• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğinde vajinal yapışıklık yaşayanlar sorunu nasıl çözdünüz ?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sunny

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
916
6
96
İstanbul
Merhaba,

Bebeğim 3 aylık, son kontrolünde doktorumuz vajinal yapışıklık oluştuğunu söyledi. Hormon kremi vermek istemedi, bepanten ile masaj yaparak bunu ayırmaya çalışın dedi. Doğuştan değil, silme bezlerinden dolayı oluşmuş, yani herkesin başına gelebilen bir durum.

Sitede okudum, bazı doktorlar kendileri ayırmış, bazıları krem vermiş, açıkçası küçücük bebeğin yapışık derisini ayırmak istemiyorum, acayip canı yanabilir gibi geliyor bana. Ayrıca nette araştırdım bazı siteler kesinlikle kendiniz ayırmayın çünkü tahrişli deri gene yapışır ve çok acıtır diyor...

Bu sorunu yaşayanlar ufak bebeği olanlar ne yaptınız acaba ? Yardımlarınızı bekliyorum kızlar dündne beri bu konuyla ilgileniyorum çok ciddi moralim bozuldu...

Son düzenleme:
merhaba anneler,

acaba bebeğinde bu yapışıklık olayı oluşan birileri tavsiyede bulunabilir mi ? bu yapışmanın sebebi silme bezlerinin orayı tahrişinden dolayıymış...yardımlarınızı bekliyorum.

canım cok gecmiş olsun.. yakın bir arkadasımın kızında oldu 2 kere.. yurtdısında doğum yapmıştı bir süre orda kaldığı için ilk yapışıklık 2-3 aylıkken falan olmustu doktor müdahale ederek ayırmış.. 2.si ise yine 7-8 aylık civarında oldu türkiyedeydi.. yine doktor ayırdı yapışıklığı... sadece pamuk ve su kullan demiş doktorları.. ıslak mendil hiç kullanmadılar bu yüzden..

evet tekrarlayabiliyormuş benim merak ettiğim doktorlar nasıl müdehalede bulunuyor ? bebeğin canı yanıyor mu ?

canım benim kızımdada vardı 5 dakkada hiçbişeysiz neşterle açtı canı yanmaz fazladan oluşan deri dedi ağlamadı bile krem vermişti 2-3 kullandık o kadar basit bişey

canım benim kızımdada vardı 5 dakkada hiçbişeysiz neşterle açtı canı yanmaz fazladan oluşan deri dedi ağlamadı bile krem vermişti 2-3 kullandık o kadar basit bişey

canım neşterle nası açarken canı yanmadı uyuşturdu mu ? kızın kaç aylıktı ?

hayır uyuşturmadı normal yatırdık bacaklarını ben tuttu sadece neşteri değdirdi bile denebilir bende beya içine kadar batıracak falan sanmıştım sadece üstündeki deriyi çiziyor çok anlatamadım ama acısız merak etme

benim arkadaşımın kızında da oldu. henüz 4yaşında ama oldukça kilolu bir çocuk. Çok sIk bu sorunu yaşıyorlar. BU yüzden annesi sürekli kremleyip kendisi açıyor, doktoru bunu tavsiye etmişti. İleride açılamayacak bir durumda olursa basit bir işlemle açarız demiş.

ya arkadaslar burada okuduktan sonra kızımda varmı bı kontrol edeyım dedım.kızım 5 aylık.sankı var gıbı geldı.kıllandım yanı.bu sorunu kım farkettı doktor mu ınceledıde gordu.bı de hangı doktor bakıyo cocuk doktorumu.

ya arkadaslar burada okuduktan sonra kızımda varmı bı kontrol edeyım dedım.kızım 5 aylık.sankı var gıbı geldı.kıllandım yanı.bu sorunu kım farkettı doktor mu ınceledıde gordu.bı de hangı doktor bakıyo cocuk doktorumu.

evet çocuk doktoru bakıyor...lütfen kız anneleri bu konuya dikkat etsinler.. bizim bugün işlem yapıldı doktor eli ile açıyor 2 dakikalık iş...ama önemli olan tekrar yapıştırmamak..bir süre sonra yeniden yapışabiliyormuş çünkü en azından tamamen iyileşene kadar her gün merhem sürülüyor..
sen nereye baktın işte tam vajina kısmında delik gorunuyor mu ? eğer görünmüyorsa yapışmıştır.

ya aslında emın deılım ama ılk dogdugu zaman kı delık kaybolmuş gorunuyo.ptesi doktara göturecegım.senınkı kac aylıktı farkettıgınde.anı gec kalmayayım dıye dedım.benım kızım 5 aylık.
bı arkadasım vardı.herhalde bebeklıgınde bu tur bı vajınal yapışıklıgı vardı.kocaman kız olmuş hala oleydı.demekkı dıyorum sımdı ondan kaynaklı.eskıden bızler allaha emanet buyumusuz ama bızle dıkkat edelım

ya aslında emın deılım ama ılk dogdugu zaman kı delık kaybolmuş gorunuyo.ptesi doktara göturecegım.senınkı kac aylıktı farkettıgınde.anı gec kalmayayım dıye dedım.benım kızım 5 aylık.
bı arkadasım vardı.herhalde bebeklıgınde bu tur bı vajınal yapışıklıgı vardı.kocaman kız olmuş hala oleydı.demekkı dıyorum sımdı ondan kaynaklı.eskıden bızler allaha emanet buyumusuz ama bızle dıkkat edelım

işte o delik açık olması lazım. delik yok mu baktnın mı eline aç orayı bir bak anlarsın zaten..bizimşi 3. ayda ortaya çıktı geç kalma diye birşey yok sadece bu durum idrar yolu enfeksiyonuna neden oluyor o nedenle açılması lazım.

saol canım cavapların için.paztesı goturcem doktora artık

Back