum alyamı hemde kocaman kıyamaz teyzesi o bıcırığaa.s.:nazar::nazar:

Çok sağol canım..
Her doktorun teşhisi farklı demekki.Bizede çok nemlendirmeyin dedi doktorumuz.Buhar makinesinide önermedi,alerjik vakalarda öneriyoruz dedi.Bakalım hayırlısı canım inşallah atlatır ya:(

geçmiş olsun canım benmkide geçen hafta bronşiolit oldu hırıltıs vardı ventolin verdi.nezle yada gripmi oldu ondan sonramı başladı alyanın hastalığı sana tavsiyem eğer nezle yada grip olduysa sakın öküsrüğü bastırmya yada kesmeye çalışma çünkü öküsrük şurupları iltihabı ciğerlere indiriyor bende öle yaptım peditus verdi doktoru nezleyken kullandım ve sonunda bir kaç gün sonra hırıltısı başladı.sende çok dikket et canım

çok teşekkürler canım.
alyanın bu ara diş çıkarmasından dolayı hafif bir nezlesi vardı bende kongest verdim gerizekalı gibi.sonuç:10 gün sonra ortaya çıkan balgamın ciğere inişi ve zatürre başlangıcı:sinifsinif:
zaten attım hepsini doktor söyler söylemez..
ventolin kullanıyoruz bizde sanki biraz daha iyi gibi azcıkda olsa farketti.yalnız yan etkilerini okumuşmuydun sen?
hiperaktiflik ve ellerde titreme yapıyor yan etkilerinde sanki alyada da mevcut gibi geldi bana:(

geçmiş olsun.
ben kızımda yaşadım.
6 aylıktı oda.
doktorum buhar makinasını önermişti benimde.odasını sık sık havalandırmamızı.oda ısısının sabit olmasını.
bir süre eve gidim gelimi bile kesmiştik.
bol sıvı tüketimini arttırın.
sık sık banyo yaptırın.
burnunun açık olmasına rahat nefes almasına özen gösterin.
acil şifalar diliyorum sizede.

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun kızınıza.benimde kızım cuma sabahı öksürükle uyandı 3-4 gün önce 2 gün ateşlenmişti sonra geçince bende düzeldi sanmıştım.meğerse geniz akıntısı varmış.neyseki göğsüne inmeden müdahale edebildik.şu an 2 öksürük şurubu vebir de balgam kesici şurup kullanıyoruz(2 gecedir öksürmekten uyuyamıyor yavrum).öksürük şuruplarının özelliği öksürüğü arttırarak geniz akıntısından kaynaklanan balgamın göğse inmesini engellemek.yani balgam söktürücü.bebeklerde ve çocuklarda balgam çıkarma zor olduğu için yutmadan dolayı iştahsızlık yapabiliyor.yani aslında şuruplar öksürüğü kesmek için tedavi amaçlı kullanılmaz tam tersidir.temelde hastalığı tedavi etmek gerekir.peditusu bizde kullanıyoruz burun akıntısı ve tıkanıklık durumlarında eğer hastalığı hafif değilse tabiki tek başına işe yaramaz .hastalık şekil değiştirir.bebeğinize bol bol sıvı vermenizi(su,ıhlamur,komposto,meyve suları)tavsiye ediyorum.birde burun için kullanılan steril sular var.burun yolunu temiz tutmak ve balgamı uzaklaştırmak için çok faydalı. çocuklar rahat nefes alabiliyorlar.hemde burun yıkandığında mikrop boğaza ve daha aşağılara inemiyor.el yıkamak gibi bir şey yani.tekrar geçmiş olsun bende cuma günü aynı panikle doktora gitmiştim göğsüne indi diye çok şükür rahatladım.umarım sizin kızınızda en kısa zamanda iyileşir.bu arada benimde kızımın adı alya :))))

Back