Premature Bebekler Bebeğinde Yenidoğan Geçici Takipnesi (TTN) ve Pnomotraks Yaşayanlar

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

mutigo

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
1
3
16
İstanbul
Merhabalar,

23.07.2012'de sezeryan ile 38 haftalık olarak doğan erkek bebişimizde , yapılan ilk kontrollerinde hızlı solunum tespit edildi. Bu duruma sebep olarak da doğum sırasında ciğerlerinde kalan sıvının bir kısmının atılamaması bizlere söylendi. Dolayısıyla yanımıza gelemeden yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedaviye başlandı. Hastlağın teşhisi olarak YGT (TTN) yenidoğan geçici takipnesi konuldu. Tedavi olarak , ciğerlerin bu sıvıyı atabilmesi için, önce burundan oksijen verildi ,bir süre gözlemlendikten sonra yeterli sonuç alınamayınca da ventilatör'e bağlandı ve basınçlı hava verildi. 24-48 saat içerisinde solunum hızının toparlanması beklenirken, 3. gün sabahında bizi o an için çok üzen bir haber aldık. Bebeğimizin ciğerlerinde , her iki tarafta da iki zar arasında hava birikmesi meydana gelmiş ve ciğer sönmesi denen Pnomotraks komplikasyonu oluşmuş idi. Muhtemelen basınçlı hava nedeni ile ciğerlerinde bu sıkıntı ortaya çıkmış idi. Doktorlar, bu yeni duruma tedavi olarak da , yetişkinlerde de uygulanan göğüs tüpü takılması gerektiğini, tek tedavi yönteminin bu olduğunu söylediler. Biz de durumun aciliyeti nedeni ile risklerine rağmen ek tedaviyi kabul ettik. İlgili yasal bilgilendirme yapılması akabinde, bebeğimizin her iki tarafına lokal anestezi altında ufak bir cerrahi operasyon ile göğüs tüpü yerleştirildi. O andan itibaren bizim için çok daha endişeli ve kaygı dolu saatler başladı. Fakat Allah'a çok şükür ki, 24 saat sonra gelen haberde , akciğer'lerinin bir tarafındaki hava kaçağının düzeldiği haberini ve tüpü çıkartabilecekleri haberini aldık. 48 saat sonra ise, iki tüpünde çıkartıldığını öğrenince dünyalar bizim oldu. Bebeğimiz 2 gece daha yoğun bakımda müşade altında kaldıktan sonra, artık anne sütünü direkt emzirebilecek noktaya geldi ve yeni doğan yoğun bakımına ilk emzirmeyi yapmak üzere çağırıldık. Yaklaşık 12 saat sonra sonrasında hastanede tutuğumuz odamıza getirildi. 1 gece de odada beraber hastane personelinin gözetimi altında geçirdik. Böylece toplam 7 gün süren sıkıntılı süreç sona erdi ve 1 ağustos itibari ile hastaneden taburcu olduk. Şu an 15 günlük olan bebişimiz çok şükür hastaneden taburcu olduğundan beri anne sütü ile beslenmeye devam ediyor. İnşallah bundan sonra da bu yaşadıklarımız en kötü günümüz olarak mazide kalır. Eğer benzer şekilde bebeklerinde YGT ve Pnomotraks sorunu yaşayan ebeveynler varsa, lütfen paniğe kapılıp kendilerini ve etrafındakilerini üzüntüden ve stresten yıpratmasınlar. Allah'a çok şükür ki , bu , tedavisi olan bir rahatsızlık. İyi bir yoğun bakım ünitesinde tedavi edildiğinden emin olduktan sonra, yapılacak tek şey sabır etmek , sürekli olumlu düşünmek ve yüce Allah'a dua etmek. Tedavi süreci bazı durumlarda 2-3 haftayı bulabiliyormuş. Ama ebeveynler, eninde sonunda , Allah'ın izni ile de bebeklerine kavuşacaklarını akıllarından çıkartmasınlar.

Bu vesile ile bize bu süreçte destek olan tüm Acıbadem Fulya hastanesi yeni doğan ekibine tekrar tekrar teşekkürlerimizi sunmak istiyorum.

Eğer benzer sıkıntıları yaşayan ve sorusu olan aileler olursa lütfen foruma yazsınlar, elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Sevgiler,

Bebegim 4gundur bundan dolayi yogun bakimda lutfen bilgisi olan yazsin.bir duzelme yok

merhaba , benim bebeğim de şuanda yoğun bakımda aynı sorundan dolayı, bugün 3. günü
durumu aynı ne geri ne ileri
sizin bebek nasıl? ne kadar süre sonra atlattı, bilgi verirseniz sevinirim

Arkadaşlar konu çok eski ama lütfen bilgi verin nasıl bebekleriniz? Benim bebeğim de iki gün önce doğdu cigerlerinde sönme oluşmuş çok endiseliyim

Arkadaşlar konu çok eski ama lütfen bilgi verin nasıl bebekleriniz? Benim bebeğim de iki gün önce doğdu cigerlerinde sönme oluşmuş çok endiseliyim
Merhaba , benim bebeğimde de aynı durum meydana geldi. Şu an sizin bebeğiniz nasıl bana Bilgi verirseniz çok sevinirim

Merhaba , benim bebeğimde de aynı durum meydana geldi. Şu an sizin bebeğiniz nasıl bana Bilgi verirseniz çok sevinirim
Bebeğim hala hastanede yatıyor bugün 15 günlük oldu. Ciğerleri iyileşti çok şükür. Tüp takıldı cigerine ve 3 günde toparladı. Sonra iki hafta solunum cihazından ayırdılar. Tam iyileşti derken bugün tekrar solunum cihazına bağlandı. Menenjit olmuş bekliyoruz iyilesmesini

İnşallah sağlıcakla biran önce yavrunuzu kucağınıza alırsınız. Erken doğum mu olmuştu? Bizim de bugün 6. gün, tüp takılıp çıkartıldı. Doktorlar sadece zamana ihtiyacımız var diyorlar bekliyoruz.

Yok erken değil 38 haftalik neden oldu bilmiyoruz. Onu atlattı ama şuan dolaşım bozukluğu var durumu çok kotu dua edin

Yok erken değil 38 haftalik neden oldu bilmiyoruz. Onu atlattı ama şuan dolaşım bozukluğu var durumu çok kotu dua edin

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm. Ayrıntılı ultrasonda falan bir sorun görünmüş muydu hamileyken? Neden olmuş acaba dolasım problemi.
Allah yardımcınız olsun. İnşallah sagligina kavuşur bebeginiz. Haberdar edin bizi.

Yok gayet saglikliydi. Yanımda kaldı uc saat. Ciğerlerini tedavi ederken çok fazla ufak cerrahi müdahale yaptılar enflasyon kaptı çocuk ondanldu

Allahım şifa versin çabucak iyileşsin güzel kuzucuk inşallah. Neden menenjit oldu ki?

Bebeğim in durumu çok kritik doktor herşeye hazırlıklı olun dedi. Nasıl dayanirim bu acıya bilmiyorum
Lütfen üzülmeyin sakin olun ona dualarınızı güzel enerjilerinizi yollayın lütfen/ Allahım şifa versin dua ediyorum şu an. İnşallah korktuğunuza uğratmaz rabbim, inşallah iyileşir hemen yavrunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…