çok geçmiş olsun kızınıza.benimde kızım cuma sabahı öksürükle uyandı 3-4 gün önce 2 gün ateşlenmişti sonra geçince bende düzeldi sanmıştım.meğerse geniz akıntısı varmış.neyseki göğsüne inmeden müdahale edebildik.şu an 2 öksürük şurubu vebir de balgam kesici şurup kullanıyoruz(2 gecedir öksürmekten uyuyamıyor yavrum).öksürük şuruplarının özelliği öksürüğü arttırarak geniz akıntısından kaynaklanan balgamın göğse inmesini engellemek.yani balgam söktürücü.bebeklerde ve çocuklarda balgam çıkarma zor olduğu için yutmadan dolayı iştahsızlık yapabiliyor.yani aslında şuruplar öksürüğü kesmek için tedavi amaçlı kullanılmaz tam tersidir.temelde hastalığı tedavi etmek gerekir.peditusu bizde kullanıyoruz burun akıntısı ve tıkanıklık durumlarında eğer hastalığı hafif değilse tabiki tek başına işe yaramaz .hastalık şekil değiştirir.bebeğinize bol bol sıvı vermenizi(su,ıhlamur,komposto,meyve suları)tavsiye ediyorum.birde burun için kullanılan steril sular var.burun yolunu temiz tutmak ve balgamı uzaklaştırmak için çok faydalı. çocuklar rahat nefes alabiliyorlar.hemde burun yıkandığında mikrop boğaza ve daha aşağılara inemiyor.el yıkamak gibi bir şey yani.tekrar geçmiş olsun bende cuma günü aynı panikle doktora gitmiştim göğsüne indi diye çok şükür rahatladım.umarım sizin kızınızda en kısa zamanda iyileşir.bu arada benimde kızımın adı alya :))))